Kapak Fotoğrafı: Coco, Pixar
Yazı: İrem Öz
Animasyonların sadece çocuklara hitap ettiğini düşünenler olsa da aslında hem yetişkinlere hem de çocuklara aynı anda dokunan, kimi zaman güldüren kimi zaman derin duygular uyandıran yapımlardır. Eğlenceli atmosferlerinin altında düşündürücü mesajlar barındırırlar. Yoğun bir haftanın ardından atıştırmalıklarınızı hazırlayın, bu filmlerle ruhunuzu tazeleyin.
Zootropolis, Disney
Zootropolis: Hayvanlar Şehri, 2016
28 Kasım’da vizyona girecek ikinci filmini heyecanla beklerken önyargıları sorgulatan hayvanların bir arada yaşadığı bu renkli metropol yolculuğunu izlemelisiniz.
“Madem herkes tilkiyi kurnaz ve güvenilmez olarak görecek, başka türlüsü olmanın ne anlamı var?”
Coco, Pixar
Coco, 2017
Aile bağlarının gücünü, hatırlanmanın değerini ve müziğin kalpleri birleştiren sihrini anlatan dokunaklı bir hikaye.
“Hatırla beni
Sizlerden ayrılsam da
Hatırla beni
Sakın hiç ağlama
Çok uzaklarda olsam da
Sen hep kalbimdesin
Özel bir şarkı söylerim
Biz ayrı olsak da.”
Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde, Columbia Pictures-Sony Pictures
Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde, 2018
Farklı evrenlerden gelen örümcek kahramanlarının güçlerini birleştirdiği, türünün en özel yapımlarından biri. İlk iki filmini üst üste izlemek isteyebilirsiniz, üçüncü film ise yolda.
“Kendimi yalnız hissettiğimde, kimsenin ne yaşadığımı anlamadığını düşündüğümde beni gerçekten anlayan arkadaşlarımı hatırlıyorum.”
Soul, Pixar
Soul, 2020
Hayat amacını ararken aslında en değerli şeyin küçük anlarda gizli olduğunu hatırlatan felsefi bir yolculuk.
“Genç bir balıkla ilgili bir hikaye vardır. Yaşlı balığın yanına yüzüp demiş ki:
"Okyanus dedikleri şeyi bulmaya çalışıyorum."
"Okyanus mu?" demiş yaşlı balık. "Şu anda içinde yüzüyorsun."
"Bu mu?" demiş genç balık. "Ama bu su. Benim istediğim şey, okyanus."
Willoughby Ailesi, Netflix
Willoughby Ailesi, 2020
İlgisiz ebeveynleri yüzünden kendi yollarını çizen çocukların tuhaf ama eğlenceli maceralarını konu alan, hem güldüren hem de duygulandıran bir animasyon filmi.
“İyi günde kötü günde daima el ele
Gerek yok vedaya, ışıklar orada
Gök karardığında, söz kalmadığında
Ve gün bittiğinde
Seni seçtim.”