2020 YILINDA TREND OLACAK KISA SAÇ MODELLERİ

Yeni yılın ilk günlerinede saçlarında değişiklik yapmak ve 2020'ye yeni bir görünüm ile girmek isteyenler için 2020'nin trend olacak kısa saç modellerini derledik..

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 18 Mayıs 2020
2020 YILINDA TREND OLACAK KISA SAÇ MODELLERİ

Yeni yılın gelmesi ile birlikte dış görünüşünüzde ufak ya da büyük değişimler yapmak isteyebilirsiniz. Özellikle saç konusunda kararsız kaldıysanız bu yılın kısa saç modellerine göz atabilir, saçlarınıza yeni bir dokunuş kazandırabilirsiniz. 

Kısa saç modelleri kahküllü, perçemli veya düz kesim olarak birçok yüz tipine uyum sağlar. Minyon kadınlarda sempatik bir görünüm elde etmeye yardımcı olurken, uzun boylu kadınlarda cool görünümün anahtarıdır. 2020 kısa saç modelleri arasından yüz yapınıza en uygun modeli belirleyerek görünüşüne farklı bir dokunuş katabilir, yeni yılı yeni saçlar ile karşılayabilirsiniz. Özellikle ofis stili ile çok iyi bir uyum sağlayan kısa saç modelleri, bakımı konusunda da birçok avantaj sağlar. Kısa saç modellerini boğazlı kazaklar, peluş ve kaşe kabanlar ile birlikte kullanarak havalı bir görünüm elde edebilirsiniz. Trend kısa saç modellerini incelerken yüz hatlarınıza uyum sağlaması adına saçlarınızı uçlarından içeriye doğru kıvırarak modelin yüzünüzde nasıl duracağı konusunda fikirler edinebilirsiniz. 

Getty Images 

Alın yapınız geniş ise önlerden dağınık bir perçem bırakabilir veya kahkül ile saç modelinizi tamamlayabilirsiniz. Klasik küt kesimlerin yanı sıra saçlarınızın uçlarını kat kat kestirerek saçlarınıza hacim kazandırabilir, asimetrik kesim ile tarzınızda modern ve havalı bir görünüme kavuşabilirsiniz. Uzun saçlara nazaran daha kolay şekil verilebilen kısa saç modelleri kadınlar tarafından en çok tercih edilen saç modelleri arasında yerini alıyor. Bob olarak adlandırılan kısa saç modeli yüz hatlarınızı ortaya çıkarmaya ve saçlarınızın daha hacimli görünmesine yardımcı olur. Pixie model saçlar birçok stil ve yüz yapısına uygundur. Köpük veya jöle yardımı ile kolayca ufak dalgalar elde edebilir, kolayca fön çekerek saçlarınızı güne hazırlayabilirsiniz. 

Getty Images 

Küt kısa saç modellerine yandan iki adet balıksırtı örgü ekleyerek nostaljik bir görünüm elde edebilir, kıyafetinize uygun renkte minik tokalar ya da saç bantları ile kombinini tamamlayabilirsiniz. Blazer ceket, gömlek, trençkot veya kumaş pantolon gibi daha maskülen kıyafetler ile kullanabileceğiniz ıslak görünümlü kısa saç modelleri ile tarzınıza yeni bir dokunuş kazandırabilirsiniz. Islak saç modeli için saçlarınızın ön kısmını hafifçe ıslatarak sabitleyici bir sprey yardımıyla saçlarınızı geriye doğru sabitleyebilirsiniz.


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.