2020 OLİMPİYAT OYUNLARI ERTELENDİ

Corona Virüs salgını sebebiyle iptal olan etkinliklere 2020 Olimpiyat Oyunlar�� da eklendi.

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 24 Mart 2020
2020 OLİMPİYAT OYUNLARI ERTELENDİ Getty Images

 24 Temmuz’da Tokyo’da başlaması beklenilen Olimpiyatların 2021’ye kadar gerçekleşmeyeceği belirtildi. Kanada, Avustralya ve Amerika’nın Olimpik Komiteleri tarafından yapılan baskılar sonucunda, Olimpiyatların ertelenmesi kararı alındı. Tarih boyunca üç defa iptal olan Olimpiyat Oyunları ilk defa erteleniyor. 



Uluslararası Olimpiyat Komitesinin en eski üyesi Dick Pound, USA Today’e “İleriye dönük parametreler belirlenmedi, ancak oyunlar 24 Temmuz'da başlamayacak, bu kadarını biliyorum. IOC ve Tokyo 2020 düzenleme komitesi Salı gününe kadar bu kararı resmen yinelemedi” dedi. 

Corona Virüs salgını sebebiyle ertelenen spor etkinlikleri arasında NBA ve ‘Major League’ Futbol turnuvaları da var. 20 Eylül’e kadar gerçekleşmeyeceği duyurulan NBA ve Futbol liglerine Olimpiyatlar da eklenince pandemiğin boyutu daha da çok ciddiyet kazandı.

Yarışlar ve maçlar için senelerdir hazırlanan Olimpik atletler bu habere üzülse de, birçoğu Olimpiyatların ertelenme kararının doğru olduğunu savundu. 2016 Yaz Olimpiyatlarında yarışan ve gümüş madalya kazanan Hollandalı atletizm sporcusu Dafne Schippers, Twitter üzerinden erteleme kararına destek oldu, “Corona Virüsü yenmek için ne gerekiyorsa yapmalıyız. En iyisini umalım ve bunu önümüzdeki sene daha güzel bir şekilde kutlayalım.”


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.