2023 YILI BURÇ YORUMLARI: HANGİ BURCU NELER BEKLİYOR?

Bir yıl bitiyor, 2023 yılı başlıyor... Peki, astroloji 2023 yılı için neler söylüyor? Hangi burç için kritik tarihler neler? İşte Ela Kaya'nın kaleminden 2023 yılı için yıllık burç yorumları:

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 28 Aralık 2022
2023 YILI BURÇ YORUMLARI: HANGİ BURCU NELER BEKLİYOR? iStock

2022 yılı bitirken astrolojiye ilgi duyanların en çok merak ettiği konular arasında, astrolojik açından 2023'ün nasıl bir yıl olacağı da var. Yani yeni bir yıl neler getiriyor? Astrolog Ela Kaya, 2023 yılı yıllık burç yorumlarını kaleme aldı. İşte Kaya'ye göre 2023 astrolojisi:

Yeni yılda gökyüzü çok hareketli. Ağır gezegenler burç değiştiriyor, daha kişisel gezegenlerdeki retrolar hayatımızda birçok konuya dikkat çekiyor. İnsanın kadersel yolculuğunda önemli bir etki yapan Ay düğümleri yine bu yıl Koç-Terazi aksında hareketine başlayacak. Hal böyle olunca bizlerin yaşamında da pek çok şey değişik kazanımlar, şanslar, fırsatlar ve sınavlar olacak. 2023 yılı diyebilirim ki geçtiğimiz yıla nazaran çok daha hareketli ve kadersel dönüşlerin yaşandığı bir yıl olacak. Her birimizin haritaları parmak izimiz kadar bize özel anlamlar ve potansiyeller taşır. Bu nedenle genel burç yorumları fragman niteliğindeki bilgileri verir.

Genel olarak öncelikle yılı özetleyecek olursak; bu yıla Mars ve Merkür Retrosu’yla başlıyoruz. (Her bir burç için yazdığımız detaylı yorumlarda bu retroların tarihlerini ve etkilerini okuyabilirsiniz.)  Mars’ın geri hareketi etki ettiği ev konularında yavaşlık verirken, Merkür Retro’su daha çok zihinsel faaliyetlerimiz, iletişimimizdeki yavaşlama ile ilgilidir. Bu konularda maalesef bize fırsatlar sunmazlar. Her bir retro zamanında yaşadığınız olaylar kaderseldir. Geçmişten gelen ve karma yarattığınız konularda evrenin size helalleşmek için sunduğu ek bir şanstır. Bu dönemlerdeki olaylara ve hayatınıza tekrar giren insanlara dikkat edin.

Yılın şanslı burçları için referans vermiyoruz, çünkü hepimiz fırsatlar da yaşayacağız bizi zorlayan konular da… Ayrıca şans her birimiz için farklı anlamlar taşır. Hangi konuda şifa istediğimiz bize özeldir. Şans ve fırsatlar gezegeni Jüpiter bu yıl ilk önce Koç Burcu’da hareket edecek, mayıs ayında Boğa burcuna geçiş yaparak önemli bir dinamiği tetikleyecek. Haritanızda Koç ve Boğa Burcu hangi evlerinizi kesiyorsa o ev konularında şan ve fırsatlar sizi bulacak. Yorumlarda nerelerden şans yakalayacağınızı okuyabilirsiniz.

Başöğretmen Satürn ve büyük dönüştürücü Plüton’un yıl içerisindeki burç değişimleri bize hayatımızdaki hangi alanlarda değişim dönüşüm yaşayacağımızı ve sınavlarımızın konusunu anlatır. Ama unutmamalıyız ki tüm evren ve gezegenler bizim bir üst versiyonumuza ulaşmamız için kadersel yolumuzu ilmek ilmek dokur. Bunları da enerji alanlarındaki değişimle sağlarlar. Her şey bütünün hayrı için işler. Kâinatın kadim sırlı saati astroloji bizlere hazırlıklı olmamız için gönderilmiş şahane bir araçtır.

Yıl boyunca gerçekleşecek olan 4 önemli güneş ve ay tutulması ayrıca evrensel aşk ve parayı anlatan Venüs’ün Ağustos’taki retrosu hayatımızda önemli izler bırakacak göksel olaylar arasında yer alacak.

Her birimiz geriye dönüp baktığımızda bu yıl yaşadığımız olayların önemini ve etkisini ve bizi nasıl büyüttüğünü çok daha iyi idrak edebileceğiz.

KOÇ BURCU- 2023 İÇİN YILLIK ÖNGÖRÜ

  • Mars Retrosu’yla 2023 yılına giriş yapıyoruz. Zihnimiz, konuşma tarzımız, akıl, algılama, mantık, öğrenme, öğretme, iletişim, dedikodu, yayıncılık, yazmak, ilköğretim, kardeşler, kuzenler, yakın akrabalar, akranlar, komşular, yakın çevre (apartman, mahalle), trafik, kısa yolculuklar, ticaret, brokerlik, yazılı belgeler ve kontratlar ile ilgili konularınızda bir süredir aksaklıklar yaşıyorsunuz Sevgili Koçlar. Bu alanlarda gitmeyen ve aksayan durumlar yaşadıysanız 12 Ocak 2023 tarihinden sonra işlerin yoluna girdiğini göreceksiniz.
  • 2022'nin kapanışını Merkür Retrosu ile yapacağız. 29 Aralık'ta meydana gelecek Oğlaktaki Merkür retrosu, 17 Ocak 2023'e dek devam edecek. Bu tarihlerde para ve kariyerle ilgili işlerinizin işlerin yavaşlaması söz konusu olabilir. İlişkilerle ilgili kafanızda bazı şeyleri oldurmaya çalışıyorsanız, retro sonrasında ilişkinizde mutluluk rüzgarları esmeye başlayacaktır.  Bu dönemde özellikle hiçbir yazlı anlaşma yapmayın, ticari girişimde bulunmayın. Özellikle, danışman, psikolog gibi birebir kişilerle iletişimde olduğunuz bir işiniz varsa bu alanda da iletişim sorunları yüzünde zorluk çekebilirsiniz. Özellikle ticaretle ilgilenenleriniz için kritik konular gündeme gelebilir. Kripto para, Bitcoin.
  • 21 Nisan 2023- 15 Mayıs 2023 arasında Merkür yine finans ve iş evinizde gerileyecek Sevgili Koçlar. Belli ki bu yıl işle ilgili insanlar, kariyer konularında bazı ertelenmeler yaşayacaksınız. Kendinizi istediğiniz gibi ifade edemediğiniz, düşüncelerinizi karşınızdaki insanlara zorla kabul ettirmeye çalışırken, işte zorlanmalar yaşayacağız bir zaman dilimi olabilir. Dünyevi zevkler, aşk, yeme-içme gibi konulara çok fazla para harcayabilirsiniz. Sanat, mal, mülk edinme, ev deklarasyonu, lüks mallar ile ilgili ticari girişimleriniz olursa Merkür Retro’sunun bitmesini beklemenizi öneririm.  Aynı şekilde medya, iletişim, yayıncılık, yazı-çizi ile ilgili her türlü işlerinizde ertelenmeler ve zorlanmalar söz konusu olabilir.
  • 24 Ağustos 2023-15 Eylül 2023 Merkür Başak Burcu’nda gerileyecek. Bu dönemde, evet yine iş konuları gündeminizde olacak sevgili Koçlar. Günlük işler, zorunluluklar, görevler, hizmet, çalışma, çalışma ortamı, çalışanlar, iş arkadaşları, iş yeri, fiziksel sağlık, geleneksel ve tamamlayıcı tıp, besinler, giysiler, hijyen, küçük hayvanlar, düşmanlarla ilgili gündemleriniz olacak. Bu dönemde yukarıda saydığım konularda her ne kadar verimli ve üretken olup bir şeyleri oldurmaya çalışsanız da işler Merkür Retrosundan sonra yoluna girecek. 
  • 13 Aralık 2023-01 Ocak 2024 arasında senenin son Merkür Retrosunu Yay Burcu’nda yaşayacaksınız. Uzun yolculuklar, yabancı ülkeler, uzak kültürler, yüksek öğrenim, üniversite, öğretim üyeleri, yargı, yasalar, avukatlar, felsefe, bilge kişiler, inançlar, din, dini kurumlar, kehanet, turizm, rehberlik, ithalat-ihracat, yayıncılık, kırsal alan, çiftlikler ile ilgili iletişiminizde fevri ve hızlı kararlar size zarar verecektir. İletişimde alaycı bir üsluptan uzak durmanız faydanıza olacaktır. Bu konularla ilgili bir ticaretiniz veya yapmanız gereken anlaşmalarınız varsa bunları retro sonrasına bırakın derim. 
  • Satürn 7 Mart 2023’e kadar 11. Evinizde seyrine devam edecek. Sonrasında ise 12. Evinizde transitine başlayacak. Ocak 2021’den- Mart 2023 arasında kariyer, idealleriniz, kariyerinizin getirileri, maaş konularınız le ilgili konularda çok sıkı bir mücadelenin içerisine girdiniz. Arkadaşlar, akran grupları, tanıdıklar, kişiyle aynı idealleri paylaşanlar, organizasyonlar, sosyal ilişkiler, insancıl amaçları destekleyen toplumsal hareketler, siyasi idealler, özgürlük, idealize ettiğiniz konular, geleceğe yönelik beklentiler ve projeler, stratejik ittifaklar, umutlar, dilekler gibi büyük yaşam planınıza dair konuları Satürn zorladı. Burada size sorumluluk aldırdı, iş yükü bindirdi. Zaman zaman krizlerle sizi sınadı. Satürn’ün buradaki geçişi kariyerinizi yapılandır. Bu dönemde arkadaş çevrelerinde de sınandınız. Belki arkadaşlarınızla ilgili kayıplarınız da oldu. Evet Sevgili Koçlar, yeni bir 2, 5 yıllık döngüye hazır olun. 14 Şubat 2026 ya kadar 12. Evinizde seyredecek olan Satürn bu dönemde sizi bu ev konularıyla sınayacak. Nedir 12. Ev konuları: Hastane, inziva, kişinin yalnız ve hareketsiz kalmasını sağlayan her şey, insanın gerçeklerle yüzleşmekten kaçma yöntemleri, karma konuları, kaygılar, fizikötesi ve üstün deneyimler, fedakârlık, merhamet, sırlar ve gizli düşmanlıklar. Böyle konular gündeminiz olabilir. Bu dönemde enerjiniz düşecek haliyle. Bütün yıl iş ve kariyer konularıyla uğraştınız. Belki evden çalışmaya başlayacak belki de emekli olacaksınız. Belki de işleriniz o kadar yoğun olacak ki arkadaşlarınızla görüşmeye ve sosyal ortamlarda bulunmaya fırsat yaratamayacaksınız. Bu 2,5 yıl süresince hem ruhsal hem fiziksel sağlığınıza dikkat edin. Gizli düşmanlara dikkat edin. Yarım kalmış işlerinizi tamamlayın, yeni bir işe girmeyin.
  • Güzel haber, 16 Mayıs 2023’e kadar Jüpiter Koç Burcu’nda transitine devam ediyor. Bu transit sizin için epey önemli olacak. Haziran 2010-2011 arasında benzer bir dönemi yaşamıştınız. Bu dönemle karşılaştırabilirsiniz Sevgili Koçlar. 1. Evinizde transitine başlayacak olana Jüpiter, girişimlerinizde iradeyi ele alır, masaya yumruğunuzu vurursanız size birçok kapıyı açacak, şanslı bir etki getiriyor. Evlilik veya yeni aşklar karşınıza çıkabilir. Verimli anlaşmalara imza atabilirsiniz. Yeni ortaklıklar kurabilirsiniz. Bu dönemde kilo alabilirsiniz, dikkat edin. Hukuksal işleriniz için güzel bir dönemdir.
  • 16 Mayıs 2023’te şans gezegeni Jüpiter parasal alanlarınıza şans getiriyor. Bu şanslı etki 26 Mayıs 2024’e kadar devam edecek. Nasıl bir döneme giriyorum derseniz Haziran 2011-2012 arasındaki finans ve parasal kazanımlarınızı düşünebilirsiniz. Maddi kaynaklar anlamında mayıstan sonra iyi gelecek bir gökyüzü görünümü var. Bu kaynaklar nereden gelecek derseniz yabancı ülkeler, yurtdışı fırsatları, eğitim ve öğretim, yayıncılık konuları, medya ile ilgili işlerinizden diyebilirim. Eşinizin ailesi vasıtasıyla da para akışının çoğalması söz konusu olabilir İş fırsatı ile karşılaşabilirsiniz. Birden çok iş kapınızı çalabilir. Mal - mülk edinme konuları gündeme gelebilir. Yurtdışından ev sahibi olabilirsiniz. Para konularında bu yıl gökyüzü sizden yana görünüyor Sevgili Koçlar.
  • Ay düğümleri 17 Temmuz 2023’e kadar Boğa- Akrep aksında. Sizler için yani 2- 8 aksında. Yani bir kere daha para gündeminizde olacak.  Bu dönemi Nisan 2003 – Aralık 2004 kıyaslayabilirsiniz. O dönemde maddi kaynaklar ve kariyer anlamında neler yaşamıştınız? Nasıl bir yapılanma ve şanslı etkiler altındaydınız? Hayat sizi kendi paranızı kazanmanız konusunda yol almaya zorlamıştı öyle değil mi? İşte 17 Temmuz’a kadar bu etki devam ediyor. Sırlar, tabular, cinsel deneyimler, miras, vergi, sigorta, borçlar, paylaşılan kaynaklar, eşinizin veya ortağınızın varlıkları ve paraları, bu süre içerisinde yukarıdaki konularda kayıplar yaşamınız mümkün olabilir. Bu alanlarda bazı borçlarınızı ödemeniz, bu konularla ilgili üzerinize yük olan konulardan kurtulabilirsiniz.
  • 17 Temmuz’dan sonra akslar sizin 1-7 aksınızda transitine başlayacak. Bu süre 11 Ocak 2025’e kadar devam edecek. Bu süre içerisinde ne deneyimleyeceksiniz Sevgili Koçlar,  İlişkileri deneyimleyeceksiniz evet… Bu dönemde yanlış giden evlilik ve ortaklıklar biter.  Buna karşılık yeni bir aşk ve evlilikte gelebilir.  Bu süreç içerisinde hayatınızın kontrolünü elinize alacaksınız. Birlikteliklerinizde sizi güçten düşüren bir ilişki içindeyseniz bunları bırakacak ve birçoğunuzda güçlü bir ilişkiye başlayacak. Sağlığınızla ilgili şanslı etkiler söz konusu. Güçlü erkek figürlerden şans gelecek.  

BOĞA BURCU - 2023 İÇİN YILLIK ÖNGÖRÜ

Sevgili Boğalar Mars Retrosu’yla 2023 yılına giriş yapıyoruz 12 Ocak 2023’e kadar 2. Evinizde para, finans ve kariyer konularında ertelenmeler ve yavaşlamalarla ile giriyorsunuz. Bu dönemde çok fazla para harcamak zorunda kalmış olabilirsiniz. İşinizle, ortaklıklarınızda veya ilişki ve evliliğinizde bazı konular zorlukla ilerliyor olabilir. Bu dönemde endişe, kuruntu ve korkularınız gün yüzüne çıkmış olabilir. Gizli düşmanlarınızın sizin aleyhinize çalıştığını hissedebilir ve pasif bir agresyon içinde olabilirsiniz. 12. Ocak 2023 Mars düz seyrine geçtiğinde yukarda saydığım konularda rahatlama hissedeceksiniz.

