Paris Erkek Moda Haftası: Auralee Sonbahar/Kış 2026

Musée de l’Homme’da sunulan Auralee Sonbahar/Kış 2026 koleksiyonu, Ryota Iwai’nin kışın ağırlığını renk, akışkan kumaşlar ve incelikli katmanlarla dönüştürdüğü sakin ama etkileyici bir anlatı sunuyor.

Berrak Zeynep Yılmaz BERRAK ZEYNEP YILMAZ 03 Şubat 2026
Paris Erkek Moda Haftası: Auralee Sonbahar/Kış 2026 LAUNCHMETRICS SPOTLIGHT

Auralee renk ve katman kullanımı konusundaki ustalığını bu sezon da etkileyici bir şekilde ortaya koyuyor. Ryota Iwai’nin Sonbahar/Kış 2026 koleksiyonu, kışın sertliğini yumuşatan bir bakış açısıyla ışık, doku ve hareket arasındaki hassas dengeye odaklanıyor. Gösterişli jestler ya da iddialı siluetler yerine hayatın küçük ama anlamlı detaylarından beslenen bir anlatı sunuluyor.


Musée de l’Homme’un sade bir ön salonunda gerçekleşen defile, koleksiyonun ruhuyla uyumlu bir atmosfer yarattı. Iwai için kış karanlık, ağır ve kasvetli bir mevsim olmaktan çok günün ilk soğuk nefesinden ya da ışığın aldığı yumuşak tondan doğan küçük mutluluklarla dolu. Bu sezonda da tam olarak bu hissi yakalamayı amaçlamış.


Sonuç, hacim hissi veren ama ağırlık yaratmayan, akışkan ve rahat bir siluet dili. Auralee’nin güçlü olduğu tekstil geliştirme alanı koleksiyon boyunca kendini hissettiriyor. Yumuşak mor tonlarında kadife pantolonlar, pürüzsüz görünen shearling süet ceketler, kahverengi ve gri melanj yünlerle oluşturulmuş dökümlü formlar, yarı transparan ipek gömlekler ve bomber ceketler bu yaklaşımın öne çıkan örnekleri arasında. 


Auralee evreninde mevsimsel melankoliye yer yok. Iwai kışın karanlığını kendi imza hafifliğiyle dönüştürmeyi sürdürüyor. Son yıllarda markanın yükselen ivmesiyle birlikte, benzer estetikte pek çok “sessiz” erkek giyim markası ortaya çıkmış olsa da Auralee hâlâ detaylara verdiği özen ve malzeme bilgisiyle bu alanın referans noktalarından biri olmayı başarıyor.


Bu koleksiyon, modayı ileriye taşıyan büyük hamlelerden ziyade iyi düşünülmüş oranlar, dokunsal zenginlik ve zamansız bir sakinlikle ilerliyor. Auralee için kış, ağırlaşmak değil hafiflemekle ilgili.


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Şubat Sayısı Çıktı!

ELLE Şubat Sayısı Çıktı!

Kapağında Charlotte Casiraghi’yi ağırladığımız ELLE Türkiye Şubat sayısı; düşünceyle stilin, sadelikle gücün kesiştiği bir bakış açısı sunuyor.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.