2022 MET GALA HAKKINDA BİLDİKLERİMİZ

Modanın gecesi tüm ihtişamıyla geri dönüyor!

Buse Saray BUSE SARAY 19 Mart 2022
2022 MET GALA HAKKINDA BİLDİKLERİMİZ

Mayıs ayının ilk Pazartesi günü hızla yaklaşıyor, bu da Met Müzesi'nin yıllık galasına hazırlandığı anlamına geliyor. Kostüm Enstitüsü için bağış toplama, yıllık sergi ve ünlülerin destansı  kırmızı halı görünümlerinin gösterişli ilişkisi, temelde modanın en büyük gecesi olarak kabul ediliyor.



2021 Met Gala için ünlülerin kırmızı halısını heyecanla beklediğimiz anlar daha dün gibi... Met Gala 2021, geçen Eylül ayında daha küçük bir ölçekte gerçekleşti. Ancak Met Gala, 2022 baharında önceki yıllarda alışık olduğumuz moda çılgınlığı olmayı vaat etmesiyle tam olarak geri dönüyor.

İşte 2022 Met Gala hakkında şu ana kadar bildiğimiz her şey...

2022 MET GALA HANGİ TARİHTE GERÇEKLEŞECEK?
Bu yılki Met Gala, 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü gerçekleşecek. Yani sonuncu etkinlikten bu yana sadece sekiz ay geçmiş olacak. Elbette etkinlik efsanevi Metropolitan Museum of Art'ta gerçekleşecek; burada ünlüler dünyanın izlemesi ve fotoğraflar için basamakları süsleyecek.

2022 MET GALA'NIN TEMASI NEDİR?
Metropolitan Sanat Müzesi, bu yılki temanın “In America: An Anthology of Fashion (Amerika'da: Bir Moda Antolojisi)” olacağını onayladı. Bunun tanıdık geldiğini düşünüyorsanız, haklısınız. 2022 teması, geçen yılın teması “In America: A Lexicon in Fashion” devamı niteliğinde belirlendi. Bu senenin teması, çağdaş Amerika modasının tarihteki çeşitliliği ve canlılığını yansıtacak. Metropolitan Müzesi’ne göre, her iki tema da yıllar boyunca Amerikan modasını ve farklı etkilerini araştırıyor. Yaklaşan gala, geçen yıl Eylül ayında başlatılan iki bölümlük bir sergiyle aynı zamana denk geldi. “In America: A Lexicon in Fashion” 7 Mayıs’ta halka açılıyor ve 5 Eylül’ kadar görülebilecek.

2021 teması büyük ölçüde 20. ve 21. yüzyıl modasına odaklanırken, bu yıl 19. yüzyıldan 20. yüzyıla ve bunların zaman içinde tarzımızı nasıl etkilediğine daha fazla odaklanılması planlanıyor.

2022 MET GALA'NIN EV SAHİBİ KİM OLACAK?
Etkinliğin resmi ev sahipleri 18 Mart'ta açıklandı. 2022 Met Gala ev sahipliğini oyunculuktan yazarlığa kadar bir grup yıldız isim üstleniyor; aktris Regina King, aktör ve yazar Lin-Manuel Miranda ve evli ikili Blake Lively ve Ryan Reynolds. Geçtiğimiz sene olduğu gibi, Anna Wintour, Adam Mosseri ve Tom Ford ise onursal ev sahipliklerine devam edecek.

W Magazine'e göre, müzenin Amerikan Kanadı'ndaki odalarda oynayacak 'sinematik vinyetler' yaratmaları için sekiz yönetmen görevlendirildi. Yönetmenler arasında Sofia Coppola, Martin Scorsese, Regina King, Chloé Zhao, Janicza Bravo, Julie Dash, Autumn de Wilde ve Tom Ford gibi bazı büyük endüstri isimleri yer alıyor.


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.