2022'nin kapanışını Merkür retrosu ile yapacağız. 29 Aralık'ta meydana gelecek Oğlaktaki Merkür Retrosu, 17 Ocak 2023'e dek devam edecek. Bu dönemde yurtdışı ile her türlü ilişkiniz, hukuksal mevzularınız, eğitimle ile ilgili meselelerinizde sert, didaktik ve otoriter bir üsluptan kaçınmanız gerekecek. Bu alanlarda işlerin biraz yavaşlaması ve hatta belki de bazı terslikler yaşamanız mümkün. Üniversite eğitimi ya da sınavlarla ilgili konularda istediğiniz sonuçları alamayabilir, dileğiniz yapıyı bu süre içeresinde oluşturamayabilirsiniz. İnanç, felsefe, siyasi görüşlerinizde ilgili konularda bazı çatışmalar içerisine girebilirsiniz, hayata bakış açınızda oluşturduğunuz duvarların belki de yıkıldığını görebilir yeni bir vizyona doğru yol alabilirsiniz. Medya, yayıncılık turizm alanlarında bazı işleriniz varsa hayata geçirmek için retronun bitimini beklemelisiniz. Yukarıda bahsettiğim konularda kısa bir süre dişinizi sıkmanız gerekecek.

• 22 Nisan 2023- 15 Mayıs 2023 arasında Merkür yine gerileyecek Sevgili Boğalar. Bu dönemde yeni başlangıçlar yapmak isteyebilirsiniz. İş konularında, finans konularında, mal mülk elde etme konularında başlangıçlar düşünüyor olabilirsiniz. Çocuğunuz, birlikte olduğunuz kişi, yatırımlarınız veya hobilerinizle ilgili şartları stabilize edeceğiniz oluşumlar içinde olabilirsiniz. Bu dönemde şartları kontrol etmeniz zorlaşır. Özellikle yukarıdaki konularda bazı aksamalar, iletişim kazaları yaşamanız mümkün olabilir. Aklınız daha çok dünyevi zevklerde olabilir. Ticari faaliyetlerinize dikkat edin, bu süreçte anlaşmalar imzalayacaksanız dikkatli olun. Yeme-içmeye bağlı olarak kilo alabilirsiniz.

• 24 Ağustos 2023-15 Eylül 2023 Merkür Başak Burcu’nda gerileyecek. Bu dönemde çocuklarımız, ilişkide olduğumuz, aşk yaşadığımız insanlar, hobilerimiz ve yaratıcılık gerektiren işlerimiz, borsa gibi yatırım konularımızda algımız, bakış açımız, eğitsel konularımız, yazma, konuşma, iletişim halinde olma durumumuzda her ne kadar üretken olmayı istesek de saçımızı süpürge etsek de maalesef işler biraz zor ilerleyecek. Çoğu zaman tıkandığımızı hissedeceğiz. Bu süreçte seyahatlerimiz, yakın çevrenizle olan ilişkilerimiz, kardeş ve arkadaşlarımızla ilgili durumlarımız ve teknoloji ile bağlantımızda sorunlar yaşamamız olası.

• 13 Aralık 2023-01 Ocak 2024 arasında senenin son Merkür Retrosunu Yay Burcu’nda yaşayacaksınız. Yavaşlıklar, aksaklıklar, iletişim krizleri, anlaşmalarda pürüzlerle karşılaşabilirsiniz. Bu tarihlerde gündeminiz; ölüm ve sonrası, okült konular, krizler, derin dönüşümler, psikoloji, terapi, sırlar, tabular, dedektiflik, cinsel deneyimler, miras, vergi, sigorta, borçlar, paylaşılan kaynaklar, eşinizin veya ortağınızın varlıkları ve paraları, krediler olacak. Bu süreç içerisinde hızlı ve fevri kararlar almayın, insanlarla iletişim kurarken alaycı bir üslup takınmayın. Anlaşma yapacaksanız 2 kere okuyun. Küçük seyahatlerinizde beklenmedik durumlar oluşabilir. Bu işleriniz için retro bitimini bekleyin.

•Satürn Ocak 2021’den  Mart 2023’e kadar Kova Burcu’nda ve toplumsal statünüzü ve kariyerinizi anlatan 10 evindeki transitine devam edecek. Yaklaşık 2 yılı aşkın bir süredir bu alanlarda oldukça zorlandınız. Çünkü Satürn bu alana Ocak 2021’de girdi. Satürn kariyerinizde sizleri sınadı. Belki de yeni kariyer girişimlerinde bulundunuz ve kariyerinizi inşa ettiniz. Çok çalıştınız Sevgili Boğa’lar… Bazılarınız evlikle ilgili sorumluluklar aldı. Bazılarınızın taşınma gündemleri oldu. Bazılarınız ise anne ve babanızın sağlığıyla ilgili zor bir dönemden geçtiniz. Mart 2023 itibariyle bu alandaki zorlanmalar rafa kalkacak. Satürn’ün görevlerini layıkıyla yerine getirip bu alanlarda karşınızdaki insanların da hak ve hukukunu gözeten bir şekilde yaklaştıysanız, özgürlük konusunu ön plana çıkardıysanız, eski olanı yeni ve güncel olanla upgrade ettiyseniz o zaman Satürn sınavlarını geçmişsinizdir. Şimdi kimsenin yıkamayacağı bir gelecek inşa ettiniz.

• Satürn Mart 2023’ten sonra Balık Burcu’nda 11. Evinizdeki transitine başlayacak. Bu ne demek? Artık kariyerini yapılandırmak zorundasın. Bu kariyer evi olduğu kadar bağlı olduğun arkadaş gruplarını da anlatır. 14 Şubat 2026’a kadar sosyal çevrenle, işle ilgili kazanımlarınla ve idealize ettiğin konularla ilgili sınanacaksın. Boş arkadaşlıklar bitecek. İdeallerinle ilgili biraz daha karamsar bir dönemde olabilirsin ama burada Satürn sana diyor ki, büyük yaşam amaçlarınla ilgili sezgilerini dinle ama karamsar olma. İdeallerini gerçekleştirirken, sorumluluk almaktan kaçma, dünyanın ve manevi alanın istediklerini yerine getir. Eski hatalarından ders al ve kurban psikolojisinde çık ayağa kalk diyor. Bu dönemde yukarıda anlattığım konularda hayatı fazla ciddiye alacaksınız. 2,5 yıldır kariyerinizi ve evliliğinizi yıkılmaz kaleye dönüştüren Satürn şimdi sizi idealleriniz konusunda harekete geçirecek.

• Jüpiter 21 Aralık 2022 tarihinde Koç Burcu’nda 12 evinizdeki transitine başlıyor. 12 Yıl önce Haziran 2010’dan 2011 Haziran’a kadar benzer etkileri almıştınız. Jüpiter’in buradaki geçişinde, bu gezegen sizi nazar, bela, musibetten ve gizli düşmanlarınızdan korur. Ölüm, hastalık, kazalar, hapishaneler gibi konularda ayağınıza adeta taş değmez. Burası aynı zamanda sağlığımızı da yönetir. Enerjiniz yerindedir. Bazı sağlık sorunlarınız ortaya çıksa bile dermanını da verir.

• 16 Mayıs 2023’de Jüpiter Boğa Burcuna geçecek ve sizlerin birinci evinize girecek. Bu dönem yaklaşık 1 yıl sürecek. Bu oldukça şanslı bir etki diyebilirim. Büyük başlangıçlar yapabilir ve etrafınızdakileri şaşırtabilirsiniz. Bu sizler için oldukça güzel bir dönem, şanslı bir dönem. Jüpiter 1. Ev geçişlerinde bir ilişkiye başlayabilirsiniz, ortaklık kurabilir veya evlenebilirsiniz. Hukuksal mücadeleleriniz varsa olumlu sonuçlanabilir. Ebeveyn olabilirsiniz. Bu dönemde kilo alabilirsiniz dikkatli olun.

• Ay düğümleri 17 Temmuz 2023’e kadar Boğa- Akrep aksındaki seyrini sürdürüyor. Benzer bir etkiyi Mart 2003- Aralık 2004’te yine yaşamıştınız. Bu süre içerisindeki yaşadıklarınızı bir düşünün. Bu dönemde İlişkiler en önemli gündeminiz olacak. Süregelen evlilikler ve ortalıklar bitebilir veya yeni aşklar da gelebilir. Hayatımızda kendimizi, isteklerimizi ve duygularımızı merkeze alamadığımız her türlü ilişki bu dönemde maalesef bitmeye mecburdur. Boşanma, ayrılıklara bu tarihlerde dikkat etmek gerek. Ün, şöhret, başarı kapılarını bu tarihler arasında zorlayacağız şanslı etkilerle karşılaşabilirsiniz.

İKİZLER BURCU - 2023 İÇİN YILLIK ÖNGÖRÜ

  • Mars Retrosu’yla 2023 yılına giriş yapıyoruz. Mars retro seyrine sizin 1.evinizde devam ediyor ki bu sizler için çok önemli bir transit. Zihnimiz, konuşma tarzımız, akıl, algılama, mantık, öğrenme, öğretme, iletişim, dedikodu, yayıncılık, yazmak, ilköğretim, kardeşler, kuzenler, yakın akrabalar, akranlar, komşular, yakın çevre (apartman, mahalle), trafik, kısa yolculuklar, ticaret, brokerlik, yazılı belgeler ve kontratlar ile ilgili konularınızda bir süredir sizin için engel teşkil ediyor sevgili İkizler. Bu alanlarda gitmeyen ve aksayan durumlar yaşadıysanız 12 Ocak 2023 tarihinden sonra işlerin yoluna girdiğini göreceksiniz. Sağlık konularına dikkat etmeniz gereken bir süreci de anlatıyor. Bu dönemde kendinizle, görüntünüzle ilgili değişimlere karar verip yol alamayabilirsiniz.  Sürekli bir şeylere başlamak isteyip de olduramıyorsanız 12 Ocak 2023’ten sonra rahat edeceksiniz.
  • 2022'nin kapanışını Merkür retrosu ile yapacağız. 29 Aralık'ta meydana gelecek Oğlaktaki Merkür retrosu, 17 Ocak 2023'e dek devam edecek. Bu tarihlerde para sizler için önemli olacak. Bu dönemde özellikle ölüm ve sonrası, okült, krizler, derin dönüşümler, psikoloji, terapi, sırlar, tabular, miras, vergi, sigorta, borçlar, krediler, eşinizin veya ortağınızın varlıkları ve paraları gündeminizde olacak. Bu dönemde hiçbir yazlı anlaşma yapmayın, ticari girişimde bulunmayın. Sağlık konuları bu retro tarihleri arasında tekrar gündeminiz olabilir.
  • 21 Nisan 2023- 15 Mayıs 2023 arasında Merkür Boğa Burcu’nda ve sizin 12. Evinizde geri hareketine başlayacak. Bu dönemde hastane, inziva, kişinin yalnız ve hareketsiz kalmasını sağlayan her şey, insanın içinde kaybolabildiği büyük kuruluşlar, insanın gerçeklerle yüzleşmekten kaçma, gizli düşmanlıklar karşınıza çıkabilir. Kendinizi istediğiniz gibi ifade edemediğiniz, bir zaman dilimi olabilir. Dünyevi zevkler, aşk, yeme-içme gibi konulardan oldukça uzaklaşabilirsiniz. Özellikle bu tarihler arasında hem ruhsal hem de fiziksel sağlık konularınıza dikkat etmeniz gerekiyor.
  • 24 Ağustos 2023-15 Eylül 2023 Merkür Başak Burcu’nda ve sizin 4 evinizde gerileyecek. Bu dönemde, İçinde dünyaya geldiğimiz yuva ebeveynler, atalar, ev, aile, vatanseverlik ile ilgili konular, köklere bağlılık, ailenin varlıkları (mal, mülk, emlak, para), atalardan gelen miras, alakalı her ne kadar verimli ve üretken olup bir şeyleri oldurmaya çalışsanız da işler maalesef ancak Merkür Retrosundan sonra yoluna girecek. Özellikle yukarıda bahsettiğim konularda işlerinizi biraz yavaştan alın, anlaşmalara imza atmayın, ticari konularınızda bir nebze serinkanlı davranın.
  • 13 Aralık 2023-01 Ocak 2024 arasında senenin son Merkür Retrosunu Yay Burcu’nda 7.evinizde yaşayacaksınız. Konunuz genel olarak ilişkiler olacak.  Evlilik ve tüm ortaklıklar, bire bir ilişkiler, açık düşmanlar, rakipler, adli davalar, antlaşma ve yasal kontratlar, danışmanlık, halkla ilişkiler, ilgili gündemleriniz varsa bu noktada iletişiminizde fevri ve hızlı kararlar size zarar verecektir. Fanatik olmayın diyor size gökyüzü. İletişimde alaycı bir üsluptan uzak durmanız faydanıza olacaktır. Bu konularla ilgili bir ticaretiniz veya yapmanız gereken anlaşmalarınız varsa bunları retro sonrasına bırakın.
  • Evet gelelim Sevgili Satürn’e… Satürn 21 Mart 2020 tarihinde Kova Burcu’na geçmişti. Bu tarihten beri sizlerin 9. Evinde transitini sürdürüyor. Bu dönemde Uzun yolculuklar, yabancı ülkeler, uzak kültürler, yükseköğrenim, üniversite, felsefe, bilgelik, bilge kişilerin rehberliği, inançlar, din, dini kurumlar, turizm, rehberlik, ithalat-ihracat, yayıncılık, kırsal alan, çiftliklere dair konularda oldukça büyük sınavlar verdiniz.  Belki mahkemelik konularınız belki de eşin ailesinin gündemleri oldu, hayatı tartıp biçtiniz hayat görüşünüzü değiştirdiniz.  İşte bu konulardaki sınavlarınız Mart 2023’te bitiyor.  
  • Mart 2023 itibariyle Satürn Balık Burcu’na girerek sizler için önemli bir döngüyü başlatacak. 2, 5 yıl hangi konulardan sınava gireceksiniz? Sosyal statü, ün, otorite, zaferler, kariyer, işverenler, amirler, patronlar, itibarlı pozisyonlarda bulunan kişiler, anne/baba ve evliliğiniz bu sürecin konularından olacak. Bu süre içerisinde İşinizde doğru gelişimde bulunduysanız yükselirsiniz, yanlış hamleler yaptıysanız kariyeriniz sarsılabilir de… Artık kariyerinizi yeniden yapılandırmanız gerekiyor Sevgili İkizler…Bu döngü kafanı gömdüğüm kumdan çıkman kariyerde yeni girişimde bulanman gerekiyor diyor. 10 ev evliliği de anlatır. Bu konuda 2,5 yıl içinde sorumluluklarınız farklılaşabilir. Evli olmayanlarınız için evlilik ve çocuk sorumluluğu da getirebilir. Ailevi sağlık konularına dikkat etmeniz gereken bir süreç olduğunu söyleyebilirim. Bir çoğunuz bulunduğu yerden ayrılarak taşınma kararı alabilir.  Yukarıda bahsettiğim konularda Satürn sizi sınavlara sokmaya hazırlanıyor.
  • Gelelim şans ve bereket gezegeni Jüpiter’e. Bakalım hangi alanlarda şans ve talih sizi bulacak Sevgili İkizler. Jüpiter 16 Mayıs’a kadar Koç Burcu’nda 11 evinizde transit edecek. Bu dönemi o 12 yıl önce haziran (2010-11 döneminde) gibi geçireceksiniz. Hatırlayın o zamanlar neler olmuştu? Şansı nerelerde yakalamıştınız? Bu dönemde kariyerin getirileri, idealleriniz, yeni bir çevre konusunda oldukça şanslı olacaksınız. Jüpiter size kariyer fırsatları sunacak.  16 Mayıs 2023 tarihinde şans gezegenimiz Jüpiter sizin 12. evinize girecek. Jüpiter burada oldukça şans verir, adeta ilahi destek almışsınızdır. 26 Mayıs 2024’e kadar burada transit etmeye devam edecek. Bu dönemde sağlığınızla ilgili konular olsa bile devasını hemen bulacaksınız. Ruh hali endişe vs. gün yüzüne çıkacak gibi olsa da çözümler hemen peşi sıra gelecek. Bu dönemin bir benzerini Haziran 2011-2012 yılları arasında yaşamıştınız. İşte yine benzer olaylar yaşamanız mümkün.
  • 2023’te Ay düğümleri Akrep-Boğa aksındaki seyrini 17 Temmuz’a kadar sürdürecek. Bu dönemi Mart 2004 -Aralık 2006 arasında yaşamıştınız. Konunuz iş, kariyer ve sağlık. Bu dönemde kariyer fırsatları karşınıza çıkacak. İşiniz değişip dönüşecek. Sağlığınıza uyku düzeninizi kötü alışkanlıkları bırakacak, ruhsal sağlığınızı yeniden inşa edeceksiniz. Günlük rutininizde büyük değişimler olacak. Ay düğümleri 17 Temmuz’da Koç- Terazi aksına girecek. Bu dönemi de Ocak 2005- Haziran 2006’da yaşadıklarınızla karşılaştırabilirsiniz. Aşk, çocuklar ve kariyerin getirilerinde kadersel büyük olaylar yaşamanız mümkün. Aşk konusunda bereketli bir süreçtir. Bir çocuk sahibi olabilirsiniz. Kariyerinde önemli gelişmelere gebe bir dönem olduğunu söyleyebiliriz.                       

