2022 OSCAR ÖDÜLLERİ HAKKINDA BİLDİĞİMİZ HER ŞEY

Akademi Ödülleri 27 Mart'ta gerçekleşecek...

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 25 Ocak 2022
2022 OSCAR ÖDÜLLERİ HAKKINDA BİLDİĞİMİZ HER ŞEY Getty Images

İlk pandemi dönemi Oscar Ödülleri, geçtiğimiz sene Nisan ayında gerçekleşmişti. Üç saatlik sosyal mesafeli bir törende Chloé Zhao’nun ‘En İyi Yönetmen’ ödülü aldığını ve Anthony Hopkins’in ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü aldığını görmüştük. Duygusal, mesafeli ve dürüst olmak gerekirse biraz da durgun bir ödül töreninin ardından 2022’de bizi neler beklediğini çok merak ediyoruz. Film sektörünün en özel gecelerinden biri olan 94. Oscar Ödülleri hakkında bildiğimiz her şeyi aşağıda görebilirsiniz…

OSCAR ÖDÜL TÖRENİ NE ZAMAN?

94. Akademi Ödülleri, 27 Mart’ta gerçekleşecek. 

OSCAR ÖDÜLLERİ NEREDE OLACAK?

Geçtiğimiz sene Los Angeles’taki Union Station’da olan Oscar Ödülleri, bu sene 2002’den beri olan ‘evine’ geri dönüyor ve Hollywood’daki Dolby Theatre’da gerçekleşiyor!

2022 OSCAR ÖDÜLLERİ’NİN FORMATI NASIL OLACAK?

94. Oscar Ödülleri’nin kesin formatını henüz bilmiyoruz ancak Akademi, ödül gecesini yedinci kez Emmy Ödüllü Glenn Weiss’in yöneteceğini belirtti. Aynı zamanda ‘Girl’s Trip’ projesinden tanıdığımız Will Packer, şovun yapımını üstlenecek. 

2022 OSCAR ÖDÜLLERİ’Nİ KİM SUNUYOR?

Üç sene sunucusuz geçen Oscar Ödülleri’nin ardından, törenin yayın kanalı ABC, 2022 Oscar Ödülleri’nin bir sunucusu olacağını belirtti. 11 Ocak’ta Will Packer’ı öven bir konuşma yapan Hulu Originals & ABC Entertainment Başkanı Craig Erwich, “Will gerçekten popüler kültür ve eğlence konusunda çok iyi. Onun çok fazla şey yapacağına eminim ve detayları kısa sürede paylaşacağız,” dedi. Önceki törenlerde Jimmy Kimmel, Chris Rock ve Neil Patrick Harris gibi isimleri sunucu olarak izlerken, bu yılın sunucusunu tahmin etmek zor! 21 Ocak’ta Variety’nin haberine göre ise 2022 Oscar Ödülleri’nin birden fazla sunucusu olacak. Tina Fey, Amy Poehler ve Maya Rudolph üçlü sunucu kadrosu olarak düşünülürken, Selena Gomez, Steve Martin ve Martin Short da opsiyonlar arasında. 

2022 OSCAR ÖDÜLLERİ’NDE KİM SAHNE ALACAK?

Bu yıl, Oscar performanslarının canlı olup olmayacağını bilmiyoruz ancak performans yapacak isimlerin heyecan verici olacağına emin olabilirsiniz. 21 Aralık’ta ‘En İyi Orijinal Şarkı’ kategorisindeki aday adaylarını açıklayan Akademi’nin bu isimler arasından seçeceğini düşünüyoruz: H.E.R. ‘Bruised’ filminden “Automatic Woman” şarkısı; Ariana Grande ve Kid Cudi, ‘Don’t Look Up’ filminden “Just Look Up” şarkısı; Kid Cudi ve Jay-Z, ‘The Harder They Fall’ “Guns Go Bang” şarkısı; Beyoncé, ‘King Richard’ filminden “Be Alive” şarkısı; Billie Eilish, ‘No Time To Die’ filminden “No Time To Die” şarkısı.

OSCAR ÖDÜLÜ ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 Oscar Ödülü adayları 8 Şubat’ta duyurulacak. 


ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

Baharı Hande Erçel ile karşılıyoruz.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.