• MODA
    • MODA
    • MODA HABERLERİ
    • TRENDLER
    • NASIL GİYMELİ?
    • SOKAK MODASI
  • GÜZELLİK
    • GÜZELLİK
    • SAÇ
    • MAKYAJ VE CİLT BAKIMI
    • SAĞLIK
    • PARFÜM
    • ESTETİK & FİTNESS
  • ÜNLÜLER & STİL
    • ÜNLÜLER & STİL
    • KAPAK ÇEKİMLERİ
    • MAGAZİN HABERLERİ
    • KIRMIZI HALI
  • PODYUM
  • ASTROLOJİ
    • ASTROLOJİ
    • ASTROLOJİ HABERLERİ
    TAROT FALI
  • EMAG
  • EXTRA
    • EXTRA
    • RADARIMIZDA
    • KÜLTÜR & SANAT
    • YEMEK
    • GEZİ
  • ELLE TV
    • ELLE TV
    • MODA
    • GÜZELLİK
    • EXTRA
    • PODYUM
    • ÜNLÜLER & STİL
  • GALERİ
    • GALERİ
    • MODA
    • GÜZELLİK
    • EXTRA
    • ÜNLÜLER
  • ABONE OL
  • TAKİP ET
    • TAKİP ET
    • FACEBOOK
    • TWITTER
    • YOUTUBE
    • INSTAGRAM
    • SPOTIFY
  • MODA
  • GÜZELLİK
  • ASTROLOJİ
  • TAROT FALI
  • EMAG
  • EXTRA
  • ELLE TV
  • TAKİP ET
  • Abone Ol
    • MODA
    • GÜZELLİK
    • PODYUM
    • ASTROLOJİ
    • TAROT FALI
    • EMAG
    • EXTRA
    • ELLE TV
    • ABONE OL
    • Anasayfa
    • Galeri
    • extra
    • KURABİYE CANAVARI

    KURABİYE CANAVARI

    Kahve keyfinizi ikiye katlamaya ne dersiniz? İşte Lizet Romi’den, yapımı kolay ama tadı muhteşem sekiz tatlı kurabiye…

    ELLE ONLINE
    2 AĞUSTOS, 2016

    Malzeme: 250 gr. un, 100 gr. pudra şekeri, 1 paket vanilya, 125 gr. Sana yağı, 100 gr. Badem tozu, 2 çorba kaşığı Mis krem, yarım paket kabartma tozu, 3 çorba kaşığı kakao.
    - Fırını 180° C’de ısıtın.
    - Kakao hariç bütün malzemeleri mikserde hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
    - Oluşan hamuru ikiye bölün, yarısını beyaz bırakın. Diğerine kakaoyu ilave edin ve elinizle kakaoyu yedirene kadar karıştırın. İki top halinde buzdolabında dinlendirin.
    - Hamuru açarak istediğiniz bisküvi şekilleriyle kesin.
    - 10-15 dk. pişirin.

    Elle Arşiv

    Malzeme: 125 gr. Erimiş margarin, 125 gr. pudra şekeri, 1 paket vanilya, 1 yumurta, 150 gr. un, yarım tatlı kaşığı kabartma tozu, 200 gr. doğranmış ceviz, 50 gr. çikolata damlacıkları.
    - Fırını 150° C’de ısıtın
    - Erimiş margarini şekeri ve vanilyayı mikserde 1 dk. çırpın.
    - Yumurtayı ilave edip 1 dk. daha çırpın.
    - Un, ceviz, kabartma tozu ve çikolatayı ekleyip karıştırın.
    - Yağlanmış bir tepsi üstüne aralıklı olarak ceviz boyutunda dökün.
    - 15 dk. pişirin.

    Elle Arşiv

    Malzeme: 175 gr. margarin, 125 gr. pudra şekeri, 1 paket vanilya, 20 gr. bitter kakao, 1 yumurta, 250 gr. un, 1 rendelenmiş portakal.
    - Şeker, vanilya ve kakaoyu margarinle karıştırın. Yumurtayı ilave edin. Unu iki kerede yedirerek hamuru yoğurun.
    - Rendelenmiş portakalı ekleyin
    - Hamuru top şekline getirip streç filme sarın. Bir saat kadar buzdolabında dinlendirin.
    - Hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra elde biraz yoğurun. 5 cm. kalınlığında açın.
    - Çiçek veya herhangi bir kalıpla kesin. 200° C fırında 10 dk. kadar pişirin. Soğuduktan sonra fındıklı çikolatayla süsleyin.


    Elle Arşiv

    Malzeme: 140 gr. un, 40 gr. mısırgevreği, 60 gr. esmer şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 60 gr. margarin, 1 yumurta, 1 paket vanilya, 40 gr. yaban mersini, 20 gr. çıtır elma kurusu.

    - Fırını 180° C’de ısıtın. • Un, mısırgevreği, şeker ve kabartma tozunu bir kasede harmanlayın.
    - Küp şeklinde kesilmiş margarini, yumurtayı ve vanilyayı ilave edin. Homojen bir karışım olana kadar elde yoğurun.
    - Yaban mersini ve çıtır elma kurusunu ilave edin.
    - Parçalara ayırarak elinizle top şekline getirin.
    - Üstünü hafifçe bastırın ve yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
    - 180° C ısıtılmış fırında 8-10 dk. pişirin.
    - Fazla pişirmeyin. Kurabiyeler soğudukça çıtırlaşacaklardır.

