EVDE DE BAKIMLI VE İYİ HİSSETTMEK İÇİN TAVSİYELER
Medikal Estetik ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Ezgi Yılmaz, kendinizi iyi hissetirecek günlük bakım önerilerini paylaştı.
ELLE ONLINE 08 Mayıs 2020

- Her gün en az 2,5 litre su tüketelim.

-Her gün saat 00.00 ile 04.00 arasını uykuda geçirelim, 6-8 saat uyumaya özen gösterelim Bağışıklık sistemimiz ve cildimiz için en verimli uyku gece uykusudur.

-Her gün en az yarım saat egzersiz yapalım. Hem bağışıklık sistemini güçlü tutalım; hem de tüm vücut ve cilt hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunalım.

-Her gün proteinden zengin, bol vitamin mineral alabileceğimiz taze sebze ve meyveden zengin ve sağlıklı beslenelim.

-Her gün yatmadan önce cildimizi uygun yıkama jeli/köpüğü kullanarak temizleyelim ve nemlendirici ile rahatlatalım.

-Her gün dışarı çıkmasak bile güneş koruyucumuzu sürmeyi ihmal etmeyelim. Cildimiz tüm ışıklardan etkilenir.

-Her gün ellerimizi nemlendirmeyi ihmal etmeyelim; tercihen haftada en az 1 kez evde doğal nemlendirici el maskesi uygulayalım.(Ezilmiş olgun muz ve 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağını karıştırarak 15 dakika bekletebilirsiniz.)

-Her gün en az 15 dakika meditasyon yapalım. (Sizi mutlu eden müziği ‘an’da kalarak dinleyebilmek de bir meditasyondur.)

-Her gün sabah hiçbir şey yiyip içmeden hindistan cevizi yağı ile ‘Oil-pulling’ yapalım. Sonrasında bu yağı muhakkak tükürelim, yutmayalım. 

Oil-pulling nedir? 

1 kaşık hindistan cevizi yağını tüm ağız içinde 20 dakika boyunca dolandırarak ağız içini gece boyunca çoğalan bakterilerden temizlemek ve dişlerin beyazlamasına yardımcı olmak.

-‘Her günler’i her gün uyguladığımızda her hafta düzenli ev peeling ve maskelerine geliyor sıra! Hem yüzünüze hem vücudunuza türk kahvesi peelingini keyifle yaparken kan dolaşımını hızlandırarak gözeneklerin sıkılaşmasını sağlayacak; sporla birleştirdiğinizde vücudunuzdaki selülit görünümünün azalmasına yardımcı olacaksınız:)

-Her gün saçı yıkamak gereğinden fazla saçı kuruttuğu için gün aşırı yıkamayı tercih ederken haftada 1, ‘ yoğurt, bal, hindistan cevizi yağı ve yumurta sarısı’ ile hazırladığımız maskeyi 2 saat saçımızda bekletmek hem nem dengesi sağlayacak hem de dökülmeyi engelleyecektir.

SON HABERLER