YENGEÇ BURCU- 2023 İÇİN YILLIK ÖNGÖRÜ

  • Mars Retrosuyla 2023 yılına giriş yapıyoruz. Mars Retrosu 29 Ekim 2022 ve 13 Ocak 2023 tarihleri arasında İkizler Burcunun 25 derecesinden 8 dereceye kadar geriliyor. Bu dönem içerisinde hırsızlık, gizli düşmanlar, zarar vermek isteyen eril ve genç kişiler, sağlık, özellikle psikolojik sağlığınızı tetikleyici, hastane gibi konularda işleriniz bir türlü rast gitmemiş olabilir. Enerjiniz bu süre içerisinde çok düşük olur. Bağışıklık sisteminizde zayıflıklar meydana gelir. Mikrobik enfeksiyonlara karşı dikkatli olmanız gerekir. Gizli düşmanlarınız gün yüzüne çıkabilir. Arkanızdan iş çevrilebilir. Hastalıklar, hastaneler, kapalı ve izole büyük alanlar hayatınızda bu tarihlerde vurgu kazanır. Yoga meditasyon gibi aktivitelerle Mars Retrosunun bitmesini beklemek en iyisi olacaktır.
  • 2022'nin kapanışını Merkür retrosu ile yapacağız. 29 Aralık'ta meydana gelecek Oğlaktaki Merkür retrosu, 17 Ocak 2023'e dek devam edecek. Bu tarihlerde ilişkiler gündeminize taşınacak. Ortaklıklar, partnerlikler, evlilik ve ilişkilerde bazı yapılanmalar içinde olmayı, belki de tüm bunları yeniden inşa etmeyi istiyorsunuz. Bu dönemde iletişiminiz gereğinden fazla, didaktik, eleştirel ve soğuk olabilir. Bu nedenle istediğiniz sonuçlara ulaşmanız zorlaşabilir. Bir mahkeme konunuz ya da yasal işleriniz varsa gecikmeler olası. Bu dönemde anlaşmalara imza atmamanızı öneririm. Yine bu dönemde açık düşmanlar edinebilir ve onlarla sözlü can sıkıcı diyaloglara girebilirsiniz.  Diplomasiyi siz çok iyi bilirsiniz Sevgili Yengeçler. İletişimde uzlaşma anahtarınız olsun.
  • 21 Nisan 2023- 15 Mayıs 2023 arasında Merkür Boğa Burcu’nda 11. Evinde seyrine başlayacak. Bu dönemde sosyal ortamlarda, partilerde dünyevi zevklere dalıp adeta bir sosyal kelebek olabilirsiniz ama iyi anlamda değil. Bu sizler için çok yorucu olabilir, bu nedenle çok para harcayabilir, zihinsel olarak çok yorulabilirsiniz. İş, kariyer alanlarınızda şartları stabilize etmeyi, olanı sürdürmeyi ve korumayı planlayabilirsiniz.  Bu alanda kendinize koyduğunuz hedeflerinizde işler istediğiniz gibi akışında ilerlemeyebilir ve bu da sizi yorabilir. Dikkat etmeniz gereken konu iletişimde sabitlik, at gözlüğüyle bakma riski. Esneyebilmek sizler için önemli olacak. Bu dönemde Merkür’ün retro gölgesi anlaşmalar, ticari sözleşmeler ve seyahatlerde engeller olarak karşınıza çıkabilir.
  • 24 Ağustos 2023-15 Eylül 2023 Merkür Başak Burcu’nda. Bu dönemde, Yakın akrabalar, kardeşler, temel eğitim, yakın yerlere seyahatler, aşina olunan çevre, etrafımızda gelişen olaylar, iletişim, ödevler, kitaplar, medya yayıncılıkla ilgili işleriniz, taşıtınızla ilgili konularda zorlanmalar yaşamanız mümkün. Bu dönemde yukarıda saydığım konularda her ne kadar verimli ve üretken olup bir şeyleri oldurmaya çalışsanız da işler maalesef ancak Merkür Retrosundan sonra yoluna girecek. 
  •  13 Aralık 2023-01 Ocak 2024 arasında senenin son Merkür Retrosunu Yay Burcu’nda ve 6 evinizde yaşayacaksınız. Günlük işler, maddesel dünyanın zorunlulukları, görevler, hizmet, çalışma, çalışma ortamı, çalışanlar, gündelik iş yaşamı, iş arkadaşları, fiziksel sağlığına tehdit, besinler, giysiler, hijyen, küçük hayvanlarla ilgili uğraştığınız konularda gecikmeler, zorlanmalar yaşamanız olası. Bu dönemde ticaretle ilgilenen biriyseniz anlaşmalara imza atmamanızı öneririm.  Ayrıca bolca düşman da edinebilirsin. Yukarıda saydığımız konularda kafanıza göre gelişi güzel cümleler kurmak ve karşınızdakinin canını yakma girişimleri misliyle size dönecektir, dikkatli olun.
  • Satürn Mart 2023’e kadar 8.evinizde. Ocak 2021’den beri bu alandaki transitini sürdürüyor. Bu dönemde birçok krizle uğraştınız; içsel dönüşüm yaşadınız. Ocak 2021- Mart 2023 Satürn Kova’da bir süre daha transit edecek. Bankalar, krediler, miraslar, ölüm konuları, krizler, psikoloji, en derin cinsel deneyimler, miras, vergi, sigorta, borçlar, paylaşılan kaynaklar, eşinizin veya ortağınızın varlıkları ve paraları konusunda Mart 2023’e bu konular hala gündeminizde olacak. Mart 2023’den sonra daha rahat edeceksiniz. Ağır bir döngüyü tamamlamak üzeresiniz. Artık çok güçlüsünüz.
  • Mart 2023’ten sonra Satürn Balık Burcu’na ve 9. evinize girecek. Ağır bir döngüyü tamamladınız. Hayatın birçok gerçeği yüzünüze çarptı. Satürn 9. evinize girdiğinde ise hayatı sorgulayacaksınız. İnanç felsefeleri, siyasi görüşleri çok sorguladığınız bir dönem olacak. Hayatınıza yurt dışı konuları girecek. Taşınma ticaret ve eğitim konularıyla oldukça yoğun bir şekilde uğraşacaksınız. Bu konular sizi yoracak ve ama bu alanda hayatınızı yapılandıracak da. Bazılarınızın hayatına mahkemeler girecek. Uzak akrabalar, eşinizin akrabalarıyla ilgili konularla uğraşabilirsiniz. Bu transit esnasında eğitim almaya ve ya bırakmaya karar verirsiniz. 2,5 yıl sonra şu an yaptığınız yatırımların ekmeğini yiyeceksiniz. Kariyerinizde 2,5 yıl sonra zorlanmalar yaşarsanız şu an aldığınız eğitimler hayatınızı kolaylaştıracak.
  • Jüpiter Koç burcunda seyrine devam ediyor. Bu etkiyi en son Mayıs- Haziran 2010-11’de yaşadınız. Bir düşünün bakalım o tarihlerde kariyerinizde ne gibi atılımlar yapmıştınız? Hangi konulara liderlik etmiştiniz? Ve hatta belki de bir evlilik gündeminiz olmuştu.  Bu alanlarda yeniden destek alıyorsunuz. Özellikle iş konusunda bu Jüpiter transiti çok destekleyici olacak. Evli değilseniz evlenmeye, çocuk sahibi olamaya hazır olun.  Evlilik ve kariyerde önemli değişim ve dönüşümler, şanslar sizi bulacak.
  • 16 Mayıs Jüpiter Boğa Burcu’nda ve 11. Evinizde transit edecek. Şans gezegeni arkadaşlıklar ve kariyerin getirileri evine girecek. Bu dönemde iş çevrelerinde dikkat çekeceksiniz, sosyal çevrenizde değişimler olacak. Hayattan en çok istediğiniz şeyler bu dönemde olabilir. En büyük dilekleriniz bir bakmışsınız oluvermiş, işte o kadar güçlü şans etkisi sizlerle olacak.
  • Ay düğümleri 17 Temmuz’a kadar boğa akrep aksında olacak. Tıpkı Mart 2003-Aralık 2004 dekine benzer etkiler alacaksınız. İnsanlarla ortak amaçlar elde etmek, idealleriniz için çalışmak, kariyerinizle uğraşmak, yeni dostlar ve arkadaşlar edinmek kadersel olacak. Bu alanda çok önemli karşılaşmalar yaşayabilirsiniz. Bu yolda ilerlerken sabretmeyi ve sadık olmayı deneyimleyeceksiniz.
  • 17 Temmuz 2023’ten sonra kapınızı aşk çalacak. Bu dönem Aralık 2004 Temmuz 2006 arasındaki döneme benzeyecek. Birçoğunuz yepyeni ilişkilere çekileceksiniz. Çocuk sahibi olabilirsiniz. Tüm bunları yaparken kariyerinden vazgeçme diyor Kuzey ay düğümü. 17 Temmuz Koç- Terazi aksına girecek olan ay düğümleri kariyerinizi ve belki de evlilikle ilgili gündemlerinizi yeniden inşa edecek.  

