ÖZEL BİR LEZZET DENEYİMİ
ÖZEL BİR LEZZET DENEYİMİ
ELLE ONLINE 25 Şubat 2015#text>
#text>İKİ MUTFAK BİR ARADA
Geleneksel değerleri yeniyle harmanlamayı çok iyi başarıyor Yücel Özalp, Topaz'da. Klasik Osmanlı mutfağı ile modern Akdeniz mutfağını sentezleyerek her iki mutfağa ait özel lezzetleri kendi yorumunu katarak sunuyor. Geleneksel tatların aslına sadık kalınarak Topaz şeflerince yeniden hazırlandığı menüde düğün çorbası, ızgara Babakale ahtapot, dana kaburga, altın yapraklı çikolata sufle ve Afyon kaymaklı ekmek gibi lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. Türkiye'nin dört bir yanından gelen mevsim ürünlerine göre menüyü değiştirdiklerini ve misafirlerine yeni tatlar sunduklarını anlatan Yücel Özalp, var olan restoranları dışında yepyeni projeler üzerinde de çalıştığı haberini veriyor. Özalp'in yemek alışkanlıklarına gelince, özellikle sokak lezzetlerini çok sevdiğini ve onlardan aldığı ilhamı restoranlarına taşıdığını söylüyor. #text>
#text>
#text>TOPAZ'DA NE YEMELİ?
Dana kaburga Topaz'ın en çok talep gören yemeklerinin başında geliyor. Kabuklu enginar ve güllük karides salatası da çok beğeniliyor. #text>
#text>
#text>DEGÜSTASYON MENÜLERİ
Topaz'da Avrupa'nın en seçkin restoranlarında sunulan ve Türkiye'de ilk defa uygulanan “Degüstasyon Menüleri” yer alıyor. Bu özel seçkiye restoranın ödüllü şarap kavından seçilmiş şaraplar eşlik ediyor. Topaz'ın şarap kavı, dünyanın en prestijli şarap otoritelerinden Wine Spectator'ın “Award of Excellence” listesinde. #text>
#text>
#text>YÜCEL ÖZALP'İN FAVORİLERİ
“Ocak-Şubat ayları için düşünecek olursak, Topaz'ın mevsime göre değişiklik gösteren lezzetlerinden biri olan dil balığını öneririm. Bodrum dil balığı ızgara, kök sebzeli risotto ve karidesli puf böreği favorilerim arasında.” #text>
#text>
#text>FİYATLAR NASIL?
Yücel Özalp, Topaz'ın fiyat politikasının kullanılan malzemenin kalitesine göre belirlendiğini, bir kişinin iki kadeh içkinin de dahil olduğu bir akşam yemeği için yaklaşık 190tl ödediğini söylüyor. #text>
#text>
#text>Röportaj: SELİN MİLOŞYAN
SON HABERLER