• ELLE Style Awards X M.A.C
  • MODA
    • MODA
    • MODA HABERLERİ
    • TRENDLER
    • NASIL GİYMELİ?
    • SOKAK MODASI
  • GÜZELLİK
    • GÜZELLİK
    • SAÇ
    • MAKYAJ VE CİLT BAKIMI
    • SAĞLIK
    • PARFÜM
    • ESTETİK & FİTNESS
  • ÜNLÜLER & STİL
    • ÜNLÜLER & STİL
    • KAPAK ÇEKİMLERİ
    • MAGAZİN HABERLERİ
    • KIRMIZI HALI
  • PODYUM
  • ASTROLOJİ
    • ASTROLOJİ
    • ASTROLOJİ HABERLERİ
    TAROT FALI
  • EMAG
  • EXTRA
    • EXTRA
    • RADARIMIZDA
    • KÜLTÜR & SANAT
    • YEMEK
    • GEZİ
  • ELLE TV
    • ELLE TV
    • MODA
    • GÜZELLİK
    • EXTRA
    • PODYUM
    • ÜNLÜLER & STİL
  • GALERİ
    • GALERİ
    • MODA
    • GÜZELLİK
    • EXTRA
    • ÜNLÜLER
  • ABONE OL
  • TAKİP ET
    • TAKİP ET
    • FACEBOOK
    • TWITTER
    • YOUTUBE
    • INSTAGRAM
    • SPOTIFY
  • ELLE Style Awards X M.A.C
  • MODA
  • GÜZELLİK
  • ASTROLOJİ
  • TAROT FALI
  • EMAG
  • EXTRA
  • ELLE TV
  • TAKİP ET
  • Abone Ol
    • ELLE Style Awards X M.A.C
    • MODA
    • GÜZELLİK
    • PODYUM
    • ASTROLOJİ
    • TAROT FALI
    • EMAG
    • EXTRA
    • ELLE TV
    • ABONE OL
    • Anasayfa
    • Galeri
    • extra
    • KURABİYE CANAVARI

    KURABİYE CANAVARI

    Kahve keyfinizi ikiye katlamaya ne dersiniz? İşte Lizet Romi’den, yapımı kolay ama tadı muhteşem sekiz tatlı kurabiye…

    ELLE ONLINE
    2 AĞUSTOS, 2016

    Malzeme: 250 gr. un, 100 gr. pudra şekeri, 1 paket vanilya, 125 gr. Sana yağı, 100 gr. Badem tozu, 2 çorba kaşığı Mis krem, yarım paket kabartma tozu, 3 çorba kaşığı kakao.
    - Fırını 180° C’de ısıtın.
    - Kakao hariç bütün malzemeleri mikserde hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
    - Oluşan hamuru ikiye bölün, yarısını beyaz bırakın. Diğerine kakaoyu ilave edin ve elinizle kakaoyu yedirene kadar karıştırın. İki top halinde buzdolabında dinlendirin.
    - Hamuru açarak istediğiniz bisküvi şekilleriyle kesin.
    - 10-15 dk. pişirin.

    Elle Arşiv

    Malzeme: 125 gr. Erimiş margarin, 125 gr. pudra şekeri, 1 paket vanilya, 1 yumurta, 150 gr. un, yarım tatlı kaşığı kabartma tozu, 200 gr. doğranmış ceviz, 50 gr. çikolata damlacıkları.
    - Fırını 150° C’de ısıtın
    - Erimiş margarini şekeri ve vanilyayı mikserde 1 dk. çırpın.
    - Yumurtayı ilave edip 1 dk. daha çırpın.
    - Un, ceviz, kabartma tozu ve çikolatayı ekleyip karıştırın.
    - Yağlanmış bir tepsi üstüne aralıklı olarak ceviz boyutunda dökün.
    - 15 dk. pişirin.

    Elle Arşiv

    Malzeme: 175 gr. margarin, 125 gr. pudra şekeri, 1 paket vanilya, 20 gr. bitter kakao, 1 yumurta, 250 gr. un, 1 rendelenmiş portakal.
    - Şeker, vanilya ve kakaoyu margarinle karıştırın. Yumurtayı ilave edin. Unu iki kerede yedirerek hamuru yoğurun.
    - Rendelenmiş portakalı ekleyin
    - Hamuru top şekline getirip streç filme sarın. Bir saat kadar buzdolabında dinlendirin.
    - Hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra elde biraz yoğurun. 5 cm. kalınlığında açın.
    - Çiçek veya herhangi bir kalıpla kesin. 200° C fırında 10 dk. kadar pişirin. Soğuduktan sonra fındıklı çikolatayla süsleyin.


    Elle Arşiv

    Malzeme: 140 gr. un, 40 gr. mısırgevreği, 60 gr. esmer şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 60 gr. margarin, 1 yumurta, 1 paket vanilya, 40 gr. yaban mersini, 20 gr. çıtır elma kurusu.

    - Fırını 180° C’de ısıtın. • Un, mısırgevreği, şeker ve kabartma tozunu bir kasede harmanlayın.
    - Küp şeklinde kesilmiş margarini, yumurtayı ve vanilyayı ilave edin. Homojen bir karışım olana kadar elde yoğurun.
    - Yaban mersini ve çıtır elma kurusunu ilave edin.
    - Parçalara ayırarak elinizle top şekline getirin.
    - Üstünü hafifçe bastırın ve yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
    - 180° C ısıtılmış fırında 8-10 dk. pişirin.
    - Fazla pişirmeyin. Kurabiyeler soğudukça çıtırlaşacaklardır.