ASLAN  BURCU- 2023 İÇİN YILLIK ÖNGÖRÜ

  • Mars Retrosu’yla 2023 yılına giriş yapıyoruz. Mars Retrosu 29 Ekim 2022 ve 12 Ocak 2023 tarihleri arasında İkizler Burcunun 25 derecesinden 8 dereceye kadar geriliyor. Tipik olarak, Mars gerilemesi altında eylemlerimiz yavaşlar. Arkadaş ortamlarından özellikle sosyal medyada doğabilecek iletişimsel çatışmalar, tartışmalardan uzak durulması gereken bir süreçtir. Kariyerimizde beklediğimiz ödüller gecikir. 12 Ocak’a kadar bu konularda eylem gücümüzü kaybedeceğiz. Arkadaşlar, kişiyle aynı idealleri paylaşanlar, kişiye doğrudan veya arka planda yardım edenler, organizasyonlar, sosyal ilişkiler, siyasi idealler, özgürlük, geleceğe yönelik beklentiler ve projeler, bu önceliklere göre hedefini belirlemek, kendini yönlendirmek, amaçlar, stratejik ittifaklar, umutlar, dilekleri gerçekleştirmek için enerjiniz bir süre düşecek.  
  • 2022'nin kapanışını Merkür retrosu ile yapacağız. 29 Aralık'ta meydana gelecek Oğlaktaki Merkür retrosu, 17 Ocak 2023'e dek devam edecek. Merkür altıncı evinizde geri hareketine başlayacak. Yine iş ve kariyer konuları b u tarihlerde karşınıza çıkacak. Siz bir Aslansınız ve yönetme becerileriniz en üst noktada olduğundan bu süreci kolaylıkla atlatacağınıza inancım tam. Sizler için günlük işler, maddesel dünyanın zorunlulukları, görevler, çalışma, çalışma ortamı, tarzı ve yöntemleri, çalışmanın sonuçları, çalışanlar, gündelik iş yaşamı, iş arkadaşları, iş yeri, işin içeriği, verimlilik gibi konularda bazı sıkıntıların oluşabileceğini anlatıyor. Bu alanlarda her ne kadar yapılanma içerisine gitmeye çalışsanız da bu tarihlerde sıkıntılar yaşamanız çok olası. Ayrıca yine bu retro zamanında kem kendinizi hem de evcil hayvanlarınızın sağlık konuları oluşabilir. Bu alanlarda yeni bir girişim yapmayın, sözlerinize dikkat edin, anlaşmalardan uzak durun.
  • 21 Nisan 2023- 15 Mayıs 2023 arasında Merkür Boğa Burcu’nda ve kariyer evinizde geriliyor Sevgili Aslanlar. Kariyerle olan sınavlarınız bitmiyor. Bu döngü sırasında kariyer ve evliliğinizle ilgili üstlendiğiniz her şey daha fazla zaman gerektirecektir. Ayrıca, bazı planlarınız veya projeleriniz yavaşlayacak. Projelerinize yeni bir ivme kazandırmaya, kariyer ve evlilik konularında başka bir anlayış kazanmaya hazır olun.
  •  24 Ağustos 2023-15 Eylül 2023 Merkür Başak Burcu’nda. Bu dönem yine ve yine iş ve kariyer konuları sizin için önem kazanacak. Çünkü retro sizin para evinizde gerçekleşecek. Bu dönemde malınız mülkünüz, para ve kariyer konularınızda sabrınız sınanır ve kendinizi topraklamakta zorlanırsınız. Retro zamanı bu alanlarda ihmaller ve anlaşmazlıklar ortaya çıkabileceğinden, sözleşme imzalamaktan ve iş yapmaktan kaçınmak en iyisidir. Bu, her sorunun üstesinden gelmek için akıl ve istikrar gerektiren bir zamandır.
  • 13 Aralık 2023-01 Ocak 2024 arasında senenin son Merkür Retrosunu Yay Burcu’nda ve 5. evinizde yaşayacaksınız. Konunuz çocuklar, aşklar, yatırımlarınız ve hayattan keyif aldığınız her şey…Bu, iletişimle ilgili zorluklara işaret eder. Çocuk ve sevgiliyle iletişime dikkat etmeniz gerekir. Bu hareket aynı zamanda bizi potansiyelimizi ve yaratıcılığımızı keşfetmeye zorlar. Bu dönemde iletişiminizi değerlendirin. Yanlışlarınızı bulun ve bunula ilgili retro bitiminde aksiyon alın.
  • Satürn Mart 2023’e kadar Kova Burcundaki seyrine devam edecek. Mart 2023’ten sonra Balık Burcu’nda transitine başlayacak. Ocak 2021’den başladığı Kova Burcu seyrini nihayet tamamlama ve yeni bir 2,5 yıllık döngüyü başlatmak üzere.  Ocak 2021’den bu yana birçoğunuz ikili ilişkilerde çok zorlandınız. Bu dönem içerisinde bazı evlilikler bitti ya da çok zorlu sınavlardan geçti. Öte yandan Satürn sorumluluk da aldırır. Bazılarınız ise evlilik ve çocuk sorumluluğu aldınız. Her ne olursa olsun görevleriniz ve zorluklarınız bu alanda çok ama çok arttı. Bazılarınız ise 0cak 2021’den sonra yeni ortaklıklar kurdu. Bu alanda zorluklar yaşadınız… Satürn her şeyi layıkıyla yapmanızı isteyen bir gezegendir. Bu süre içerisinde Evliliğinizde sizleri sınava soktu. Yanlış bir ilişkideysen boşanma getirdi. Sevgili Satürn Mart 2023’ten sonra evliliğinizi rahat bırakıyor.
  •  Sınav ve yapılandırma gezegeni Satürn Mart 2023’ten sonra Balık Burcu’na girecek. Yani sizin 8. Evinizde transitine başlayacak.  Evet büyük değişimler yaşadığınız bir 2,5 yıllık döngüye gireceksiniz. Satürn size içsel dönüşüm yaşatacak. Satürn sizi dönüştürecek, korku ve endişelerinizle yüzleştirecek ve içsel değişim dönüşüm yaratacak. Her ne olursa olsun güçleneceksiniz. Bazılarınız Ölüm ve sonrası, cinsel deneyimler, miras, vergi, sigorta, borçlar, krediler, paylaşılan kaynaklar, eşinizin veya ortağınızın varlıkları ve paraları, ortak paralar, başkalarının değerleri, ile konularda sıkışma ve kısıtlanma enerjisini yaşayacaksınız. Bu alanda Satürn sizi yeni yapılanma içerisine sokmaya hazırlanıyor. Oldukça zorlu olan bu ev konularındaki deneyimler daha da güçlü bir Aslan olmanıza yardım edecek.
  • Jüpiter bu yıl öncelikle Koç Burcunda transit edecek sonrasında ise Boğa Burcu’ndaki seyrine başlayacak.  Jüpiter 2010-2011 Haziran’da da Koç Burcundaydı. 9.evinizdeki olayları büyütmüş ve şans bereket getirmişti. Nedir 9. Ev konuları? Uzun yolculuklar, yabancı ülkeler, uzak kültürler, farklı ufuklar, yükseköğrenim, üniversite, öğretim üyeleri, inançlar, din, dini kurumlar, kehanet, turizm, rehberlik, ithalat-ihracat, yayıncılık konularınızda iyi bir etki almıştınız, benzer etkileri o zamanda yaşamıştınız. İşte Mayıs 2023’e kadar yine aynı alanda şans sizden yana olacak. Bu dönemde torun haberleri de gelebilir.  Eşinizin akrabalarından güzel haberler alabilirsiniz. Yayıncılık alanında yeni fırsatlar yakalayabilirsiniz. Jüpiter 16 Mayıs itibariyle Boğa burcuna, yani sizin MC noktanıza giriş yapacak. Kariyer ve toplumsal statünüz ve evliliğinizle ilgili olayla oldukça büyüyecek ve görünür olacak Sevgili Aslanlar. Bu etkiyi de 2011-12 yıllarında aldınız. İşle ilgili kendinizi göstereceğiniz zamanlar geldi. 16 Mayıs’tan sonraki 1 yıllık döngüde birçok Aslan’ın evlilik haberini alabiliriz, çocuk sahibi olmaya karar verebilirler, işleriyle ilgili tüm toplumun ilgisini çekecek büyük işlere imza atabilirler.
  • Ay düğümleri 17 Temmuz’a kadar Boğa -Akrep aksında. Bir süredir, ev, gayrimenkulleriniz, haneniz içerisindeki durumlar, aynı evde yaşadığınız insanlar ve kariyer alanınızda derin değişim ve dönüşüm içindeydiniz.   Benzer etkileri Mart 2003 -Aralık 2004 arasında yaşamıştınız. Şimdi de benzer etkileri alıyorsunuz. Bu süre içerisinde birçoğunuz taşınma, evlenme, çocuk, ailevi sağlık ve boşanma konularıyla ilgili deneyimler yaşıyor. 17 Temmuz’a kadar iş ve kariyer alanınızda yapılanma içerisinde olacaksınız. Ancak gökyüzü size diyor ki ev ve aile hayatıyla ilgili konuları boşlama. Kariyer önemli ama evin ve ev konularının rehavetine aldanma. Ay düğümleri 17 Temmuz’dan sonra Koç- Terazi aksında transit edecek. Benzer bir dönemi Ocak 2005- Haziran 2006’da yaşamıştınız. Buranın en önemli konuları; Akıl, algılama, mantık, öğrenme, öğretme, iletişim, iletişim tarzı ve dedikodu, yayıncılık, ilköğretim, kardeşler, kuzenler, yakın akrabalar, akranlar, komşular, yakın çevre (apartman, mahalle), günlük trafik, kısa yolculuklar, ticaret, brokerlik, vb., yazılı belgeler ve kontratlar, her tür haberleşme ve ulaştırma hizmeti ve aracınızla alakalı çok geniş konuları kapsar. Bu alanlarda 2005-2006 döneminde neler yaşadıysanız işte çok benzerleri sizi bekliyor. Bu alanda kadersel olayla kapınızda.

BAŞAK BURCU- 2023 İÇİN YILLIK ÖNGÖRÜ

  • Mars Retrosu 29 Ekim 2022 ve 13 Ocak 2023 tarihleri arasında İkizler Burcunun 25 derecesinden 8 dereceye kadar geriliyor. Bu dönemde iş, kariyer hayatınız belki de evliliğinizde daha fazla mücadele etmeniz gerekir. Bu mücadeleleri verirken maalesef işler istediğiniz gibi akışta olmadı. Girişim yapmaya niyetlendiniz önünüze pürüzler çıktı gibi düşünebilirsiniz. İşinizde ilgili bir türlü istediğiniz performansı yakalayamadınız. Başarı bu süre içerisinde sizden uzakta görünüyor Sevgili Başaklar. İşinizde veya evliliğinizde otoritenizi ortaya koyamayabilirsiniz, sözünüzü geçiremeyebilir, istediğiniz aksiyonları alamayabilirsiniz. Gereksiz acelecilikler bu noktada insanlarla tartışmanıza neden olabilir. Çekişmeler, abartılı rekabetlerden uzak durmanız gerekir. 13 Ocak 2023’ten sonra bu alanlarda istediğiniz gibi hareket edebileceksiniz.
  • 2022'nin kapanışını Merkür retrosu ile yapacağız. 29 Aralık'ta meydana gelecek Oğlaktaki Merkür retrosu, 17 Ocak 2023'e dek devam edecek.  Bu süre içerisinde Kendinizi yaratıcı biçimde ortaya koyamayabilirsiniz. Keyif ve zevk, eğlence ve oyunlar, spor, festivaller, sahne sanatları, gösteri dünyası, dans, müzik, şiir, hobiler ile ilgili gitmeyi planladığınız ve yapmayı düşündüğünüz şeyler bu dönemde bir nedenden dolayı iptal olabilir. Bu alanlarda bazı oluşumla içerisine girmek ve planladıklarınızı hayata geçirmek zor olacaktır. Çocuğunuzla olan ilişkiniz veya birlikte olduğunuz kişi ile olan iletişiminizde zorlanmalar yaşayabilirsiniz.  Hamilelik ve doğum; çocuklarla ilişkinizde aksilikler yaşamanız muhtemel. Bu dönemde bebek yapma girişimlerinizde zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Tüm bu konulardaki aksiyonlarınızı 17 Ocak 2023’ten sonraya bırakmanızı öneririz.
  • 21 Nisan 2023- 15 Mayıs 2023 arasında Merkür Boğa Burcu’nda ve sizlerin 9 ev konularınızda geri hareketine başlayacak. Uzun yolculuklar, yabancı ülkeler, uzak kültürler, farklı ufuklar, yükseköğrenim, üniversite, bir konuda ihtisaslaşma ile ilgili doğru zamanı bekleyip, bir şeyleri oldurmayı çalışıyordunuz. Bu isteklerinizi retro bitimine bırakmanız gerekiyor. Bu alanlarda şartları korumaya çalışsanız da bir takım aksilikle yaşamınız muhtemel görünüyor. Bu süreçte ahlak, görgü kuralları, gelenek ve görenekler, yargı, yasalar, avukatlar, felsefe gibi konular aklınızı çok kurcalayacak ve belki de canınızı sıkacak.  Toplumdaki özellikle inanç konularında durumlara tepki gösterebilirsiniz. Turizm, rehberlik, ithalat-ihracat, yayıncılık konularıyla ilgili işleriniz varsa bunları retro sonrasına bırakın, anlaşmalar imzalamayın, ticarette dikkatli olun.
  • 24 Ağustos 2023-15 Eylül 2023 Merkür Başak Burcu’nda ve sizi çok etkileyecek olan bir retro. Sağlığınızla ilgili birçok karar verebilir, birçok aksiyon içerisine girip faydalı sonuçları göremeyebilirsiniz. Estetik ve güzellikle alakalı işlerinizi retro sonrasına bırakmanızı öneririm. Başlangıçlar yapmak için uğraşmayın, yaşam, kendinin farkına varmak, dünyaya yaklaşımınızda ve bu alanda yapmak istediklerinizde zorluklar ortaya çıkabilir.  Mesleki konularla ilgili kendiniz yerden yere vursanız da bu işlerinizde maalesef ertelenmeler ve aksamalar yaşamınız söz konusu olacak.
  •  13 Aralık 2023-01 Ocak 2024 arasında senenin son Merkür Retrosunu Yay Burcu’nda ve sizlerin 4. Ev konularını etkileyecek. Nedir 4. Ev konuları? İçinde dünyaya geldiğimiz yuva ve oradaki koşullar, ebeveynler, büyükanne ve büyükbabalar, atalar, baba, ev, aile ve sahip olduğumuz gayrimenkullerdir. Bu konularda aksiyon almaya çalışsanız verdiğiniz hızlı kararlar sizi yanıltacaktır diyaloglarınızda alaycı bir üslup işleri çıkmaza sokacaktır. Bu noktalarda eğer bazı anlaşmamalara imza atacaksanız atmayın, bu insanlarla olan iletişiminizde hızlı, fevri olmaktan ve fanatiklikten uzak durun. Bu insanlar arasında inanç eksilmesi yaşadığınızı hissedebilirsiniz. Bu geçici bir etki unutmayın. Mal, mülk, emlak, para, atalardan gelen miras konuları tüm bina ve yapılar, doğal kaynaklar, yeraltı zenginlikleri, çiftçilik, toprakla ilgili mesleklerinizi retro sonrasına bırakın. 
  • Sınav ve yapılandırma gezegeni Satürn Mart 2023’ten sonra Balık Burcu’na girecek. Yani sizi ilişkiler, ortaklıklar ve hukuksal davalar alanınızda zorlayacak ve bu alanı yeniden inşa etmeniz için 2,5 yıl boyunca çeşitli sınavlara sokacak. Ama öncesinde şu an Satürn Kova Burcu’nda ve 6 evinizde seyrine devam ediyor. Mart 2023’e kadar da bu alandaki konulardan sınavlarına devam edecek.  Bu zamana kadar özellikle günlük iş konularınızda, kariyerinizde, çalışma arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde, evde aldığınız sorumluluklarda kendinizi çok verimsiz hissettiniz. Satürn sizi yaklaşık 2 yıldır bu alanda yeni bir düzene geçmeniz için zorladı. Koşullarını düzelt, eskiyi bırak, yeni ve faydalı olana yönel diye sana birçok sorumluluk yükledi. Bazılarınızın evcil hayvanlarıyla ilgili gündemleri çok oldu, bazılarınız yeni bir evcil hayvan edindi. Bazılarınız ise dış görüntüsüyle alakalı özgüvensizlikler yaşadı ve daha iyi hissettiği bir görüntü için sıkı bir diyet, spor ve belki de estetik operasyonlara yöneldi. Sağlıkla ilgili yeni süreçlere girdi. İşte buradaki zorlukla Mart itibariyle sona eriyor Sevgili Başaklar. Sonrasında Satürn, 7. evinize geçiş yapacak. Artık yeni sınavınız ilişkiler olacak. Yetersizlik hissi ilişkiler vasıtasıyla gelecek. Satürn 7. Ev geçişlerinde ilişki ya da evliliklerde sorun mu var bitirir. İyi giden bir ilişkiyi evlilik noktasına götürür ve kişiye sorumluluklar aldırır. Ortaklıklar da sınanır.
  • Jüpiter Koç Burcu’nda 8. evinizde seyrine devam ediyor. Bu dönemi Haziran 2010- 2011 arasında yaşadıklarınızdan hatırlayabilirsiniz. Jüpiter para evinizde Sevgili Başaklar.  Maddi kaynaklar konusunda fırsatlar yaratmaya devam ediyor. Ne zamana kadar? Mayıs 2023’e kadar buradaki seyri devam edecek. Bankalar, krediler, tazminat, sigorta, eşin parası, miras konularında size çokluk ve büyüme etkisi getiriyor. 2010-2011 arasında benzer bir etkiyi yaşamıştınız.  Bu dönemde farklı maddi kaynaklardan yararlanabilirsiniz. Çeşitli okült, ölüm ve ötesi konulara ilginiz artabilir, bu alanlarda yeni bir inanç ve felsefe geliştirebilir hayata katabilirsiniz. Ameliyatlar gündeminize gelebilir. Ortaklıklı ticari ilişkiler için güzel bir süreç. Cinsel hayatınız güzelleşebilir. 16 Mayıs itibariyle 9. eve girişiyle konumuz hayata bakış açınız değişecek, manevi konular sizin için iyileşecek. Yurtdışı seyahatler önemli olacak. Bu alanda fırsatlar getirecek. Mahkeme konularınız olsa bile sizin için iyi sonuçlanır. Eşimizin akrabaları ve onlardan gelecek fırsatlar ve yayıncılık konusunda güzel fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yabancı bir aşk ya da evlilik de size 2024 kadar getirebilir. Bu dönemde yeni bir ev ve gayrimenkul de alabilirsiniz.
  • Ay düğümleri Boğa- Akrep aksında 17 Temmuz’a kadar olacak. Yani sizler için 3-9. Evinizde ilerleyecek. Eğitim konularınız, yabancı ülkelerle olan ilişki ve ticaretiniz, yükseköğrenimle olan işleriniz, eşinizin ailesiyle olan konularınız, inanç ve felsefe alanında yaptıklarınızla ilgili yeni kadersel bir yolculuktasınız. Özellikle bu dönemde bazılarınız yurtdışına taşındı, bazılarınız yeni bir eğitime başladı. Bu dönemi Mart 2003- Aralık 2004 dönemine benzetebilirsiniz. Bu süreç,  akrabalar, kardeşler onlardan gelecek haberler ve gündemlerle alakalıdır. Bazılarınız ticari faaliyetler ilgili önemli karar verdiniz.  Kader düğümleri, 17 Temmuz’da Koç- Terazi’ye ilerleyecek. Bir kere daha para ve kazanımlar sizlerin gündemine gelecek. Krediler, borçlar, tazminat, nafakalar, miraslar sizler için önemli olacak. Ölüm ve ötesi konular dikkat çekecek. Ameliyat gündemleriniz bu dönemde olabilir. Bu dönemi Ocak 2005- Haziran 2006’da en son yaşamıştınız.  Maddi kaynaklarınızda önemli değişimler olabilir.  Maaş, kariyer, mal mülkünüzde değişimler olacak.

