2018 IPHONE FOTOĞRAF ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI

Kazananlar arasında Türkiye'den de üç isim var.

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 19 Temmuz 2018
2018 IPHONE FOTOĞRAF ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI Burcu Öztürk

Bu yıl 11’incisi düzenlenen iPhone Fotoğraf Ödülleri’nin (IPPAWARDS) kazananları dün akşam açıklandı. 2007’de kurulan IPPAWARDS, iPhone’un dünya çapındaki kullanıcılara ilham ve heyecan vermeye başlamasından bu yana iPhone fotoğrafçılarının yaratıcılığını kutlayan ilk ve en uzun süreli iPhone fotoğraf yarışması. Bu yılın kazananları, tüm dünyada 140 ülkeden iPhone fotoğrafçılarının gönderdiği binlerce fotoğraf arasından seçildi.

Yılın Büyük Ödülü, "Yerinden Edilenler" isimli çalışmasıyla Bangladeş’ten Jashim Salam’a verildi. Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük ödüllerine layık görülen eserler ise sırasıyla İsviçre’den Alexandre Weber’in çektiği "Sarı ve Mavi Baiana", Çin’den Huapeng Zhao’nun çektiği "Göz Göze"; Myanmar’dan Zarni Myo Win’in "Ben de Oynamak İstiyorum" adlı çalışmaları oldu.

 Jashim Salam "Yerinden Edilenler"


Bu sene kazananlar arasında Türkiye’den de 3 isim yer aldı. Şükrü Mehmet Ömür çektiği "Sabah Sisi" isimli çalışmasıyla doğa kategorisinde birincilik ödülünü alırken Asuman Robson manzara kategorisinde "Sycamore Gap" ve Burcu Öztürk ise panorama kategorisinde çektiği "Donmuş Central Park" isimli çalışmalarıyla ikincilik ödüllerinin sahibi oldular.

18 kategoride birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri tüm dünyadan Arjantin, Avustralya, Birleşik Krallık, Brezilya, Çin, Ekvador, Filipinler, Finlandiya, Fransa, Irak, İrlanda, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, Kanada, Lübnan, Myanmar, Polonya, Romanya, Rusya, Singapur, Suriye, Tayvan, Türkiye, Ukrayna ve Umman gibi birçok ülkeyi temsil eden fotoğrafçılara verildi.

Kazananların fotoğrafları için fotogaleriyi tıklayın.. 


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.