FAZLA MEYVE ZARARLI!
Yazın vazgeçilmezi lezzetli meyveler çekici olsa da, tüketirken dikkatli olun!
ELLE ONLINE 25 Temmuz 2014#text>
Ama unutmamak gerekiyor ki meyve tüketimi abartıldığında kan şekerinde ani düşüş ve yükselişlere neden olarak kilo alımını hızlandırıyor ve metabolik dengede de sorunlara neden oluyor. Diyet Uzmanı Berna Çil bize, meyve tüketiminin 5 olumsuz etkisini söylüyor: #text>
#text>
#text>
#text>
#text>1- Meyveler tatlı yeme isteğini artırıyor
Meyveler protein ve yağ içermiyor. Ancak içeriklerinde bol miktarda karbonhidrat, vitamin ve mineral bulunuyor. Meyvedeki karbonhidrat meyve şekeri olarak bilinen fruktoz. Dolayısıyla meyve yerken aynı zamanda şeker tüketilmiş oluyor. Çok fazla miktarda meyve yenilmesi kandaki şeker oranının hızla yükselip aynı hızla düşmesine sebep oluyor. Bu durum hem açlığı tetikliyor, hem de tekrar tekrar tatlı şeyler yeme eğilimini arttırıyor. #text>
#text>
#text> 2- Sadece meyve yemek vücudun dengesini bozuyor
Yaz meyvelerinin bolluğundan yararlanarak “Yazı sadece meyve yiyerek geçiririm.” diye düşünmek büyük bir hata olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü 10 gün boyunca sadece meyve ile beslenmek bile vücudun tüm dengesini alt üst etmeye yetiyor. #text>
#text>
#text> 3- Yaz meyvelerinin en masumu erik
Sağlıklı beslenmenin olmazsa olmaz kurallarının başında meyve ve sebzeleri mevsiminde yemek geliyor. Yaz ayları meyve açısından çok zengin bir dönem. Erikten kiraza, şeftaliden üzüme kadar çok çeşitli ve lezzetli meyvelere kolaylıkla ulaşmak mümkün. Ancak meyveleri yerken de içerdikleri şeker içeriği ve yeme miktarına dikkat etmek gerekiyor. Yaz meyvelerinin en masumu erik. #text>
#text>
#text> 4- Karpuz ve kavun tehlikeli ikili
Kavun ve karpuz şeker oranı en yüksek olan meyvelerin arasında yer alıyor. Kavun ve karpuz çok ince bir dilim halinde yenilmeli ve asla ana öğün yerine konulmamalıdır. Özellikle bilinçsiz bir şekilde yapılan diyetlerde karpuzun bol miktarda yenilmesi kilo vermenin aksine fazla kilo olarak geri dönüyor. #text>
#text>
#text> 5- Aç karnına meyve yemeyin
Meyveleri aç karnına ya da yemek yerine tüketmek birçok sağlık sorununu beraberinde getiriyor. Açken fazla miktarda yenilen meyveler, kan şekerinde hızlı değişimlere sebep oluyor. Meyvelerle beslenmek, kilo alımına, kan şekerinin aniden yükselmesine ve düşmesine sebep olabiliyor. Bu nedenle meyveleri tercihen ara öğün saatlerinde tüketmek gerekiyor. #text>
SON HABERLER