TERAZİ BURCU  - 2023 İÇİN YILLIK ÖNGÖRÜ

  • Sınavlar gezegeni Satürn Mart 2023’e kadar Kova transitine sizlerin 5. evinizde. Ocak 2021’den beri ağır aşk krizleri, çocuklarla ilgili krizler veya hobilerinizle ilgili çeşitli sorumluluklar, finansal yatırımlarla ilgili sınandınız ve burada yeni bir yapılanma içerisine girdiniz. Eski yöntemleri rafa kaldırıp çok daha yeni  ve açık görüşlü, vizyoner bir bakış açısı geliştirip bu alanlarda sorumluluklar aldınız. Çocuk ve aşk konuları bu süreçte sizleri epey zorladı. Bu noktada almanız gereken dersleri alıp, âtıl olanı yenisiyle değiştirdiyseniz Satürn konularını geçtiniz demektir bu anlamda Satürn sizi bir daha sınava sokmayacaktır. Eğer eski düzeni devam ettirmekte kararlıysanız o zaman Satürn yakanızı bırakmayacaktır. Satürn bu noktada hayattan aldığınız keyfi de sınırlandırır.  Marttan sonra daha çok eğlenmeye başlayacağınızı ve gün yüzüne çıkıp hayatın renklerini görmeye başlayacağınızı söyleyebiliriz.
  • Mart 2023’den sonra sınavlar gezegeni Satürn, Balık Burcu’na yani sizlerin 6. Evine giriş yapacak.  İş hayatı ve sağlık sınavları verebilirsiniz. Bu alanlarda bazı kısıtlamalar söz konusu olabilir. Zaten bir süredir Neptün’de bu alanda seyrediyor. Ben bu işi yapmak istemiyorum kendimi bu işte kısır hissediyorum, verimli değilim ve değişime ihtiyaç duyuyorum diyebilirsiniz. Mayıs’tan sonra sağlık durumlarına dikkat etmek gerekiyor. Satürn bu noktada sağlığınız, fiziksel durumunuz, diyet ve spor konularında ciddi bir oluşuma girmenizi sağlayacak. Kilo vermeniz bu süreçte daha rahat olabilir.
  • Bolluk, büyüme ve bereket gezegeni Jüpiter Koç Burcu’nda 16 Mayıs’a kadar bu alandaki transitine devam edecek.  Bu sizlerin evlilik, aşk ve ortaklıklar anlamında fırsatlarla karşılaşmanızı sağlayacak. Bu dönemde sosyalleşirsiniz. Evlilikle ilgili kararlar alabilirsiniz, ilişkiler evliliğe taşınabilir. Eğer yolunda gitmeyen bir ilişkiniz varsa Jüpiter buradaki krizleri büyütür ve hatta belki de ayrılık da getirir. Bu dönemde anlaşmalara dikkat edin. Hukuksal konularda artış yaşayabilirsiniz. Çokça düşman edinebilirsiniz ve onların size karşı açık düşmanlıklarıyla mücadele edebilirsiniz. Danışmanlık yaptığınız bir işiniz varsa çokça danışana sahip olabilirsiniz. Ocak 2011-2012 döneminde yaşadıklarınızı bu anlamda düşünün benzer etkilerle karşılaşma ihtimaliniz var. 
  • Mayıs 2023 itibariyle Jüpiter Boğa 8. evinize giriyor. Kendi maddi kaynaklarınız dışındaki konulardan fırsatlar geliyor. Farklı yerlerden paralar geliyor. Ortaklı ticari ilişki olabilir, bankalar, krediler, tazminat, nafaka ve miraslardan kazanç elde etmeniz mümkün görünüyor. Bu dönemi de 2012 Ocak-2013 arasındaki döneme benzetebilirsiniz. O dönemde nasıl olaylar yaşamıştınız? Benzer olayları bu dönemde yaşamanız ve benzer para fırsatlarını yakalamanız mümkün görünüyor.  
  • Ay düğümleri Boğa-akrep aksında. 17 Temmuz’a kadar buradaki transitine devam ediyor. Yükselen teraziler Mart 2003-Aralık 2004 dönemine benzeyen bir dönem yaşayacaklar. Para odak noktanız ve olamaya da devam edecek. Geçmişte para kazandığınız konular tekrar karşınıza çıkarabilir. Başkalarından gelecek paralar, nafaka, miras, tazminat, eşin veya ailenin parası gibi konulardan edinimlerinizle yeni bir yapılanma içeresine girebilirsiniz. Genel olarak işinizle ilgili değişimler gösteriyor: Maddi kaynaklarınızda ve işinizde değişimler var.
  • Ocak 2005- Haziran 2006 benzeyen yeni döneme giriyorsunuz Sevgili Teraziler. Düğümler 17 Temmuz itibariyle sizin için 1-7 aksında yani ilişkilerinizde kadersel dönemeçleri ifade ediyor. Bu süreden sonra yaklaşık 2025 başına kadar olan süre içerisinde kötü giden ilişkiler biter, yeni aşklar evlilikler gelir yeni sosyal çevrelerine girebilirsiniz. İlişkilerde kadersel olaylar ve tazelenme enerjisi var.
  • Mars Retrosu 29 Ekim 2022 ve 13 Ocak 2023 tarihleri arasında İkizler Burcunun 25 derecesinden 8 dereceye kadar geriliyor. Sizin 9. Evinizde retro hareketine başladı. Uzun yolculuklar, yabancı ülkeler, uzak kültürler, farklı ufuklar, yükseköğrenim, üniversite, öğretim üyeleri, ihtisaslaşma, yargı, yasalar, avukatlar, felsefe, inançlar, din, kehanet, turizm, rehberlik, ithalat-ihracat, yayıncılık alanınızdaki işlerde bu süre içerisinde zorlanmalar yaşadınız. 13 Ocak itibariyle bu alanlardaki işlerinizle ilgili işler yolunda gitmeye başlayacak. 
  • 2022'nin kapanışını Merkür retrosu ile yapacağız. 29 Aralık'ta meydana gelecek Oğlaktaki Merkür Retrosu, 17 Ocak 2023'e dek devam edecek.  Bu süre içerisinde: İçinde dünyaya geldiğimiz yuva ve oradaki koşullar, ebeveynler, büyükanne ve büyükbabalar, atalar, ev, aile, ailenin varlıkları (mal, mülk, emlak, para), atalardan gelen miras, tüm bina ve yapılarla ilgili konularınızda zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Sevdiklerinle, ailenle yeniden bağlantı kurmanın zamanı geldi, Terazi! Merkür gerilemesi sizi hafıza şeridine götürecek ve eski anıları tekrar ziyaret etmenizi sağlayacak. Geçmişten gelen insanlarla düzgün bir şekilde helalleşin ve iletişimizde agresif ve alaycı ifadeden uzak durun.
  • 21 Nisan 2023- 15 Mayıs 2023 arasında Merkür Boğa Burcu’nda ve sizlerin 8.evinde yani finans alanında olacak. Merkür Boğa burcunda rahat değildir. Boğa Burcu’nun yavaşlığı Merkür’e iyi gelmez. Bu dönemde banka, krediler, alacak-borçlar, nafakalar, miraslar, sigorta konularında işlerinizde bazı yavaşlamalar söz konusu olabilir. Bu gerileme sizin için yoğun olacak, Terazi, çünkü para, başkalarının parası noktasında can sıkıcı olaylarla karşılaşabilirsiniz. Eşinizin parasıyla alakalı can sıkıcı gelişmeler olabilir. Banka gibi para ve kurumları ilgilendiren işlerinizde yapmanız gerekenleri yaptığınızdan emin olun
  • 24 Ağustos 2023-15 Eylül 2023 Merkür Başak Burcu’nda gerçekleşecek olan retrosuyla sizin 12. Ev konularınızı harekete geçirecek. Bu dönemde korku, endişeleriniz çoğalabilir. Biraz inzivaya çekilme ihtiyacı duyabilirsiniz. Bu, iletişim ve bilginin normalden daha iyi olmasa da olması gerektiği gibi akmasını bekleyebileceğimiz anlamına gelir. Bu gezegensel gerileme, enerji seviyenizi düşürecek. Tükenmiş olduğunuzu hissedeceksiniz. Haftada birkaç kez gündüzleri uyuyarak, dinlenmek için kendinize zaman yaratın. Rahatlatıcı banyolar yaparak retronun negatif etkisini atmaya çalışın. Tüm bu öz bakım faaliyetleri, önümüzdeki birkaç hafta boyunca huzurunuzu ve sakinliğinizi bulmanıza yardımcı olacaktır.
  •  13 Aralık 2023-01 Ocak 2024 arasında senenin son Merkür Retrosunu Yay Burcu’nda ve sizlerin 3.evinde gerileyecek. Yay burcu çok pratik bir burçtur. Merkür'deki gerileme nedeniyle pratik bakış açınızı kaybedebilirsiniz. Gerçekçi olmayan bir şekilde davranmaya başlayabilirsiniz. Yay ayrıca kararsız olma eğilimindedir ve kararları doğrudan almaz. Çoğunuz karar verme konularında sorunlar yaşayacaksınız. Söylediklerinizi istediğiniz gibi özgür bir şekilde ifade edemeyebilirsiniz. Yay’ın iyimserliği bu retro zamanında yok olur, kuzen, akraba, yakın arkadaşlarınızla gereğinden fazla alaycı ve agresif iletişimde bulunabilirsiniz. Taşıtınızla alakalı sorunlar gündeme gelebilir. Kısa seyahatlerde aksilikler oluşabilir. Trafikte kazalara dikkat etmeli, son derece dikkatli hareket etmelisiniz. Anlaşmalarda hızlı karar vermeyip, belgeleri 2 kere okuyun.

