Vegan Havuçlu Kek (Glutensiz)
Lezzetlendirmek için baharatlar
Yaş malzemeler:
Süsleme:
YAPILIŞI:
Ekmek somunu şeklindeki bir kabı veya 20 cm genişliğindeki kasnaklı fırın kabını biraz yağ veya vegan tereyağıyla yağlayın. Fırını 190 derecede ısıtın. Ciya yumurtası yapmak için, çekilmiş çiya tohumlarını biraz suyla küçük bir kasede çırpın, 5 dakika kenarda beklemeye bırakın. Havuçları düzgün bir şekilde rendeleyin.
Tüm kuru malzemeleri büyük bir karıştırma kabına alarak, pürüz kalmayıncaya dek karıştırın. Daha sonra, rendelenmiş havuçlar hariç, yaş malzemelerin tamamını da bu karışıma ekleyerek çırpın. Daha sonra havuçları da ekleyerek spatulayla karıştırın. Sıvı haldeki hamuru, içine yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına aktarın. 45 dakika boyunca fırında pişirin. Kabın büyüklüğüne ve derinliğine göre pişme süresi -/+ 10 dakika fark edebilir. Kekin ortasına kürdan batırdığınızda kirlenmeden çıkıyorsa pişmiş demektir (hamur kısmında yapışmış bazı parçalar olabilir, önemsemeyin). Soğumaya bırakın.
Kekin kreması için eritritolü elektrikli bir baharat öğütücüden geçirerek pudra şekeri kadar inceltin. Daha sonra gerekli tüm malzemeleri küçük bir kapta çırpın. Karışım çok yoğun olursa biraz daha süt ilave edin. Eğer çok cıvıksa, biraz toz eritrol veya pudra şekeri ekleyin. Keke sürdüğünüz kremayı düzeltin ve dövülmüş fındıkla veya balkabağı tohumlarıyla süsleyerek servis edin.
Ispanaklı Muzlu Smoothie
Hızlıca hazırlayacağınız, vitaminlerle ve besleyici gıdalarla dolu bu şahane ıspanaklı muzlu smoothie, mükemmel bir kahvaltının ya da herhangi bir öğünün yerine geçebilecek son derece sağlıklı bir alternatif.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tüm malzemeleri güçlü bir blenderda pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Üzerine ekstra orman meyveleri ve fıstık ezmesi ekleyerek servis edebilirsiniz.
Not: Tamamen pürüzsüz bir karışım elde edebilmek ve ıspanağı iyice eritebilmek için kullandığınız blenderın kuvvetli bir blender olmasına dikkat edin.
Vegan Kahvaltı Dürümleri
Malzemeler:
Fırınlanmış Patates için:
Dürüm için
Lezzetlendirmek için deniz tuzu ve biber
Kaju sosu için:
Lezzetlendirmek için acı sos
Lezzetlendirmek için deniz tuzu ve biber
Yapılışı:
Fırında Kızartılmış Patatesler
Fırını önden 200 dereceye ısıtın. Yağlı kağıt sererek hazır edin. Patatesleri 2-3 cm’lik küpler halinde kesin ve bir kaseye alın. Diğer malzemeleri de ekleyin.Patatesleri iyice karıştırın ve fırın kabınıza aktarın. İyice pişene ve üstleri kahverengileşinceye kadar 30 dakika civarında pişirin.
Kaju sosu
Kaju sosu yapmak için tüm malzemeleri küçük bir kasede pürüzsüz ve kremsi hale gelene dek çırpın.
Dürümler
Patatesler fırındayken, mantarları, soğanları, sarımsakları, domatesleri, biberleri, avokadoyu ve mor lahanayı doğrayalım. 1/2 çorba kaşığı yağı bir tavada ısıtın. İçine soğanları, mantarları ve biberleri ekleyerek orta ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra baharatlar, sarımsak ve domatesi de ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin. Tavaya tortillalardan birini yerleştirin ve içine sebze karışımından, fasulyelerden, patateslerden, avokadodan ve mor lahanadan azar azar 2-3 çorba kaşığı ekleyin. Tortillanın en üstüne kaju sosundan dökün. Tortillaları sıkıca sararak durum haline getirin.
Tüm tortillaları sardıktan sonra bir tavada çıtırlaşıncaya kadar birkaç dakika ısıtın.