2021 ALTIN KÜRE ÖDÜLLERİ ERTELENDİ!

2021 Altın Küre Ödülleri, 2021 Oscar Ödülleri'nin orijinal tarihini devraldı…

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 24 Haziran 2020
2021 ALTIN KÜRE ÖDÜLLERİ ERTELENDİ! Getty Images

Moda dünyası gibi birçok sektör Coronavirüs sebebiyle etkinlikleri iptal etmeye veya ertelemeye devam ediyor. Film sektörünün en çok beklenen ödül törenlerinden biri olan Altın Küre, kısa bir süre önce 2021 töreninin erteleneceğini açıkladı. 2021 Altın Küre Ödülleri, 93. Oscar Ödüllerinden 8 hafta önce, 28 Şubat’ta gerçekleşecek. 

Bir hafta önce Oscar Ödülleri'nin, 25 Nisan 2021’e ertelendiği duyurulurken, Altın Küre Organizasyonu HFPA (Hollywood Foreign Press Association), “HFPA, hem yerel hem de uluslararası film ve televizyon yapımlarına uyum sağlamak için, önümüzdeki haftalarda uygunluk, oy verme süresi ve gözden geçirilmiş adayların duyuru zamanlaması hakkında daha fazla rehberlik sağlayacak” diye bir açıklama yaptı. 

2021 Oscar Ödülleri'nin orijinal tarihi olan 28 Şubat’ı Altın Küre devralmış oldu. Bu sonuç ile Altın Küre kazananlarının Oscar adaylarını etkilemesi bekleniyor çünkü Akademi’nin oylama prosedürü 5 Mart’ta başlıyor. Normalde yılın ilk Pazar günü gerçekleşen Altın Küre Ödülleri, Hollywood’un ödül sezonunun açılışını yapıyordu. 2020 Altın Küre Ödülleri 5 Ocak’ta gerçekleşirken, törenden 6 gün sonra 2021 töreninin sunucularının Tina Fey ve Amy Poehler olacağı duyurulmuştu. 

2021 Altın Küre Ödüllerinin formatı hakkında detay vermeyen HFPA, seremoninin NBC üzerinden canlı olarak yayınlanacağını ve Beverly Hills’deki Beverly Hilton’da gerçekleşeceğini belirtti.


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.