  AKREP BURCU - 2023 YILLIK ÖNGÖRÜ

  • Mars Retrosu’yla 2023 yılına giriş yapıyoruz. Mars retrosu altındayken hemen hiçbir plan yolunda gitmez, hiçbir aksiyonda başarıya ulaşamayız, ertelenmeler ve gecikmeler olur bekler bekler dururuz. Mars sizlerin 8. Evinde geri gidiyor. 12 Ocak 2023’e kadar bu evinizde geri transitine devam edecek. Hangi konularda gecikmeler ve engellerle karşılaşacaksınız? Bankalar, krediler, sigorta konuları, tazminatlar, eşinizin ve ailenizin gelirleri, cinsel deneyimler ve ameliyatlar ile ilgili gündemler… Bu konularda planladığınız veya bekledikleriniz varsa 12 Ocak’tan sonra Mars düz seyrine geçtikten sonra olumlu gelişmeler olacaktır.
  • 2022'nin kapanışını Merkür retrosu ile yapacağız. 29 Aralık'ta meydana gelecek Oğlaktaki Merkür Retrosu, 17 Ocak 2023'e dek devam edecek.  Evet, bu dönemde kardeşler, kuzenler, yakın akrabalarla olan gündemlerinize iletişimize dikkat etmeniz gerekiyor. Siz her ne kadar bu alanda bazı yapılandırmalar içinde olsanız da görev ve sorumluluklar almaya ve işleri yoluna sokmaya çalışmanızda bu noktada işler çok yolunda gitmeyebilir. İletişim, eğitim ve öğrenimle ilgili konuları retro sonrasına bırakın. Bilgisayar telefon gibi aletlerinizin yedeklemesini yapın. Ticaret yapıyorsanız eski müşterilerinizle iletişimde kalıp, ağınızı genişletme projeleriniz sonraya bırakın. Bu dönemde eskiden gelen insanlar kapınızı çalabilir, onlarla güzellikle vedalaşın ve yolunuza devam edin. Araç almayı planlıyorsanız iyi bir dönem değil. Aklınız her ne kadar görev ve sorumluluklarım dese de bu günlerde odaklanmanız biraz zorlaşacak Sevgili akrepler. Seyahat planı yaparsanız, bilet vs. gibi konuları 2 kere gözden geçirin.
  • 21 Nisan 2023- 15 Mayıs 2023 arasında Merkür Boğa Burcu’nda ve sizlerin 7.evinde. Yani ilişkiler evinde bir gerileme ile karşı karşıyasınız. İlişkilerinizi ve ortaklıklarınızı ve hatta evliliğinizi yeniden gözden geçireceğiniz bir dönemde geçebilirsiniz. Bu dönemde anlaşmalar yapmaktan uzak durun. Ertelenmeler eve gecikmeler canınızı sıkabilir.  Bu dönemde Merkür’ün hızına yetişemeyen Boğa, bahsettiğim konularda aksiyon almanız gerekiyorsa size yavaşlık verecektir.
  • 24 Ağustos 2023-15 Eylül 2023 Merkür Başak Burcu’nda gerçekleşecek olan retrosuyla sizin 11. Evinizde gerileyecek. Sosyal çevrenizde, arkadaşlarınızda olan ilişkilerinizde çok çalışıp, adeta saçınızı süpürge edeceğiniz zamanlar. Cemiyet hayatı içinde belli görevleriniz olabilir, bir sosyal dernek için çalışıyor olabilirsiniz. Bu dönemde Merkür size istediğiniz gibi hızlı hareket ettirmez. Çok çalışır ama sonuç alamazsınız. Kariyerinizde beklediğiniz şeyler varsa gecikmeler olur.
  • 13 Aralık 2023-01 Ocak 2024 arasında senenin son Merkür Retrosunu Yay Burcu’nda gerilemeye başlayacak. Bu dönem içerisinde mali durumuza biraz odaklanmanız gerekiyor. Parasal mevzularda gereğinden hızlı karar alabilir ve fevri davranabilirsiniz. İletişim konularında gereğinden fazla insanla görüşmeler yapıp beyninizi yorabilirsiniz. Bu dönemde bilgisayar telefon gibi eşyalarınıza, taşıtınıza dikkat edin. Trafikte aceleci olmayın. Kardeş, akraba, kuzen gibi yakın çevrenizdeki iletişimde agresif davranmayın, alaycı üsluba dikkat edin.
  • Satürn 2021’ den Mart 2023’e kadar 4 evinizde. Özellikle güneş burcu akrep olanlar; yasalarla ve yasal sıkıntılarla karşılaşmış olabilirler. Bu tarihlerde hiçbir şey doğru gitmiyor gibi görünüyor, iyi organize edilmiş planlarınızda bile sürekli aksaklıklar yaşamış olabilirsiniz. Bu dönemde, Akrepler, özellikle kişisel gelişimleri ve üzerinde çalıştıkları konularda baskı altında hissedebilirler. Kendilerine güven duygusu sarsılmıştır ve kimlik sorunları ortaya çıkar. Temel olarak ise bu transit sırasında Akrepler, ailevi konular, mal- mülk konuları, taşınma gündemleriyle uğraştılar ve Mart 2023’e kadar bu konudaki sınavları devam edecek.  
  • Mart 2023’ten sonraki 2,5 yıl botunca Satürn 5. evinizde olacak. Bu ne demek? Aşk, çocuk gündeminiz çokça olacak. Satürn sınavlarını bu alandan getirecek.  Söz konusu aşk ise eğer doğru bir ilişkideyseniz size yeni sorumluluk verecek. Aşk sorumluluklarını yerine getirmediyseniz içinde bulunduğunuz ilişki bitecek. Çocuk sorumluluklarıyla fazlaca uğraşabilirsiniz, bu konuda zorluklarınız olabilir.  Hobilerinizi daha ciddi ele alabilirsiniz, hobilerinizi yapılandırıp bir işe dönüştürebilirsiniz. Borsa, spekülatif yatırımlarınızda ciddi bir çalışma içine girebilir bunu iş haline getirebilirsiniz. Bu dönemde hayattan daha az keyif alacağınız bir dönem olabilir. Eğlenmeyi unutup sorumluluklar peşinde koştuğunuz bir döneme adım atıyorsunuz.
  • Jüpiter Koç burcunda ve sizlerin 6. Evinde transitte. Bu dönem 16 Mayıs’a kadar devam edecek. Bu demek? O kadar çok çalışacaksınız ki adeta başınızı kaşımaya fırsat bulamayacaksınız. Haziran 2010-11 dönemini düşünebilirsiniz, en son benzer bir etkiyi bu tarihte almıştınız. Bu dönemde sağlığınızla ilgili gündemler olabilir ama korkmayın Jüpiter şans ve bereket gezegeni olduğu için devasını da verecektir. Kronik hastalıklara, baş bölgesi ve dişlerle olan hastalıklara bu dönemde ekstra dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu süreçte yeni iş fırsatlarıyla karşılaşabilirsiniz, kariyerinizde şanslı teklifler ve girişimlerde bulunabilirsiniz. Bu dönemde evcil hayvan edinebilirsiniz. Kilo almamaya dikkat edin, Jüpiter sağlık evinizde ve kilo aldırma etkisi var.
  •  16 Mayıs’tan sonra Jüpiter 7. Evinize yani ilişkiler, ortaklıklar evinize geçiş yapacak.  Bu tarihten sonra yeni ve ciddi bir ilişkiye başlayabilirsiniz, var olan ilişkinizi evliliğe taşıyabilirsiniz. Çocuk sahibi olabiliriniz. Eşinizle ilgili güzel gelişmeleri bu dönemde alabilirsiniz. Hukuksal olarak davalarınız varsa iyi sonuçlanabilir. Danışmanlık yapıyorsanız bu dönemde müşteri sayınızda bir artış olacaktır. Yaklaşık 1 yıl bu alanlarda güzel bir döngüye giriyorsunuz Sevgili Akrepler. Bu süreçte en dikkat etmeniz gereken konu açık düşmanlıklara maruz kalabilirsiniz.
  • Ay düğümleri 17 Temmuz’a kadar Boğa- Akrep aksında olacak. Bir kere daha ilişkiler alanınıza vurgu yapıyor. Bu dönemde babanızın sağlığına dikkat. Kendi sağlığınıza da ayrıca dikkat. Sağlık vurgusunu yineliyor gökyüzü. Bu dönemde kötü giden evlilikler biter ama kadersel evlilik ve yeni ilişki fırsatlarını da getirir. Bu dönemde hem sağlığınız hem dış görünüşünüz le ilgili değişimler planlamalar yapabilirsiniz. Bu dönemde hayatınıza laf olsun diye biri girmez, kadersel ilişkiler karşınıza çıkar.
  • 17 Temmuz’dan sonra ay düğümleri sağlık ve kariyer aksında transitine başlayacak. Zihinsel olarak sizin için zor bir dönem olabilir. İş ve kariyer konularında yeni girişimleriniz olabilir, belli projelere liderlik edebilirsiniz. Bu dönemde kariyerinize ağırlık verirken bir yanınız evde ve inzivada olmayı isteyebilir. Ama zaman artık liderliğinizle göz önünde olacağınız zamanlar Akrepler. Bu dönem içsel olarak dönüşüm yaratır.

YAY BURCU- 2023 İÇİN YILLIK ÖNGÖRÜ

  • Mars Retrosu’yla 2023 yılına giriş yapıyoruz. Mars retrosu altındayken hemen hiçbir plan yolunda gitmez, hiçbir aksiyonda başarıya ulaşamayız, ertelenmeler ve gecikmeler olur bekler bekler dururuz. Mars sizin ilişkiler ve ortaklıklar evinizde geri hareketine başladı. 12 Ocak 2023 tarihine kadar burada geri seyrini devam ettirecek. İlişki ya da evlilikte bir süredir bazı konuları olduramıyorsunuz. Mars Oğlak’ta konuları soğuk kanlıkla inşa eder, çölde vaha yapar. Siz de ilişkinizde, evliliğinizde ya da ortaklığınızda bazı yapılandırmalar içinde olmayı hedefliyorsunuz ama ya gücünüz yok ya da basiretiniz bağlandı hareket edemiyorsunuz. Mars retroyken hareket kabiliyetimiz azalır. Bu dönemde ilişkiler yeniden düzenleniyor ve reformist hareketlerle adeta düşündüğümüzün dışında bir şekle bürünüyor.
  •  2022'nin kapanışını Merkür retrosu ile yapacağız. 29 Aralık'ta meydana gelecek Oğlaktaki Merkür Retrosu, 17 Ocak 2023'e dek devam edecek. Sizin para, iş, sahip olduğunuz mal mülk konularınızla ilgili bir transit olacak. Bu zamanlarda parayla olan ilişkimiz biraz dengesiz olabilir. Çok para harcayabilirsiniz. Sahip olduklarınızı korumanızı öneririm. Ticarette zorlanmalar yine bu dönemde ortaya çıkar. Retro zamanında anlaşmalara imza atmamanız önerilir.
  • 21 Nisan 2023- 15 Mayıs 2023 arasında Merkür Boğa Burcu’nda ve sizlerin 6. Evinde. Merkür’ün doğası ile Boğa Burcu’nun enerjisi oldukça birbirine terstir. Merkür hızı sever Boğa yavaşlığı. Bu dönemde zihnimize bedenimize yetişemeyebilir. Sağlıkla ilgili konulara bu dönemde dikkat edin. Mental sağlığınızdaki gerginlikler nedeniyle canınız sıkılabilir. Bu dönemde işle ilgili konularda finansal olarak kendinizi güvenceye alma çabanız sizleri yoracaktır. Evcil hayvanınızla alakalı gündemler oluşabilir. Birlikte çalıştığınız iş arkadaşlarınızla iletişimde kopukluk yaşayabilirsiniz. Ayrıca iş ve kariyer konularında yapmayı planladığınız şeylerde yavaşlık canınızı sıkabilir.
  • 24 Ağustos 2023-15 Eylül 2023 Merkür Başak Burcu’nda gerçekleşecek olan retrosuyla sizin kariyer, evlilik alanınızda gerileyecek. Bu konularda kafanızda bin türlü iş, to do list var. Hiçbirine yetişemiyorsunuz. Planladıklarınız bir türlü olmuyor. Gecikmeler ve anlam veremediğiniz aksilikler yaşıyorsunuz. Bu konuların üzerine gitmeyin. İşleri rölantiye alın, bilin ki sorun sizde değil. 15 Eylül’den sonra gökyüzü rahatlayacak. Anne- baba ile gündemleriniz olabilir. 
  • 13 Aralık 2023-01 Ocak 2024 arasında senenin son Merkür Retrosunu Yay Burcu’nda yapacak. Kendinize haksızlık edip çok yükleneceğiniz zamanlar olacak. Hayatta en çok kendinize öfkeleneceksiniz. Bu dönemde sağlıkla ilgili gündemlere gökyüzü dikkat çekecek. Geçmişte yaşadığınız olayla karşınıza çıkacak, bu konularla ilgili aceleci, öfkeli ve fevri kararlar almayın. Seyahatler iptal olabilir. Başlayacağınız eğitimlerde gecikme yaşanabilir, hukuksal konularınızla işler yavaş istediğiniz gibi gitmeyebilir. Sakin olun. 1 Ocak 2024 ten sonra işlerin yavaşça düzeleceğini göreceksiniz. 
  • Satürn Mart 2023’e kadar Kovada 3. Evde seyrini sürdürüyor.  Ocak 2021’den beri zihinsel olarak baskılandınız ve iletişiminizde sıkıntı ve kısıtlanma yaşıyorsunuz. Bu dönemde bir izolasyon döneminden geçiyor olabilirsiniz. Belki bu süreden bu yana kardeş, akraba, kuzen, arkadaşlarla ilgili sıkıntılı gündemleriniz oldu. Akranlar ve akrabalarla etkileşim kurma ve onlarla etkileşim kurma yeteneğinizde gerilediniz belki de gereğinden fazla zihninizi baskıladığınız için insanlarla iletişiminizde sorunlar yaşadınız. Aklınıza ve zekanıza olan yetersizlik duygusu nedeniyle elinizi eteğinizi sosyal yaşam yaşamdan çektiniz. Satürn’ün bu yerleşimi, genellikle özgür, beklenmedik ve yaratıcı olan alışılmadık bir iletişim tarzı ve düşünme biçimi getirir. Sıra dışı eğitimlere de başlamış olabilirsiniz. Bu eğitimlerle ilgili Satürn ciddi bir şekilde sorumluluk almanızı ve aldığınız eğitimleri geleceğe taşımanıza yardımcı olur.  Aracınızla sürekli bozulmuş ve tamirhanelerden çıkamamış olabilirsiniz. Ticaretle uğraşan biriyseniz daha izole olmuş, belki işlerinizi gözlerden ve insanlardan uzak bir yere taşımış ya da küçülmeye gitmiş olabilirsiniz.  Mart 2023’ten sonra bu konular rafa kalkıyor.
  • Mart 2023’ten iletişiminiz daha rahatlayacaktır.  Zihninizdeki endişe ve korkular birdenbire yok olacak. Ama sınavlar gezegeni Satürn bu tarihten sonra 4. Evinize giriş yapacak. Bu da sizi, aile, ev, hane, sahip olduğunuz gayrimenkuller gibi konularda karamsarlığa itecek ve sizi biraz dibe çekecek. Enerjiniz azalır. Ev ve aile ile ilgili sürekli yeni görevler ve sorumluluklar ortaya çıkar ve siz bir bakmışsınız ki aile bireylerinin gündemlerinden başınızı kaldıramıyorsunuz. Gayrimenkullerle ilgili sorunlar ortaya çıkar, evle ilgili mevzularda aşmanız gereken sınavlarla sizi sınar. Burası aynı zamanda ebeveynlerimizi de anlatan bir evdir.  Onların sağlık gündemleriyle ilgilenmek zorunda kalabiliriz. Bu dönemde kuzey ay düğümünden alacağınız olumlu açı sayesinde sağlık konularında çözümcü yapılanmalar içerisine çok daha rahat girecek, eski yöntemleri bir kenara bırakacaksınız. Zihinsel olarak kendinizi yeniden inşa edeceksiniz.
  • Jüpiter 2023’te önce Koç Burcu’nda sonrasında ise Boğa Burcu’nda transit edecek. Bu dönemi en son Haziran 2010-2011 döneminde yaşamıştınız. Mayıs 2023’e kadar aşk ve çocuklar evinde seyredecek olan şan gezegeni Jüpiter, sizleri bu alanlarda destekleyecek. Eğlence, romantizm, cinsellik her türlü yaratıcılıkla dolu bir dönem sizi bekliyor. Karşınıza ilişki yaşayacağınız bir değil birden çok alternatif bu dönemde çıkabilir. Bekarlar evlenebilir, evli olanlar şahane bir dönemden geçebilir. İlişkisi kötü giden Yaylar için sorunlar bu dönemde o kadar büyür ki artık gözünüze gözüne girer, ilişkiyi de bitirebilirsiniz.  Çocuklarla ilgili önemli fırsatlar ele geçebilir. Hamilelik gündeminiz olabilir. Çocuğunuzla ilgili yeni fırsatlar yaratacak girişimleriniz olumlu sonuçlanır. Yeni hobilerinizi keşfedebilirsiniz. Jüpiter sizin ayrıca 1. Ve 4. Evini yönetiyor. Bu noktada kilo almaya dikkat etmenizde fayda var. Satürn ve Neptün’ün ev, aile yuva konularında sizi sıkan etkisini Jüpiter rahatlatacaktır. Borsa, altın, dolar vs. gibi yatırımlarınız varsa bunlar için de şans yakalayacağınız bir dönem.
  • Jüpiter Mayıs 2023 itibariyle 6. evinize geçecek. Tıpkı 2011-2012 dönemi gibi… Jüpiter etkisi sağlığınıza olumlu etkiler yapacaktır. Sağlıkla ilgili gündemleriniz varsa bunların ortaya çıkmasını sağlar ve o alanı görünür kılar. Şans ve fırsat gezegeni olduğu için bu konuları kolaylıkla çözmenize de hizmet eder. Mayıs’ta Jüpiter Kuzey ay düğümüyle birlikte hareket edecek. Bu demek oluyor ki 6. Ev konularına süper 2 destek geliyor. Hem maddi hem manevi kazanımlara işaret eden bir etki. Özellikle   İş ve kariyerde iyi fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. İşinizi yeniden sizin için daha kazanç getiren bir noktaya taşıyabilirsiniz. Evcil hayvan sahiplenebilirsiniz.  
  • Ay düğümleri Boğa -Akrep aksında, 17 Temmuz’a kadar bu alanda transit edecek.  Bu dönemi en son Nisan 2003 Aralık 2004 döneminde yaşamıştınız.  Sağlık ve kariyer a konularınızda kadersel değişim ve dönüşümleri zaten bir süredir yaşıyorsunuz. İyi olan şu ki buraya mayıs itibariyle Jüpiter desteği de geliyor. İş ve sağlık konularında yeni yapılanmalar, bolluk ve bereket yaşarsınız. Ancak bu geçişin en önemli zorluğu mental olarak zorlanmanız olur. O kadar çok çalışacağınız bir döneme girersiniz ki hem zihniniz yorulur hem de enerjiniz düşer. Bu riske dikkat edin. Kayıplar, endişeler, düşmanlar ve korkuları artık geride bırak ve geleceğini inşa et mesajını net olarak verir.
  • 17 Temmuz itibariyle aks değişiyor ve Koç-Terazi enerjisiyle yeni bir gündem oluşturuyor. Ocak 2005- Haziran 2006 dönemini bir hatırlayın. Aşk ve çocuklar konusunda neler yaşamıştınız? Hobilerinizde ciddi bir yapılanma içine girmiş miydiniz?  Bu transit, evlilik getirir. Büyük kadersel aşkları inşa eder. Anne-baba olmak için harika bir dönemdir.

