S.CHANEL-EKŞİ TATLI
(LİMONLU CUPCAKE)
(12 adet) Tatlı/Kolay/Hesaplı
Hazırlama: 20 dk. Pişirme 12 dk.
Malzeme: 110 gr. margarin, 1 su bardağı toz
şeker, 3 orta boy yumurta, 1 su bardağından
bir parmak daha az elenmiş un, 3 çay kaşığı
kabartma tozu, 1 orta boy limon suyu, 2 orta
boy limon kabuğu rendesi, 100 gr. beyaz
çikolata, 1 damla sarı gıda boyası.
• Fırını 180° C'ye ayarlayın, beyaz çikolataları küçük
parçalara ayırın ve benmari usulü (beyaz çikolataları sıcak
suyun üzerindeki bir kaba koyarak) eritin. • Margarin ve
şekeri karıştırın, bir süre sonra yumurtaları ekleyin ve 2
dakika daha karıştırın. Başka bir kabın içine un ve
kabartma tozunu eleyerek koyun. • Un ve kabartma tozu
karışımını en az 3 seferde yumurta karışımına ekleyin ve
karıştırmaya devam edin. Limon suyu, limon kabuğu
rendesi ve erimiş çikolatayı karışıma ekleyip karıştırın.
(Akışkan bir karışım elde ettiyseniz doğru yoldasınız, çok
katı olmamalıydı zaten). • Fırın tepsisine muffin kalıplarını
dizin. Harcı kek kalıplarının dörtte üçünü dolduracak
şekilde paylaştırmaya özen gösterin (Öneri: Harç akışkan
olacağı için kaşıkla paylaştırmak yerine, sürahi ağızlı
büyük harç kaplarını tercih edebilirsiniz). • Önceden 170°
C'de ısıttığınız fırının orta rafında 12 dakika pişirin.