2020 LONDRA MODA HAFTASI'NDAN CANLI DEFİLE KARARI

Haziran ayında dijital ve cinsiyet nötr olarak gerçekleştirilen Londra Erkek Moda Haftası'nın ardından kadın giyim Eylül 2020 defilelerini canlı düzenlemeye karar verdi.

Deniz Akkaya DENİZ AKKAYA 21 Temmuz 2020
2020 LONDRA MODA HAFTASI'NDAN CANLI DEFİLE KARARI Getty Images

İngiliz Moda Konseyi, pandemiye rağmen Londra Moda Haftası'nın Eylül ayında yarı canlı bir şekilde devam edeceğini açıkladı.

Peki, 2020 Eylül Londra Moda Haftası ne zaman düzenlenecek?

Moda Konseyi, Londra Moda Haftası'nın 17-22 Eylül tarihleri arasında başlayacağını ve erkek ve kadın hazır giyim koleksiyonlarının sergilenmeye davet edildiği cinsiyet nötr bir sunum olacağını açıkladı.

Londra Moda Haftası canlı defile düzenleyecek mi?

Paris moda Haftası'nın ayak izlerini takip eden bu Londra Moda Haftası, Jacquemus'un SS21 ve Balmain'in Fransa'daki AW20 Couture şovlarında görüldüğü gibi, sosyal mesafe yönergelerine uygun canlı şovlarla yarı fiziksel ve yarı dijital olacak.

Prada, Dior, Viktor & Rolf ve Chanel, kısa bir süre önce koleksiyonlarını sergilemek için dijital etkinlikler düzenledi.

İngiliz Moda Konseyi'nin yaptığı açıklamada, "Londra Moda Haftası dijital platformu, özel multimedya içeriğine ev sahipliği yapmaya devam edecek ve hem tüketici hem de ticaret kitlesi için ulaşılabilir olarak işbirliği sağlayacak ve moda, kültür ve teknolojiyi bir araya getirecek" dedi.

Londra Moda Haftası'nda hangi markalar canlı defile düzenleyecek?

Şimdiye kadar, defilelerini genellikle Londra'da düzenleyen Burberry, Eylül defilesinin her zamanki gibi hem fiziksel hem de dijital ortamlarda sergileneceğini açıkladı.

Burberry, "şimdi her zamankinden daha fazla, yeniden düşünmek, değiştirmek zorundayız. Her zaman doğaya çekildik ve bugün kurucumuz Thomas Burberry'nin temellerini attığı dış mekanın saflığına ve basitliğine bakıyoruz, moda manzaramızı yeni ifade biçimleriyle yeniden tanımlıyoruz. İngiliz dış mekanlarında yer alacak 2021 ilkbahar / yaz koleksiyonu, 17 Eylül'de herkesin dijital olarak deneyimlemesine açık canlı bir sunum olarak hayata geçecek - doğa ve birbirimizle yeniden bağlandıkça küresel topluluğumuza yeni alanlar açıyoruz" dedi.

Molly Goddard, Richard Quinn ve Simone Rocha gibi diğer Londra temelli markalar defilelerini nasıl gerçekleştireceklerini henüz açıklamadılar.


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.