HAILEY BIEBER’IN TATLI TARİFİNİ DENİYORUZ!

Hailey Bieber'ın, kış aylarının favorisi tarçınlı zencefilli kurabiyelere alternatifi yabanmersinli çörek...

Kış aylarında birden her yerde tarçınlı çörekler görmeye başlıyoruz. Genelde bu sezonda etrafımız tarçınlı ve zencefilli tatlılar ile çevriliyken gözlerimiz başka bir opsiyon tanımıyor. Ancak geçtiğimiz günlerde Hailey Bieber’ın yaptığı tatlı bize başka alternatifleri sundu! Stil ikonu olmaktan kalan zamanlarda bir yemek ustası olduğunu gösteren Hailey Bieber, yabanmersinli çörekleri ile hepimizin aşermesine sebep oldu. 

Hailey Bieber Instagram Hikayesi

Şükran Günü'nden sonraki Pazar günü kutlama yemeğinden kalanlar ile tarifler yapan Hailey Bieber, yabanmersini sosu ile harika bir çörek tarifi paylaştı. Tarif konusunda fazla spesifik olmasa da Bieber’ın bu çöreklerini yapmak çok kolay! İnternette de bulunan vanilyalı ve yabanmersinli çörek tarifi, Bieber’ın paylaşımlarından sonra en çok arananlar arasında. Evde daha çok kalmaya başladığımız bu zamanlarda yeniden yemek yapma eğlencelerine dönebiliriz!

Hazırlaması ve pişirmesi ile birlikte yaklaşık 1 saat 15 dakika süren bu lezzetli çörek tarifini zahmetsizce hazırlayabilirsiniz. Aşağıda ihtiyacınız olan malzemeleri ve pişirme talimatlarını görebilirsiniz…

Hamur İçin Malzemeler: 

  • 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1/2 bardak yağlı süt
  • 1 büyük yumurta
  • 1 bardak çok amaçlı un
  • 1/2 bardak + 2 yemek kaşığı ekmek unu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 1/4 çay aktif kuru maya 
  • 3/4 çay kaşığı tuz

Yaban Mersini Dolgusu İçin Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 1/2 bardak taze veya donmuş yaban mersini
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı su
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı vanilya özü

Hamurun Üstüne Çırpılmış Yumurta:

  • 1 büyük yumurta
  • 1 tutam tuz
  • Hamur Üstü İçin Şekerli Karışım:
  • 1 bardak pudra şeker
  • 1-2 yemek kaşığı yağlı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Yapılışı:  

  1. Hamur için unu, ekmek ununu, şekeri, kuru mayayı ve tuzu bir kaba alın. Karıştırırken yağlı sütü, yumurtayı ve yumuşamış tereyağını ekleyin. Hamur pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Bir mixer de kullanabilirsiniz. Eğer hamur hala yapışkan bir formdaysa birkaç yemek kaşığı ekmek un ekleyebilirsiniz. 
  2. Hamuru kaptan alın, aynı kabı tereyağı ile yağlayın ve hamuru tekrar kaba koyun. Streç film ile kabı kapatarak hamurun kabarması için 1 saat bekleyin. 
  3. Çöreğin içi için yaban mersinlerini, şekeri, suyu ve tuzu küçük bir tavaya koyun. Şekerler eriyene ve karışımda kabarcıklar oluşmaya başlayana kadar orta ateşte karıştırın. 
  4. Karışımı ateşten aldıktan sonra karıştırarak vanilya özünü ekleyin ve karışımın soğumasını bekleyin. 
  5. Hamuru unlu tezgaha alarak silindir şeklinde kesin, kestiğiniz parçaların arasına yaban mersini sürdükten sonra silindirleri yuvarlayarak kapatın ve yağlı kağıtlı tepsiye alın. 
  6. Tepsinin üzerini örterek hamurun tekrar kabarmasını bekleyin ve o sırada fırını 180 dereceye ayarlayın. 
  7. Yumurtaları tuz ile çırptıktan sonra hamurlarınızın üzerine sürün. 
  8. Çörekleriniz hafif kahverengi olana kadar fırında pişirin.
  9. Pişirdiğiniz çöreklerin üzerine hazırladığınız şekerli karışımı dökün ve sıcak servis edin.