2019 MET GALASI HAKKINDA BİLDİKLERİMİZ

Yılın en görkemli kırmızı hallı etkinliğine 3 ay kaldı!

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 11 Şubat 2019
2019 MET GALASI HAKKINDA BİLDİKLERİMİZ Getty Images

“Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination” (Cennetsel Bedenler: Moda ve Katolik Hayaller) ismindeki 2018 Met Gala sergisinin başarısından sonra Metropolitan Sanat Müzesi yeni sergi için hazırlıklara başladı bile! Tahmin edileceği gibi geçtiğimiz sene kadar görkemli ve ünlü dolu bir kırmızı halıya hazırlanan MET Gala’nın teması oldukça ilginç.

Katy Perry, 2017 MET Galasında (Getty Images)

Kostüm Enstitüsü tarafından yetmiş senedir New York’taki Metropolitan Sanat Müzesinde yapılan MET Gala, en büyük yardım etkinliklerinden biri. Her sene Metropolitan Müzesinin yeni moda sergisini kutlayan MET Gala, ilk olarak 1948’de Eleanor Lambert tarafından başlatılmıştı. Geçmişte New York’un sosyetesini buluşturan yardım gecesi, şimdilerde Lady Gaga’dan Blake Lively’e kadar günümüzün en ünlü isimlerini ağırlıyor. 

Blake Lively, 2018 MET Galasında (Getty Images)

Farklı temalarına göre her sene farklı bir stil beklentisi olan etkinlik, Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleşiyor bu da 2019 için 6 Mayıs olarak belirlendi! Televizyonda yayınlanmamasına rağmen Instagram’dan takip edebileceğiniz ünlü stilleri, tıpkı her yıl olduğu gibi bu sene de göz kamaştıracak. 

Susan Sontag’in 1964’te yıllarda yazdığı “Notes on Camp” (Bayağı Üzerine Notlar) adlı eserinden ilham alan sergi teması “Camp: Notes on Fashion” (Bayağı: Moda Üzerine Notlar) isminde olacak. Bayağı sözcüğünü günlük kullanıma taşımada etkisi olduğu düşünülen Sontag’ın ilhamını kırmızı halıda göreceğiz. Abartılı kıyafetlerle, modanın ‘bayağılığını’ tiye alacak olan ünlüler oldukça enteresan tasarımlarla kırmızı halıda boy gösterecek. 

Kostüm Enstitüsü Küratörü Andrew Bolton (Getty Images)

Yıllardır bu temayı sergi haline getirmek istediğini söyleyen Kostüm Enstitüsü küratörü, Andrew Bolton, “Aşırı bayağı bir dönemden geçiyoruz ve çoğunlukla boş anlamsızlık olarak göz ardı edilenlere bakmak, özellikle marjinalleşmiş kültürler için aslında çok karmaşık ve güçlü bir politik araç olarak görülüyor ve günümüzün kültürel gündemine çok uyuyor.” diyerek New York Times gazetesine açıklama yaptı. 

‘Bayağı’ teriminin bir şeye tepki olduğunu ekleyen Bolton, bu temanın günümüzün modası, politikası, müziği ve sanatı ile çok uyum sağladığını söyledi. “Sontag’ın eseri her şeyin bayağı olduğunu anlatmıyor ama bu sergi üzerine çalışma başladığımdan beri tezat şeylerin her yerde olduğunu düşünüyorum ve moda da bazı açılardan bayağı,” diyen Bolton, bayağı konseptini yeniden yüz üstüne çıkarmak istiyor. 

Beyonce, 2016 MET Galasında (Getty Images)

Geçtiğimiz sene $30,000 olan bilet fiyatlarının yanı sıra tüm bir masayı rezerve etmek $275,000’den başlıyordu. 2018’de toplanan $12 milyon, tıpkı her sene olduğu gibi Kostüm Enstitüsüne bağışlan. 2015’te David Bowie’nin ‘Lazarus’ şarkısının klibini tasarlayan Jan Versweyveld, bu seneki MET sergisini de tasarlayacak. 20. Yüzyıldan günümüze kadar parça içerecek olan sergide Charles Frederick Worth, Balenciaga, Miuccia Prada ve Demna Gvasalia’nın tasarımlarını görebileceksiniz. 





SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

Baharı Hande Erçel ile karşılıyoruz.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.