2021 OSCAR ÖDÜL TÖRENİNDE TARİHE GEÇEN 5 AN

Bu sene çeşitliliğin kutlandığı bir ödül töreni gerçekleşti!

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 26 Nisan 2021
2021 OSCAR ÖDÜL TÖRENİNDE TARİHE GEÇEN 5 AN Getty Images

2021 Oscar Ödülleri, tarihteki en çeşitli ve kapsayıcı tören olabilir. Farklı ırklardan adayların bulunduğu Oscar Ödülleri'nde aynı zamanda birçok kategoride kadın da öne çıktı. ‘En İyi Başrol Erkek Oyuncu’ kategorisinde aday olan ilk Asyalı Amerikalı oyuncu olan Steven Yeun’un yanı sıra Chloé Zhao ise ‘En İyi Yönetmen’ kategorisinde ödül alan ikinci kadın ve ilk Asya kökenli kadın oldu. 

Törende tarihe geçen önemli anlar sadece bunlar değil! Fotogaleride bu yıl Oscar tarihlerine geçen anları görebilirsiniz…

2021 OSCAR ÖDÜL TÖRENİNDE TARİHE GEÇEN 5 AN / 0
1 Getty Images

ANN ROTH OSCAR ÖDÜLÜ KAZANAN EN YAŞLI KADIN OLDU

’Ma Rainey’s Black Bottom’ filminin 89 yaşındaki kostüm tasarımcısı Ann Roth, Oscar ödülü kazanan en yaşlı kadın oldu. Netflix filmi ile ‘En İyi Kostüm Tasarımı’ ödülünü kazanan Roth yine Oscar Ödülleri tarihine geçen bir isim oldu. 

2021 OSCAR ÖDÜL TÖRENİNDE TARİHE GEÇEN 5 AN / 1
2 Getty Images

YOUN YUH-JUNG ‘EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU’ ÖDÜLÜNÜ ALAN İLK KORELİ KADIN OLDU

‘Minari’ filmi ile ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülünü kazanan Youn Yuh-Jung, bu kategoride ödül alan ilk Koreli kadın oyuncu oldu. Gecenin en sevimli konuşmalarından birini yapan Youn, ödülü Brad Pitt’ten aldıktan sonra “Mr. Brad Pitt, sonunda! Seninle tanıştığıma memnun oldum” diye espri yaptı. 

2021 OSCAR ÖDÜL TÖRENİNDE TARİHE GEÇEN 5 AN / 2
3 Getty Images

CHLOE ZHAO ‘EN İYİ YÖNETMEN’ ÖDÜLÜNÜ ALAN İKİNCİ KADIN OLDU

‘Nomadland’ filmi ile ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü alan Chloé Zhao, bu kategoride ödül alan ikinci kadın ve ilk Asya kökenli kadın oldu. Aynı zamanda ‘En İyi Film Düzenlemesi’ ‘En İyi Uyarlanmış Senaryo’ ‘En İyi Yönetmen’ ve ‘En İyi Film’ kategorilerinde toplam dört ödül alan Zhao, Oscar tarihinde bir senede bu kadar çok ödül kazanan ilk kadın oldu. 

2021 OSCAR ÖDÜL TÖRENİNDE TARİHE GEÇEN 5 AN / 3
4 Getty Images

JAMIKA WILSON VE MIA NEAL ‘EN İYİ SAÇ VE MAKYAJ’ ÖDÜLÜNÜ ALAN İLK AFRİKALI AMERİKALI KADINLAR OLDU

Sergio Lopez-Rivera ile birlikte ‘Ma Rainey’s Black Bottom’ filminde saç ve makyaj tasarımı üzerinde çalışan Jamika Wilson ve Mia Neal, bu kategoride ödül kazanan ilk Afrika kökenli kadınlar oldular.  “Çalışan, reddedilen ama asla pes etmeyen atalarımıza teşekkür etmek istiyorum” diye konuşmasına başlayan Neal, "Ve ben de burada Jamika ile duruyorum ve bu cam tavanı gelecek için çok büyük bir heyecanla kırıyorum. Çünkü burada duracak olan siyahi trans kadınları ve Asyalı kız kardeşlerimizi, Latin kız kardeşlerimizi ve Yerli kadınları hayal edebiliyorum ve biliyorum ki bir gün bu alışılmadık ya da çığır açıcı olmayacak; sadece normal olacak,” diye ekledi. 

2021 OSCAR ÖDÜL TÖRENİNDE TARİHE GEÇEN 5 AN / 4
5 Getty Images

EMERALD FENNELL 13 SENE SONRA ‘EN İYİ SENARYO’ ÖDÜLÜNÜ ALAN İLK KADIN OLDU

‘Promising Young Woman’ filminin senaristi ve yönetmeni Emerald Fennell, 2021 Oscar Ödülleri'nde ‘En İyi Orijinal Senaryo’ ödülünü kazandı. 13 sene önce 2008’de Diablo Cody tarafından kazanılan bu ödül ile Cody, ‘En İyi Orijinal Senaryo’ kategorisinde ödül kazanan ilk kadın olmuştu. 13 sene sonra 2021’de Fennell, bu ödülü kazanan ikinci kadın oldu!



ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.