    Elle Arşiv

    Malzeme: 280 gr. un, yarım çay kaşığı kabartma tozu, bir tutam tuz, 220 gr. margarin, 150 gr. Toz şeker, 1 çorba kasığı esmer şeker, 1 yumurta, 1 paket vanilya, 1 limon kabuğu rendesi, 1 çorba kaşığı haşhaş.
    - Şeker ve margarini mikserde 3 dk. Kadar köpürene ve beyazlaşana kadar karıştırın.
    - Yumurta, vanilya, limon rendesi ve haşhaşı ilave edin ve bir tur daha karıştırın.
    - Un, tuz ve kabartma tozu karışımını ekleyin ve hamur kıvamına gelene kadar çırpın. Elde ettiğiniz hamuru top haline getirin ve buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra kalp şeklinde kalıplarla kesin.
    -190° C fırında 12 dk. kadar pişirin.

    Elle Arşiv

    500 gr. hamur için malzeme: 140 gr. yumuşak margarin, 90 gr. Toz şeker, 40 gr. badem tozu, yarım limon rendesi, 2 yumurta, 2 tutam tuz, 230 gr. un, 1 paket vanilya.
    Glasaj için: 1 su bardağı pudra şekeri, 2 çorba kaşığı kakao, 5 çorba kasığı sıcak süt.
    - Fırını 180° C’de ısıtın. Mikserde margarinle şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
    - Rendelenmiş limon ve badem tozunu ilave edin. Yumurta, un, tuz ve vanilyayı ekleyip, hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
    - Hamuru üç saat kadar buzdolabında dinlendirin.
    - Oklavayla 4-5 cm. kalınlığında açın ve halka şeklinde kesiciyle kesin.
    - 8-10 dk. pişirin ve soğumaya bırakın.
    - Üstündeki çikolata süslemesi için şeker, kakao ve sıcak sütü mikserde 3 dk. kadar çırpın. Elde ettiğiniz glasajı bir küçük naylon poşet içine doldurun.
    - Poşetin ucunu makasla kesin.
    - Glasajı ince şeritler halinde bisküvilerin üstüne dökün.


    Elle Arşiv

    Malzeme: 260 gr. un, yarım çay
    kaşığı kabartma tozu, bir tutam tuz, 145 gr. kabaca doğranıp kavrularak kabukları soyulmuş fındık, 3 yumurta,
    1 paket vanilya.
    - Fırını 170° C’de ısıtın.
    - Mikserin içine un, şeker, kabartma tozu ve tuzu koyun. Yumurtaları tek tek ve fındığı aralıklı ilave ederek, hamur kıvamını alana kadar karıştırın.
    - Oluşan hamuru mikserden alıp 35 cm. uzunluğunda ve 8-10 cm. genişliğinde rulolar halinde streç filmle sarın ve buzdolabında beş saat kadar bekletin.
    - Ruloları yağlanmış bir tepsiye koyup 30 dk. kadar pişirin.
    - Fırından alın ve biraz soğumaya bırakın.
    - Soğuyan rulolardan verevine bir parmak kalınlığında dilimler kesin ve tekrar fırın tepsisine dizin.
    - İki tarafı da 10’ar dakika tekrar pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın.

    Elle Arşiv

    Malzeme: 150 gr. un, bir tutam tuz, 120 gr. margarin, 90 gr. esmer şeker, 1 paket vanilya, 50 gr. kabukları soyulup kabaca doğranmış Antep fıstığı, 50 gr. beyaz çikolata parçacıkları.
    - Fırını 175° C’de ısıtın.
    - Antep fıstığı ve beyaz çikolata hariç bütün malzemeyi mikserde hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
    - Oluşan hamuru streç film içinde 12 cm. uzunluğunda 6 cm. çapında bir rulo şeklinde sarın ve bir saat kadar buzluğa koyun.
    - Donmuş hamurdan bir parmak eninde dilimler kesin ve fırın tepsisi üstüne dilimler arasında geniş aralık bırakarak yerleştirin. (Çünkü hamur ısındıkça yayılacaktır).
    - 175° C’de 12 dk. pişirin.
    - Servisten önce, fırından çıkan kurabiyeleri soğumaları için tepsi üstünde bekletin.

    Elle Arşiv
    Devam Edİn:
    FOTOĞRAFÇILARDAN iPHONE 12 ÇEKİLEN ETKİLEYİCİ KARELER
    KOKULAR İLE TERAPİ: EVİNİZ İÇİN 20 DİFÜZÖR
    DAHA FAZLA
    GALERİ
    YILBAŞI HEDİYESİ ÖNERİLERİ
    EVDE YILBAŞI İÇİN 21 ÖNERİ
    2020’YE DAMGASINI VURAN KADINLAR
    2021’İN İLK GÜNLERİ İÇİN 21 ÖNERİ
    2020’NİN 20 UNUTULMAZ POPÜLER KÜLTÜR ANI
    2020’NİN EN POPÜLER 10 TARİFİ
    Daha Fazla GALERİ

    • MODA
    • GÜZELLİK
    • ÜNLÜLER & STİL
    • PODYUM
    • ASTROLOJİ
    • İLİŞKİLER & SEKS
    • EXTRA
    • ELLE TV
    • GALERİ
    • MAGAZİN HABERLERİ
    • KÜNYE
    • ABONELİK
    • İLETİŞİM
    • REKLAM BİLGİLERİ
    • YAYIN İLKELERİ
    •  
    • VERİ POLİTİKASI
    • ÇEREZ POLİTİKASI

    ©ELLE Doğan Burda Dergİ Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.
    Trump Towers 34387 Şİşlİ - İstanbul Turkey

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.