EXTRA GASTRONOMY 25 NİSAN’DA BAŞLIYOR!

Benzersiz bir gastronomi deneyimi yaşamaya hazır mısınız?

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 16 Nisan 2019
EXTRA GASTRONOMY 25 NİSAN’DA BAŞLIYOR!

25-30 Nisan tarihleri arasında ikinci kez lezzet severlerle buluşacak Extra Gastronomy, 2 Michelin yıldızlı şef Diego Guerrero'yu İstanbul'da ağırlamaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl yepyeni bir gastronomi deneyimi sunmak için yola çıkan Extra Gastronomy, bu yıl da İspanyol Oloroso fıçılarının aromatik yolculuğu ile benzersiz tatları bir araya getiriyor.

Diego Guerrero

Gastronominin bambaşka bir yüzü ile tanışmanıza aracılık eden Extra Gastronomy, Türkiye'den ve dünyadan ünlü şeflerin gustosu ile şekillenen tabakları fıçılardan gelen lezzetli aromalar ile buluşturacak. Bu yıl dünyaca ünlü şef Diego Guerrero’nun konuk olacağı Extra Gastronomy’de; Türkiye’nin ünlü şefleri İsmet Saz, Maksut Aşkar ve Ali Ronay da katılımcılara unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatacak.

Maksut Aşkar- İsmet Saz - Ali Ronay 

İspanyol şef Diego Guerrero’nun 2014 yılında kendi açtığı restoranı DSTAgE, açıldıktan sadece 4 ay sonra sonra ilk Michelin yıldızını, 2016 yılında ise ikinci Michelin yıldızını aldı. İspanya’da birçok kez ‘en iyi şef’ ve ‘yılın restoranı’ ödülünü kazanan Guerrero ve aldığı ödüller ile dikkat çeken şef İsmet Saz, Extra Gastronomy kapsamında 25 ve 26 Nisan tarihlerinde birlikte mutfağa giriyor.

Serinin ilk yemekleri, şef İsmet Saz’ın dünya mutfaklarında edindiği tecrübelerle 2015 yılında açtığı fine dine restoranı TOI’de gerçekleşecek. İki yetenekli şef, deneyimsel mutfak ile fine dine deneyiminin, İspanyol mutfak kültürü ile Türk mutfak kültürünün, eşsiz aromalar ile eşleşen yemeklerin benzersiz uyumunu lezzet severlerin beğenisine sunacak.

Dünyanın farklı ülkelerinde birçok saygın gastronomi etkinliğinde Anadolu mutfağının zenginliğini dünyaya tanıtan Le Proche ödüllü şef Maksut Aşkar, kurucu şefi olduğu Neolokal’de 29 Nisan’da Extra Gastronomy’e özel yarattığı yemek eşleşmeleri ile misafirlerini ağırlıyor.

Swissôtel The Bosphorus’un ilk Türk executive şefi ve “Kitchen Guerilla” hareketinin kurucusu Ali Ronay ise yaratacağı özel menü ile gastronomi severleri 30 Nisan’da Gabbro’da misafir ediyor.

Extra Gastronomy kapsamında ünlü şefler, yarattıkları özel menülerini kendi mutfaklarında sergileyecek. Geçtiğimiz yıl Extra Gastronomy, dünyanın en iyi 100 restoranından birine sahip olan Mark Greenaway ve İngiliz Kraliyet Nişanı’na sahip ünlü şef Tony Singh gibi isimleri İstanbul’da ağırlayarak ses getirmişti.

Bu deneyimsel serüvenin biletlerine Biletix’ten ulaşabilirsiniz.

BU BİR İLANDIR. 



SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.