OĞLAK BURCU- 2023 İÇİN YILLIK ÖNGÖRÜ

  • Mars Retrosu’yla 2023 yılına giriş yapıyoruz. Mars retrosu altındayken hemen hiçbir plan yolunda gitmez, hiçbir aksiyonda başarıya ulaşamayız, ertelenmeler ve gecikmeler olur bekler bekler dururuz. İş ve kariyer alanınızda zorluklar retro başladığından beri yakanızı bırakmıyor. Çalışma arkadaşlarınızda iletişimde kurmakta güçlük çekiyor ve hatta zaman zaman agresifleşiyorsunuz. Sürekli bir şeyleri oldurmaya ve üretken ve verimli olamaya çalışıyorsunuz. Mükemmel işler çıkarmaya çalışıyor ama gün sonunda bakıyorsunuz kontrol dışı durumlar nedeniyle yaptığınız işte hep bir pürüz olmuş. Oldurmaya çalışmayın Sevgili Oğlaklar. Retro bitimine kadar maalesef siz ne kadar üsteleseniz de bu alanlarda zorlukla karşılaşacaksınız. Sağlığınızla ilgili geçmişte yaşadığınız sıkıntılar nüksedebilir. 12 Ocak 2023 tarihinden sonra işler yavaş yavaş yoluna girmeye başlayacaktır.
  •  21 Nisan 2023- 15 Mayıs 2023 arasında Merkür Boğa Burcu’nda ve sizlerin 5. Evinizde. Merkür’ün doğası ile Boğa Burcu’nun enerjisi oldukça birbirine terstir. Merkür hızı sever Boğa yavaşlığı. Bu dönemde zihnimize bedenimiz yetişemeyebilir. Çocuklarla ilgili yapmayı planlığınız işlerinizde yavaşlık olabilir. Bu döenmde yatırım konularına ekstra dikkat etmeniz geriyor. Mümkünde bu işlerinizi retso sonrasına bırakın. Hobilerinizle ilgili adım atmak isteyecek ama bu konuda da bazı aksilikler yaşayabilirsiniz.
  • 24 Ağustos 2023-15 Eylül 2023 Merkür Başak Burcu’nda gerçekleşecek olan retrosuyla sizin kariyer ve günlük işlerinizle ilgili alanda gerileyecek. Kariyerinizde günlük işlerinize yetişemeyeceksiniz.  Verimli projeler ortaya koymaya çalışsanız da maalesef bu dönemde sürekli hatalar karşınıza çıkacak ve canınız sıkılacak. Bu dönemde sağlık gündemleriniz olabilir.
  • 2022'nin kapanışını Merkür retrosu ile yapacağız. 29 Aralık'ta meydana gelecek Oğlaktaki Merkür Retrosu, 17 Ocak 2023'e dek devam edecek. Bu sizin için önemli bir retro olacak. Bu dönemde sağlığınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Bir sağlık ya da görüntünüzle alakalı bir değişim arzusundaysanız bunu retro sonrasına bırakın. Planlarınız için bir süre beklemeniz gerekecek. Ticaret ve anlaşmalara bu dönemde dikkat edin. Eğitim ve öğretim konuları, kardeş, arkadaşlarınızla olan iletişiminizde sorunlar yaşanabilir. Eğitim konularında ertelenmeler olabilir.
  • 13 Aralık 2023-01 Ocak 2024 arasında senenin son Merkür Retrosunu Yay Burcu’nda yapacak. Sizlerin 12. Evinde gerçekleşecek. Bu dönemde korkular ve endişeleriniz gün yüzüne çıkabilir. Geçmişten gelen gizli düşmanlarınız canınızı sıkabilir. Geçmişteki can sıkıcı gündemler tekrar karşınıza çıkabilir. Şunu unutmayın ki Merkür retrolarında karşınıza geçmişten gelen her konu ve kişi ile karmik bağınız vardır ve helalleşmeniz ve konuları hakkıyla veremediyseniz bu kez vermeniz içindir. Aslında evren siz bir şans sunmuştur.
  • Satürn’ün Kova Burcu’ndan Balık Burcu’na geçişi sizler için hayli önemli Sevgili Oğlaklar. Çünkü yönetici gezegeniniz Satürn para ve kariyer evinizde. 2021 Ocak’tan Mart 2023’e kadar para, kariyer ve finansal konularda oldukça zorlandınız. Bazılarınızın sağlık gündemleri oldu. Bazılarınız görüntüsüyle ilgili değişimlere gitti. Ama net olarak söylemek gerekirse ne görüntü olarak ne sağlık açısından ne de kariyer ve para işlerinizde tam olarak kendinizden emin olamadınız.   Mart’a kadar dişinizi sıkmanız gerek. Marttan sonra Satürn Balık Burcu’na geçiş yapacak. Sizlerin para evinizden çıkıp iletişim evinize geçiş yapacak ve  2, 5 yıllık bambaşka bir döngü başlayacak. Zaten Neptün bir süredir zihin, iletişim evinizde. Uzun zamandır Neptün yüzünden bu konularda dağılma ve çözülmeler yaşıyordunuz. 3. Evdeki Neptün, derin ve zengin bir hayal gücüne sahiptir ve yarattıkları duygusal ton ve imgeler, yeni fikir ve algılarla başa çıkmada yardımcı olur. Psişik sezgileriniz zaten bir süredir oldukça artmış durumda. Kafanızdaki sezgisel enerji yüzünden zaman zaman karamsar hissettiniz. Kurban psikolojisine düştünüz. Çevre enerjileri çok fazla çekmekten dolayı yoruldunuz, zihninizi susturmak için antidepresan, alkol gibi bağımlılıklar da bu dönemde edinmiş olabilirsiniz.  Ancak Satürn’ün buraya geçişiyle düşünceleriniz toparlanacaktır. Eskisi kadar dağınık bir zihniniz olmayacak.
  • Ama diyebilirim ki, Balık burcundaki Satürn biraz depresiftir. Kafanızın içi biraz depresif olacak. Söylemleriniz, hayata bakışınız, insanlarla iletişiminiz çok daha sezgisel, duyarlı ama biraz da alınganlık üzerine kurulu olacak. İletişiminizde zorlanmalar yaşayacaksınız bu süreç içerisinde yalnızlık ve izolasyonu tercih edebilirsiniz. Arkadaş ve akrabalarla iletişiminizdeki sorunlar bu süreçte canınızı sıkabilir. Bu dönemde daha organize bir zihinsel yönelim kazanacaksınız. Orijinal fikirlere çok açık olamayacaksınız, geleneksel bir düşünce tarzını tercih edebilirsiniz. Daha sezgisel olduğunuz için birçok konuyu derinlemesine anlayacak, haberci rüyalar göreceksiniz. Okült konulara ilginiz artabilir, psişik yetenekleriniz artabilir.  Yazma becerilerinizi bir kitapla taçlandırmak için çok iyi bir zamandır. Satürn, doğru konuşmanın ve kişinin sözüne sadık kalmanın önemini vurgular. Bu dönemde söyledikleriniz sizin için adeta mühürdür. Satürn karmayı temsil eder. Bu dönemde kelimelerinize, iletişimize, düşündüklerinize dikkat edin. Ticaretle ilgileniyorsanız bu dönemde küçülme ve izolasyonu tercih edebilirsiniz. Anlaşmalarla ilgili çok dikkatli olmanızı öneririm. Yeni eğitimlere başlayabilirsiniz. Ancak aldığınız eğitimler sizin için zorlu geçecektir, belki eğitimle ilgili konuları çok anlamadığınızı düşünebilirsiniz, yetersizlik hissesine kapılabilirsiniz. Satürn burada sizin ne kadar dayanıklı olduğunuzu test edecek.
  • Bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter Koç Burcu’nda seyretmeye başladı. Bu dönemi Ocak 2011-2012 döneminde de yaşamıştınız. Bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter ev, yuva alanınızda transit etmeye başladı. Bir taşınma, ev konusunda mal mülk elde etme, aile bireylerinde çokluk ve belki de bir bebek sevinci, evlilik getirebilir. Daha büyük bir eve taşınabilir ve hatta satın alabilirsiniz. Aile bireylerinizle ilgili şanslı bir dönem. Anne-babanızın sağlığında olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu dönemde yukarıdaki konularda birçok girişiminiz olabilir. Jüpiter bu alanı desteklediği için girişimlerinizde şans sizden yana olacak.
  • 16 Mayıs 2023 itibariyle bolluk gezegeni 5. Evinizde seyredecek. 5.ev iyi şans evidir. Bir de burada Jüpiter’in oluşu şansınızı ikiye katlıyor. 16 Mayıstan sonra 1 yıl boyunca aşk, çocuklarınızla ilgili gündemlerde şanslı etkiler var. Yatırımlarınızla alakalı sürpriz karlı durumlar ortaya çıkabilir.  Yeni bir bebek ya da torun haberiyle hayatınız renklenebilir. Yeni hobileriniz olabilir. Bu dönemi en son Ocak 2012-2013 döneminde yaşadınız. O zamanlar aşk ve çocuklarla ilgili ne gündemleriniz olmuştu, bir hatırlayın… Yatırımsal anlamda nasıl şanslı etkiler altındaydınız?
  • Ay düğümleri şu an Boğa- Akrep aksında. Tıpkı Nisan 2003- Aralık 2004 dönemindeki etkileri şu an yaşıyorsunuz. Peki hangi konularda? Kariyerinizle bir yıldan fazla bir süredir krizlerle değişip dönüşüyorsunuz. Burada öğrenmeniz gereken şey negatiften beslenmemek ve krizleri büyütmemek, kriz yaratan iş konularını, arkadaşları ve cemiyet gruplarını bırakmak olacaktır. Bu transit sırasında birçok arkadaşınızla yollarınızı ayırmış olabilirsiniz. İşle ilgili artık miladını doldurmuş, yük durumlar ortadan kalmış olabilir. Bu süre. Temmuz 2023 itibariyle rahatlıyor ve akslar yeni bir evde transitine başlıyor. Bu dönemde kader düğümleri ister aşk ister çocuklar ister evlilik konularını içine alan bir yapılanma sürecine gir ve hayattan keyif alacağın güvenli bir alan oluştur diyor. Bu dönemde çocuk ve yeni aşklar sizi bulmuş olabilir. Temmuz’a kadar şans bu anlamda sizden yana. 
  •  Temmuz 2023’de sonra kader düğümleri 3-9 aksında ilerleyecek ve hatta gerileyecek demek daha doğru. Bu dönemi en son Ocak 2005 -Haziran 2006 yılında yaşamıştınız. Bu dönemde eğitim konularıyla ilgili yapılanma içerisinde olabilirsiniz. Yazı, çizi, medya gibi konularda gündemleriniz varsa bunlarla ilgili kadersel bir büyüme sağlayabilirsiniz. Bir süredir kötü giden kardeş, akraba, arkadaş ilişkilerinizde daha tutarlı ve dengeli bir yapı oluşturabilirsiniz. Bu konuda adım atabilir, sizin girişimlerinizle bazı üzüntüler çözümlenebilir. Yeni araç sahibi olabilirsiniz.

