2018 ‘LET’S TALK!’ PANELİ GEÇTİĞİMİZ HAFTA ANTALYA’DA GERÇEKLEŞTİ

Kadın sağlığı tabularını yıkmayı hedefleyen panelde dünya liderleri ve aktivistleri yer aldı…

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 02 Kasım 2018
2018 ‘LET’S TALK!’ PANELİ GEÇTİĞİMİZ HAFTA ANTALYA’DA GERÇEKLEŞTİ

Natalia Vodianova ve Birleşmiş Millletler Cinsel ve Üreme Sağlığı Ajansı UNFPA’nın yönettiği global girişim; liderler ve öncüleri bir araya toplayarak kadın sağlığı ve cinsiyet eşitliği konusunda gelişim sağlamaya çalışıyor. Hindistan’daki kızların eğitimi ve sağlığı için bağış toplamak için Flo Health ile bir araya gelen ünlü model ve ELBI kurucularından Natalia Vodianova bu heyecan verici iş birliğini açıkladı. 

Adwoa Aboah ve Natalia Vodianova

Yezidi aktivist ve jinekolog Dr. Nagham Nawzat Hasan’ın katıldığı ödül töreninde, 2017 Moda Ödüllerinde ‘En İyi Model’ seçilen İngiliz model Adwoa Aboah da yer aldı. Kadın sağlığı tabularını yıkmayı hedefleyen bu önemli panel, 25 ve 26 Ekim’de Antalya, Kemer’deki Maxx Royal Resorts’da gerçekleşti. Konuşmalar ve inovasyon için oldukça etkili bir platform olan 2018 ‘Let’s Talk!’ etkinliği Natalia Vodianova’nın konuşması ile açıldı. 

Adwoa Aboah, Natalia Vodianova ve Anja Rubik

Moda, spor ve politika gibi birçok sektörden konuk ağırlayan panel, menstrüel, üreme ve mental sağlık hakkında önemli adımlar attı. Panel konuşmalarından sonra gerçekleşen ödül töreninin Onur Konuğu olan Emine Erdoğan’ın yanı sıra Dilek Sabancı ve Anja Rubik ödül alanlar arasında yer aldı. Panel, Türk Hava Yolları, Maxx Royal Resorts ve TURSAB’ın partnerlikleri ile Birleşmiş Milletleri’in sağlık hedeflerine dijital bir bağış ortamı yarattı.  

Natalia Vodianova yaptığı konuşmada konunun önemini şöyle vurguladı: “Bu konuşulması gerekilen bir konu, sadece politik açıdan değil, toplumsal açıdan da çok önemli. Hangi kültüre bakarsanız bakın, kadın sağlığına olan tutumda sorunlar var. Hindistan’da öğrencilerin %45’i altıncı sınıfta adet dönemleri yüzünden okulu bırakıyor ve bu tarz tutumlar Avrupa’ya da zarar veriyor. Dünyadı hiç bir genç kızın, böylesine doğal bir şeyden utanmasını istemiyorum ve bu konuşmayı başlatmak, tabuları yıkmak için bir başlangıç sayılabilir. Her kelimenin güçlendirici bir araç olma gücü var!” 

Dünyanın dört bir tarafından gelen liderleri ve aktivistleri onurlandıran Emine Erdoğan, geceyi kadın sağlığının önemini vurgulayan bir konuşma ile noktaladı; “Erken evlilik ve kadın sünneti gibi sorunlar insanlığın itibarına zarar veriyor. Kadın sağlığı, insan haklarından ayrı tutulamaz.”


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.