"RUS AVANGARDI. SANAT VE TASARIMLA GELECEĞİ DÜŞLEMEK" SERGİSİ UZATILDI!

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde devam eden “Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek” sergisi, 7 Nisan Pazar gününe kadar uzatıldı.

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 18 Mart 2019
"RUS AVANGARDI. SANAT VE TASARIMLA GELECEĞİ DÜŞLEMEK" SERGİSİ UZATILDI!

“Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek” sergisi paralel etkinlikleri, bu akımın zengin üretimine ışık tutan içerikleriyle izleyicilerden büyük ilgi görüyor. 

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM) Sabancı Holding’in katkılarıyla devam eden “Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek” sergisi, 7 Nisan’a kadar uzatıldı.


Rus Avangard sanatçıların eserlerinin şimdiye kadar Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı sergisi olan “Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek”, dönemin çok yönlü sanat anlayışını, resimden sinemaya, edebiyat eserlerinden tasarım objelerine uzanan geniş yelpazeden bir seçkiyle izleyicilere sunuyor.

20. yüzyıl sanat tarihinin en heyecan verici dönemlerinden birine odaklanan sergi kapsamındaki konferans, atölye çalışmaları, film gösterimleri gibi etkinlikler, Rus Avangardı’nın farklı alanlardaki üretimine ışık tutan içerikleriyle izleyicilerden büyük ilgi görüyor. “Avangard Eserlerden Performanslar” ve “Müzede Bale” etkinlikleriyle Avangard sanatçıların sahne sanatlarına dair üretimlerini ve günümüz sanatına yansımalarını sergi mekânına taşıyan SSM, düzenlediği konser ve çocuk atölyeleriyle Rus Avangardı eserlerinin geniş kitleler tarafından tanınmasına zemin sağlıyor. “Galeri Sohbetleri” ve Rus Avangardı konferans serisi ise bu akımın sanat tarihindeki önemini ve zengin üretimlerini izleyiciyle paylaşıyor.










Her ay yeni bir konuya yer veren konferans serisi, 20 Mart Çarşamba 19:00’da koreograf ve yönetmen Şebnem Selışık Aksan’ın “1909-1929 ‘Ballet Russes’ Tarihine Bakış” başlıklı konuşmasıyla devam edecek. Türkiye’de çağdaş dansın temellerini atan isimlerden Aksan konuşmasında, Rus eleştirmen ve yönetmen Sergei Diaghilev tarafından 1909’da “topyekûn sanat” anlayışıyla kurulan bale topluluğu Ballet Russes’un hikâyesini izleyicilerle paylaşacak. Konferansta, Paris’te turnede oldukları sırada 1. Dünya Savaşı’nın başlaması sebebiyle ülkelerine dönemeyen ve Pablo Picasso, Georges Rouault, Henri Matisse ve André Derain gibi sanatçılarla işbirliği yapan ekibin tarihi işlenecek. Ballet Russes’un dört eserinin de izleneceği konferans kapsamında, sanat tarihinde çığır açan bu oluşumun kurucusu Diaghilev’in hayatı da aktarılacak.Konferansa katılım ücretsizdir.


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.