Çikolata tadında

Çikolatayı sevmemiz için bir neden daha...

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 25 Mayıs 2011
Çikolata tadında
Geçmiş yüzyıllarda Orta Amerika’da Mayalar'ın lüks olarak addettikleri çikolata, Aztekler için de kan kadar önemli ve değerli bir maddeydi. Tanrıların ve savaşçıların bir zamanlar güç toplamak için kullandığı çikolata, günümüzde güzelliğin
mucizevi ilacı haline geldi.

Çikolatanın aromatik kokusu ve dokusu, özellikle son yıllarda rahatlatıcı ve arındırıcı etkisiyle öne çıkıyor. Çikolata masajları, günün stresini vücuttan atmak için bire bir.

Şimdilerde özel masaj tekniklerinin vazgeçilmezi haline gelen çikolata, Çin tıbbında da kasları çözmek için uzun yıllar boyunca kullanıldı. İnsan vücudundaki meridyenleri düzenleyen çikolata masajı, ısıtılmış ve şekersiz çikolata  cilt tipine uygun vücut yağlarıyla birlikte uygulanıyor. Çikolatanın ana maddesi olan kakaonun mineraller açısından zengin olması, psikolojik açıdan da olumlu etkilere yol açıyor. Mutluluk hormonlarının üretimini artırarak serotonin ve endorfini açığa çıkaran bu lezzetli besin maddesi, stresi de büyük ölçüde azaltıyor. Ayrıca kakaodaki sekonder bitkisel madde flavonid de bizi serbest radikallerden koruyor. Kan dolaşımını artırarak cilt yapısında anti-aging etkisi yaratıyor.

ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Aralık & Ocak Sayısı Çıktı!

ELLE Aralık & Ocak Sayısı Çıktı!

Yeni yılın en parlak sayfasını, Yasemin Ergene’nin zarafeti ve zamansız Bvlgari parıltısıyla açıyoruz.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.