
Korku ve gerilim sevenlerin adını çok iyi bileceği bir isim Tess Gerritsen. Yeni romanı Günahkar da okuyucularını hayal kırıklığına uğratmayacak bir kitap. Graystones Manastırı’nın dış dünyaya kapalı duvarları arasında bir felaket yaşanır. Genç rahibe Camille öldürülmüş, rahibe Ursula ise ağır yaralanmıştır. Manastırda yaşayan iki rahibenin neden öldüresiye dövüldüğü anlaşılamadığı gibi, katilin içeriye nasıl girdiği de bilinmez. Maura Isles ve dedektif Jane Rizzoli birbirine bağlı olduğu anlaşılan bu cinayetleri araştırıp beklenmedik bir katilin peşine düşerken kişisel yaşamlarında da önemli kararlar almak zorunda kalırlar.

Rukiye Ekenler’in yazdığı Bahar Mektupları, kitabın ana karakteri Sibel üzerinden, okuyucuyu kendi yaraları, açmazları, iniş çıkışları ile karşılaştırıyor. Yazar, mektuplara dökülmüş yara izlerinden herkesin kendi hikayesini anımsayacağı bir roman ortaya koyuyor

Ademhan Esen, ikinci öykü kitabı Harfler Bizi Terk Etmeden, kendi içimizde düştüğümüz yanılgı ve pişmanlıklarımızı ele alırken kitaplara, sayfalara, paragraflara, cümlelere, sözcüklere, hecelere nihayetinde harflere bile sığınılabileceğini anlatıyor. Hem de üzerimizden tüm kasveti atarak, şakalar ve oyunlarla.

Feriha Kalender’in kaleme aldığı Karadeniz’den Bir Hikaye Nana, çocukluğundan başlayıp ebediyete uğurlanana kadar Karadeniz kadınını anlatan yaşanmış bir hikayeden uyarlanmış. Nana’yı okurken zaman zaman hüzünlenip zaman zaman gülümseyeceksiniz

Nazlı Baş’ın eseri Üç Boyutlu Aşklara İhtiyacımız Var, ilk aşklarımızın tecrübesizliğinden, attığımız yanlış adımlardan, kalbimizi olduğu gibi açtığımızda karşımızda profesyonel yalancıların bıraktığı profesyonel acılardan yola çıkıyor. Hepimizin farklı kahramanlarla deneyimlediği aşk hallerinde okuyucu kendini bulup, geçmişle bugün arasında naftalinli bir yolculuk yaşıyor.