    Elle Arşiv

    Malzeme: 280 gr. un, yarım çay kaşığı kabartma tozu, bir tutam tuz, 220 gr. margarin, 150 gr. Toz şeker, 1 çorba kasığı esmer şeker, 1 yumurta, 1 paket vanilya, 1 limon kabuğu rendesi, 1 çorba kaşığı haşhaş.
    - Şeker ve margarini mikserde 3 dk. Kadar köpürene ve beyazlaşana kadar karıştırın.
    - Yumurta, vanilya, limon rendesi ve haşhaşı ilave edin ve bir tur daha karıştırın.
    - Un, tuz ve kabartma tozu karışımını ekleyin ve hamur kıvamına gelene kadar çırpın. Elde ettiğiniz hamuru top haline getirin ve buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra kalp şeklinde kalıplarla kesin.
    -190° C fırında 12 dk. kadar pişirin.

    Elle Arşiv

    500 gr. hamur için malzeme: 140 gr. yumuşak margarin, 90 gr. Toz şeker, 40 gr. badem tozu, yarım limon rendesi, 2 yumurta, 2 tutam tuz, 230 gr. un, 1 paket vanilya.
    Glasaj için: 1 su bardağı pudra şekeri, 2 çorba kaşığı kakao, 5 çorba kasığı sıcak süt.
    - Fırını 180° C’de ısıtın. Mikserde margarinle şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
    - Rendelenmiş limon ve badem tozunu ilave edin. Yumurta, un, tuz ve vanilyayı ekleyip, hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
    - Hamuru üç saat kadar buzdolabında dinlendirin.
    - Oklavayla 4-5 cm. kalınlığında açın ve halka şeklinde kesiciyle kesin.
    - 8-10 dk. pişirin ve soğumaya bırakın.
    - Üstündeki çikolata süslemesi için şeker, kakao ve sıcak sütü mikserde 3 dk. kadar çırpın. Elde ettiğiniz glasajı bir küçük naylon poşet içine doldurun.
    - Poşetin ucunu makasla kesin.
    - Glasajı ince şeritler halinde bisküvilerin üstüne dökün.


    Elle Arşiv

    Malzeme: 260 gr. un, yarım çay
    kaşığı kabartma tozu, bir tutam tuz, 145 gr. kabaca doğranıp kavrularak kabukları soyulmuş fındık, 3 yumurta,
    1 paket vanilya.
    - Fırını 170° C’de ısıtın.
    - Mikserin içine un, şeker, kabartma tozu ve tuzu koyun. Yumurtaları tek tek ve fındığı aralıklı ilave ederek, hamur kıvamını alana kadar karıştırın.
    - Oluşan hamuru mikserden alıp 35 cm. uzunluğunda ve 8-10 cm. genişliğinde rulolar halinde streç filmle sarın ve buzdolabında beş saat kadar bekletin.
    - Ruloları yağlanmış bir tepsiye koyup 30 dk. kadar pişirin.
    - Fırından alın ve biraz soğumaya bırakın.
    - Soğuyan rulolardan verevine bir parmak kalınlığında dilimler kesin ve tekrar fırın tepsisine dizin.
    - İki tarafı da 10’ar dakika tekrar pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın.

    Elle Arşiv

    Malzeme: 150 gr. un, bir tutam tuz, 120 gr. margarin, 90 gr. esmer şeker, 1 paket vanilya, 50 gr. kabukları soyulup kabaca doğranmış Antep fıstığı, 50 gr. beyaz çikolata parçacıkları.
    - Fırını 175° C’de ısıtın.
    - Antep fıstığı ve beyaz çikolata hariç bütün malzemeyi mikserde hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
    - Oluşan hamuru streç film içinde 12 cm. uzunluğunda 6 cm. çapında bir rulo şeklinde sarın ve bir saat kadar buzluğa koyun.
    - Donmuş hamurdan bir parmak eninde dilimler kesin ve fırın tepsisi üstüne dilimler arasında geniş aralık bırakarak yerleştirin. (Çünkü hamur ısındıkça yayılacaktır).
    - 175° C’de 12 dk. pişirin.
    - Servisten önce, fırından çıkan kurabiyeleri soğumaları için tepsi üstünde bekletin.

    Elle Arşiv
    Devam Edİn:
    SONAR 2022'DEN NOTLAR
    ELLE SUMMER WEEKEND 2022: PEUGEOT İLE TEST SÜRÜŞÜ
    DAHA FAZLA
    GALERİ
    ELLE SUMMER WEEKEND 2022: YVES ROCHER İLE GALA YEMEĞİ
    ELLE SUMMER WEEKEND 2022: WRANGLER İLE HAPPY HOUR
    ELLE SUMMER WEEKEND 2022: ORGANICS BY RED BULL SUNSET SESSION
    ELLE SUMMER WEEKEND 2022: YVES ROCHER İLE KONSEPT BAKIM
    ELLE SUMMER WEEKEND 2022: SKECHERS DIAMOND NIGHT
    ELLE SUMMER WEEKEND 2022: METRO TÜRKİYE İLE AKŞAM YEMEĞİ
    Daha Fazla GALERİ

    • MODA
    • GÜZELLİK
    • ÜNLÜLER & STİL
    • PODYUM
    • ASTROLOJİ
    • İLİŞKİLER & SEKS
    • EXTRA
    • ELLE TV
    • GALERİ
    • MAGAZİN HABERLERİ
    • KÜNYE
    • ABONELİK
    • İLETİŞİM
    • REKLAM BİLGİLERİ
    • YAYIN İLKELERİ
    •  
    • AYDINLATMA METNİ
    • ÇEREZ POLİTİKASI

    ©ELLE Doğan Burda Dergİ Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.
    Trump Towers 34387 Şİşlİ - İstanbul Turkey

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.