1949 YAPIMI BİR DIOR BELGESELİ: HAUTE COUTURE

“İster mesleğiniz için ister zevk için olsun; işinizi mutlaka tutkuyla yapın! Tutkuyla yaşayın.” Christian Dior

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 24 Nisan 2020
1949 YAPIMI BİR DIOR BELGESELİ: HAUTE COUTURE

O; 1947 yılında kurduğu modaeviyle New Look devrimini yapan, hayallerini karşı koyulamaz tasarımlara dönüştüren ve tüm dünyadaki kadınları yarattığı güzelliklerle büyülemiş vizyoner bir ruh. Hayallerin yaratıcısı, otobiyografisinde yaptığı işten şu şekilde bahseder: “Couture tasarımcıları muhteşemliği en ince ayrıntısına kadar somutlaştırabilen kişilerdir. Bir nevi düşlerin üstadıdırlar.” Dinmeyen keşfetme merakı ve koleksiyonları aracılığıyla hayallerini gerçekleştirme arzusu, Mösyö Dior’u ilham perilerinin mutluluğunu şekillendiren bir sihirbaza dönüştürdü. 

Bu olağanüstü hikayeyi Henri A. Lavorel’ın yönettiği 1949 yapımı “Haute Couture” belgeseliyle (yeniden) keşfediyoruz! Belgesel, Avenue Montaigne 30 numara, Paris’teki adreste o tarihten günümüze kadar saklanmış sırları ve ikonik görünümlerin yaratılış süreçlerini öğrenip bizzat Dior’un kendi sözleriyle “düşlerin krallığı”na çağırıyor. 

Christian Dior tarafından tasarlanan 1949 Sonbahar-Kış Haute Couture Koleksiyonu’nu keşfetmek ve tasarımları bizzat Mösyö Dior’dan dinlemek için Dior YouTube kanalını ziyaret edebilirsiniz.



SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

Baharı Hande Erçel ile karşılıyoruz.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.