KOVA BURCU- 2023 İÇİN YILLIK ÖNGÖRÜ

  • Yönetici gezegeniniz 1.evinizde ve Mart 2023’ e kadar transitini burada sürdürecek. Ocak 2021’den bu yana hayata karşı endişe ve korkularınız en üst seviyedeydi. Özgüvenden o kadar yoksundunuz ki adeta bastığınız zemin ayaklarınızın altından kayıyor gibi hissediyordunuz. Birçok projeniz vardı… Çoğu kez adım atmakta zorlandınız. Satürn Kova’dayken asıl gücün içinizden geldiğini, kendinize güvenirseniz başaramayacağınız hiçbir şey olamadığını size öğretti. Hayatınızda yeni bir döngüyü başlatmak eğilimindeydiniz. Kariyer ve ilişkilerde ve dış görünüşünüzle alakalı adımlarınızda güvensizlik yaşadınız.
  • Mart 2023 itibariyle Satürn artık Balık Burcu’na sizin 2. Evinize giriş yapacak ve 2,5 sene burada olacak. Yeni sınav konuları finans ve kariyer olacak. Satürn girdiği ev konularında, kıtlık, daralma, endişe ve zorlu sınavlar getirir. Bozuk olan düzeni sınavlarla yeniden yapılandırır. Güçlü olanı inşa eder. Bu dönem gelmeden önce finansal kaynaklarınız konusunda ek gelir kaynakları elde etmenizde fayda vardır. İş ve para konularında ayaklarınızın yere bastığı, sağlamcı hareket edeceğiniz bir dönem olacak. Kendinize yeni finansal kazanımlar yaratın çünkü hali hazırdaki düzenin sana yetmeyecek. Parayı yetiştirmekte zorlanacaksın. Kariyerde zorlanmalar yaşamanız muhtemel. Satürn’e direnmez istediği gibi sınavlarda sabırla bıkıp usanmadan mücadele etmeye devam ederseniz 2,5 yılın sonunda bu anlamda büyük bir güç elde edeceksiniz.
  • Jüpiter yani şans ve fırsatlar gezegeni Jüpiter iletişim evinizde seyrine başladı ve 16 Mayıs’a kadar bu alandaki transitine devam edecek. Jüpiter bu alandan geçerken zihniniz neşe doludur. Kafanızda sürekli yeni girişimler, projeler, vizyoner ve yenilikçi projeleri düşünürsünüz. Bu projeleri hayata geçirmek için Jüpiter sizi destekler. İnanç ve felsefe konularında büyük fikir ve hamleleriniz vardır. Bu tarihte atacağınız adımlar hayatta sizi başka bir noktaya taşır. İş kariyer anlamında fırsatlar getirir. İşle ilgili birçok girişiminiz olur, çevreniz ve arkadaş gruplarınız genişler. Bu tarihlerde parayla ve para kazanma yollarıyla alakalı dikkat çekici girişimleriniz olur ve bu projelere liderlik edersiziniz. Bu dönemi hayatınızda en son Ocak 2011-12 yıllarında yaşamıştınız. Hatırlayın neler olmuştu o yıllarda? Bir araç sahibi olabilirsiniz. Medya-yayıncılık, edebiyat veya ticaretle ilgilenen biriyseniz bu dönemde çarpıcı işlere imza atarsınız. Anlaşmalar konusunda şanslısınızdır. Gençlerden destek görürsünüz.
  •  16 Mayıs’tan sonra Jüpiter ev yuva alanınızda size destek getirecek. Burada yaklaşık 1 yıl kadar kalacak. Bu dönemi de en son Ocak 2012-13 döneminde yaşamıştınız. Ev ve aile konularında güzel destekler o zaman almış mıydınız? Bu dönem de benzer şanslı etkiler altında olacaksınız. Bu süre zarfında evlenebilirsiniz, eviniz büyüyebilir, güzel bir taşınma söz konusu olabilir. Yeni bir ev satın alabilirsiniz, evinizle ilgili dekorasyon yapabilirsiniz. Bir bebek haberiyle haneniz büyütebilir. Toprak ve arazi konularında şanslı haberler alabilirsiniz. Anne ve babanızla ilgili şanslı bir dönemdir. Jüpiter’in bu geçişi kişi için oldukça fırsat barındıran bir döneme işaret eder. Parasal ve kariyer anlamında yeni girişimleri destekler. Keyfini çıkarın.
  • Kader düğümleri Temmuz 2023’e kadar Boğa-Akrep aksında geriliyor. Nisan 2003-Aralık 2004 döneminde en son bu döngüyü yaşamıştınız. Kariyer anlamında o dönemleri hatırlayın… Kariyerde ya da evlilikle ile ilgili konularda nasıl kayıplar yaşamıştınız? Nasıl bir krizin içerisinde geçip küllerinizden doğmuştunuz? Kader düğümleri burada size şunu anlatıyor; ev, konfor, aile, aile bireylerinin mutluluğu ile ilgili güvenli alanınızı oluşturun. Kariyerinizde ya da evlilik konularında bırakmanız gereken şeyleri bırakın. Bu transit sizi ev sahibi yapabilir, ev düzeninizi yeniden yapılandırabilirsiniz.  Toprak arazi konularında şans getirir.
  • Temmuz 2023’ten sonra kader düğümleri, Koç-Terazi aksında gerileyecek. Yurt dışı ile ilgili konularda, yabancı kültürlerden olan kişilerle olan mevzularınızda bırakmanız gerekenleri bırakacaksınız. Sizin için faydasız olan eğitimlerden uzaklaşacak ve yararlı olanlara başlayacaksınız. Kardeş kuzen ve akrabalarınızla olan ilişkinizi yeniden yapılandıracaksınız. Yeni ticari girişimleriniz ve anlaşmalarınız yine bu dönemde olacaktır. Araç sahibi olabilirsiniz.
  • Mars Retrosuyla 2023 yılına giriş yapıyoruz. Mars retrosu altındayken hemen hiçbir plan yolunda gitmez, hiçbir aksiyonda başarıya ulaşamayız, ertelenmeler ve gecikmeler olur bekler bekler dururuz. Evet Mars retrosunda hangi konularda aksilikler yaşıyor, ertelenmeler gecikmeler yaşıyorsunuz? Aşk ve çocuklarınızla ilgili konularda… Bu pozisyon egonuzu ve kendinden geçmiş duygularınızı sorgulamanıza neden olur. Hobileriniz ve yaratıcılığınızı besleyecek her türlü işinizde aksiyon almakta zorlanırsınız. Hayattan alacağınız keyif azalabilir. Birden çok ilişki ve flört yaşarsınız. Bu dönemde hamileyseniz hareketlerinizi sınırlandırıp evde vakit geçirmeniz belki de en iyisi olacaktır. Borsa, dolar vs. gibi yatırım yaptığınız kazançlarda kayıplar olabilir. Bir süredir devam eden retro 12 Ocak 2023’te sona erecek.
  • 2022'nin kapanışını Merkür retrosu ile yapacağız. 29 Aralık'ta meydana gelecek Oğlaktaki Merkür Retrosu, 17 Ocak 2023'e dek devam edecek. Bilinçaltı evinizde gerçekleşecek. Bu dönemde zihinsel, korku ve endişeleriniz artabilir. Hastane ile ilgili gündemleriniz doğabilir. Geçmişten gelen düşmanlarınızla alakalı gündemler olabilir. Retro zamanları helalleşme zamanlarıdır. Bu insanlarla yollarınızı güzelce ayırın. Ticari konularda aldatılma ve düşmanlıklarla karşılaşabilirsiniz. Dikkatli olun. Miras, banka, kredi, tazminat, sigorta geçmişten gelen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Miras konularında gecikmeler yaşayabilirsiniz. Senenin son zamanlarında geçmişten gelen borçlara dikkat. 
  • 21 Nisan 2023- 15 Mayıs 2023 arasında Merkür Boğa Burcu’nda ve sizlerin 4. Evinizde. Merkür’ün doğası ile Boğa Burcu’nun enerjisi oldukça birbirine terstir. Merkür hızı sever Boğa yavaşlığı. Bu dönemde zihnimize bedenimiz yetişemeyebilir. 4. Ev aile, yuva, hane içinde yaşan insanlar, anne ve babamız, sahip olduğumuz miras, ev ve gayrimenkuller, atalarımızı anlatır. Demek ki bu süre içerisinde bu konularda yapmak istediklerimizle yapacaklarımız arasında bir denge bulmakta oldukça zorlanacağız. Ev ve gayrimenkullerle alakalı bir ticaretiniz varsa bu konuda terslikler yaşayabilirsiniz.  Yukarıda anlattığım konularda işler bir nebze yavaşlar ve canınızı sıkar. Bu dönemde anlaşmalar yapmamaya gayret edin.  Kardeşlerinizle, arkadaşlarınızla olan iletişiminizde zorlanmalar yaşamanız mümkündür. Bu dönemde Boğa’nın temsil ettiği maddi dünyaya çok fazla dalıp ailenizi ihmal ettiğiniz için aile bireyleriyle tartışabilirsiniz.
  • 24 Ağustos 2023-15 Eylül 2023 Merkür Başak Burcu’nda gerçekleşecek olan retrosuyla sizlerin banka, kredi, sigorta, tazminat, miras konularınızda zorlanmalar yaratacak. Bu dönemde bu konularla olan işleriniz çoğalabilir. Her ne kadar bazı şeyleri oldurmaya çalışsanız da retro bitimine kadar bu alanlarda sizleri zorlayacaktır. Ölüm ve ötesi konular zihninizi bu dönemde oldukça karıştıracak. Geçmişten bazı etkiler, kişiler aklınıza gelecek ve belki de karşınıza çıkacak. Ameliyat gündemleriniz olabilir.
  • 13 Aralık 2023-01 Ocak 2024 arasında senenin son Merkür Retrosunu Yay Burcu’nda yapacak. Retro, sizlerin 11 evinde gerçekleşecek. Bu dönemde kariyerle alakalı konularda yapmak istediğiniz, vizyonunuzu ortaya koyacağınız durumlar olabilir. Bu konularda engeller yaşayabilir ve gereğinden hızlı ve fevri davranabilirsiniz. Öfkeniz yüzünden işler bu dönemde çıkmaz bir noktaya ilerleyebilir.  Arkadaş çevrenizi değiştirebilirsiniz. Gönüllü olmadığınız seyahatler ve eğitimlerle bu dönemde meşgul olabilirsiniz.

BALIK BURCU- 2023 İÇİN YILLIK ÖNGÖRÜ

  • Mars Retrosu’yla 2023 yılına giriş yapıyoruz. Mars retrosu altındayken hemen hiçbir plan yolunda gitmez, hiçbir aksiyonda başarıya ulaşamayız, ertelenmeler ve gecikmeler olur bekler bekler dururuz. Sizlerin ev, aile, hane içinde yaşayan insanlar, anne-babanız, miraslarınız, sahip olduğunuz arazi ve topraklarınız gibi konuların yaşandığı 4. Evinizde gerçekleşiyor. Mars retrosu ayrıca sizin hem para ve kariyer alanınızı hem yurtdışı ile ilgili işleriniz, eğitimleriniz alanında sizi zorlayacaktır. Bu konularda bir durağanlık olması beklenir. Mars zaten genellikle dördüncü ev içinde rahat etmez. Bu dönemde çeşitli nedenlerden eve çok bağımlı olabilirsiniz. Retro, bireysel özgürlüğünüzü ev ve aile konuları bu dönemde kısıtlar. Bir bakmışsınız ki bir ev kuşu olmuşsunuz. 12 Ocak 2023’e kadar dişinizi biraz sıkın Sevgili Balıklar.
  • 2022'nin kapanışını Merkür retrosu ile yapacağız. 29 Aralık'ta meydana gelecek Oğlaktaki Merkür Retrosu, 17 Ocak 2023'e dek devam edecek. Bu dönemde iş ve kariyer alanınızda bazı ertelenmeler yaşanabilir. Bu retro sırasında arkadaş gruplarınızla iletişiminizde zorluklar yaşayabilirsiniz. Karşınıza hayata aynı pencereden bakmadığınız insanlar girebilir. Entelektüel düzeyiniz bir birinizle denk olmayabilir. Bu insanlar size bir şeyler anlatmak için geliyor, düzgün iletişim kurmaya gayret edin.  İş ve kariyerinizle ilgili konularda farklılıkları göz ardı edin ve bu alanda yapmak istedikleriniz için herkesin eşit ve birbirinden farklı olmadığını düşünerek yapılandırın.
  • 21 Nisan 2023- 15 Mayıs 2023 arasında Merkür Boğa Burcu’nda ve sizlerin 3. Evinizde. Merkür’ün doğası ile Boğa Burcu’nun enerjisi oldukça birbirine terstir. Merkür hızı sever Boğa yavaşlığı. Bu dönemde zihnimize bedenimiz yetişemeyebilir. Sizin zihinsel faaliyetlerinizi yöneten evinizde gerçekleşen retro, düşüncelerinizde bir yavaşlık verebilir. Para, mal mülk konularıyla gereğinden fazla uğraşabilir asıl yapmanız gereken işlerinizi boşlayabilirsiniz. Kardeş, akraba, kuzenlerinizle olan ilişkilerinizde iletişimsizlikler olabilir. Bu dönemde ticaret yapıyorsanız dikkatli olun. Anlaşmalara imza atmamaya gayret edin. Eğitimlerinizi retro sonrasına bırakın. Trafikte dikkatli olun, aracınızla ilgili aksilikler yaşayabilirsiniz. 
  • 24 Ağustos 2023-15 Eylül 2023 Merkür Başak Burcu’nda gerçekleşecek olan retrosuyla sizlerin ilişkiler ve ortaklıklar evinizde transit edecek.  Bu dönemde ilişki, evlilik ve ortaklı konularınızda çok meşgul olacaksınız. Bu konuları iyi bir noktaya getirmek için çokça efor harcayacaksınız. İşlerin yolunda gitmesi için retro sonrasını beklemenizde fayda var. Hukuksal konular ve anlaşmalara imza atmamanızı öneririm. Bu dönemde düşmanca davranışlara maruz kalabilirsiniz.
  • 13 Aralık 2023-01 Ocak 2024 arasında senenin son Merkür Retrosunu Yay Burcu’nda yapacak. Kariyer ve evlilik evinizde gerçekleşecek. Babanızın ve annenizin sağlık konuları da bu retronun gündemi olabilir. Kariyer ve iş konularında hızlı ve ani kararlar sizlere zarar getirecektir. Siz işleri büyütüp başka bir pencereden bakıyor olabilirsiniz. Anlaşılmamak bu retroda karşınıza çıkabilecek sorunlar arasında görünüyor. İş yaşamındaki insanlara ya da patronlara gönül koymanıza neden olabilir. Eşinizle ve evliliğinizde alaycı ve fazla uçarı davranmamaya çalışın. Özgürlükleriniz bu dönemde kısıtlanmış gibi hissedebilirsiniz.
  • Satürn bu yılki hareketleri sizleri yakından ilgilendiriyor. Ocak 2021’den beri Satürn 12. Evinizdeydi. 2,5 yıldır büyük bir başlangıca hazırlandınız. Bu alanda eski olanı yıkıp yeni ve işler olanı yapılandırmak için yavaş yavaş, gün yüzüne çok çıkmadan, çok düşünerek hazırlandınız. Ruhsal gerginlik, endişe ve korkularınız çoktu. Bu dönemde elbette, hastane gibi kapalı büyük alanlarda çok fazla gündeminiz olmuş olabilir. Hastalıklarla da uğraşmış olabilirsiniz. Mart 2023 itibariyle çok rahatlayacaksınız. En azından zihinsel enerjiniz yükselecek.
  • Mart 2023’den sonra Satürn birinci evinizde transit etmeye başlayacak. Sağlıkla ilgili yeni bir döneme giriyorsunuz. Çok daha iyi versiyonunuza ulaşmak için yeni bir yapılanma içerisinde olacaksınız. Bu dönemde önemli projelere adım atabilirsiniz. Görüntümüzle ilgili yeni kararlar verebilirsiniz. Yeni bir siz inşa ettiğiniz zamanlar… Bu noktada ne istediğinizi ve ne yöne gitmek istediğinizi çok iyi belirleyin. Bu dönemde kilo vermeniz oldukça olasıdır.
  • Jüpiter Mayıs 2023’e kadar para evinizdeki transitine devam ediyor. Bu dönemde para ve finans konularında birden çok girişiminiz ve edinimleriniz olacak. Yaklaşık bir yıl boyunca parayı idare etmek ve arttırmakla ilgili şanslı etkiler altına giriyorsunuz. Gelirinizi arttıracak yeni yollar bu dönemde karşınıza çıkar. Kariyer ve iş alanında fırsatlarla karşılaşırsınız. Mayıs 2023’ten sonra şans ve bolluk gezegeni Jüpiter 3. Evinizde olacak bu dönemde kardeşler, yakın çevre, zihinsel aktiviteler, iletişim, kısa seyahatler, yazılı ve sözlü işleriniz, eğitim ve yayıncılık konularında fırsatlar yakalayacağınız bir döneme girdiniz. Hayat görüşünüzün gelişeceği ve bambaşka bir pencereden bakacağınız bir dönemdir. Yakınlarınızdan aldığınız maddi ve manevi destek bu dönemde artar. İnanç ve felsefe konularına ilginiz artabilir, bu konularla alakalı yüksek makamdan insanlar hayatınıza girebilir. Uzakta akraba ve tanıdıklarınızla buluşmalar yaşayabilir, dargın olduğunuz yakın çevrenizden insanlarla barışabilirsiniz. Bu dönemi de en son Ocak 2012-13 döneminde yaşamıştınız.
  • Ay düğümleri uzunca bir süredir Boğa-Akrep aksındaki geri hareketine devam ediyor. Nisan 2003-Aralık 2004 döneminde en son bu döngüyü yaşamıştınız. Düğümler, 3-9 aksında kadersel bir inşa sürecinde. Zihinsel olarak sizi yeni bir pencereden bakmaya zorluyorlar. Yakın çevrenizle ilgili yeni bir alan inşa ediyorsunuz.
  • Temmuz 2023’den sonra ay düğümleri Koç-Terazi aksında gerileyecek. Yeni iş ve kariyer fırsatlarıyla yaklaşık 1, 5 yıl karşılaşacaksınız. Bu dönem para ve kariyer anlamında destekleneceğinizin göstergesidir. Bu alanlarda güvenli, stabil bir lan yaratmak önceliğiniz olacak ve kader doğru adımları attığınız sürece sizi destekleyecek. En son böyle bir dönemi Ocak 2005- Haziran 2006’da yaşamıştınız. Para ve kariyer anlamında nasıl gelişmeler olmuştu? Bu dönemde miras, kredi, sigorta, nafaka g, eşin gelirleri gibi konularda bazı gündemler olması da söz konusudur.



ELLE astroloji sayfalarında ayrıca burç yorumları, tarot falı, yükselen burç hesaplama, burç uyumu, burçlara göre hediye önerileri, burç özellikleri ve doğum haritası konularını da bulabilirsiniz.


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.