DESIGNER ÇANTA ALIRKEN

Tasarım markalarının etkietini taşıyan bir çanta alacaksanız, bunlara dikkat!

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 25 Haziran 2014
DESIGNER ÇANTA ALIRKEN






Chanel 2.55, Louis Vuitton Alma ya da Hermes Birkin... İsimlerini akrabalarımızın adıymış gibi ezberliyor, uzaklara gitmiş sevgililerin fotoğraflarına bakar gibi fotoğraflarını defterlerimizin arasında saklıyor, bazen ömür boyu bir tanesine bazen de her sezon bir başkasına kaptırıyoruz gönlümüzü... Kolay mı? Onlar ‘Tasarımcı çantaları'... Bir kadının olmazsa olmazı. Ama birçoğumuz açısından el yakan fiyatları dikkate aldındığında genelde ‘olamayan'ları... Durum o kadar da ümitsiz değil aslında. Mesela ELLE TV Video Editörü Handan'ın bir kumbarası var bu konuda. Bir Celine çantanın peşinde azimle içine para atıyor. Hedefine oldukça az kalmış durumda. Handan, mantıklı olanımız. Moda dünyası içerisinde New York Havaalanı'nda dileneni de gördük mesela. Giyimi hiç de ‘evsiz' birine benzemeyen güzel bir genç kız önünde ‘Yeni Prada çantam için küçük bir katkı' yazısıyla oturuyordu örneğin. ‘Almam lazım' mottosuna bağlayıp kredi alan da var tanıdıklarımızın arasında...





Evet, tasarım çantalara sahip olmak zor ama imkansız değil. Peki diyelim ki, her şeyi ayarladınız, seçiminizi yaptınız... Amacımız fikrinizi değiştirmek değil asla. Böyle bir moda günahı asla işlemeyiz! Öte yandan, yine edindiğimiz tecrübelerden yola çıkarak sonrasında yaşanabilecek pişmanlıkları önlemek adına beş soru yönelteceğiz size...





1 GERÇEKTEN BENİM ZEVKİM Mİ?


Seçtiğiniz çanta gerçekten sizin tarzınıza ve zevkinize uygun mu, yoksa ‘herkeste olduğu' ya da ‘hiç kimsede olmadığı' veya ‘Instagram'da çok gördüğünüz' gibi sebeplerle mi alıyorsunuz? Zira bu soruya ‘Evet kesinlikle' yerine ‘Hayır ama...' diye bir cevap veriyorsanız, pişman olma yolunda ilk adımı atmışsınız demektir.





2 FİNANSAL ZORLUK OLACAK MI?


‘Bu sezon bu çantaya sahip olmam lazım' hemen hepimizin ağzından düşmeyen bir cümle. Öte yandan temenni ile gerçek farklı. Çantanızı alırken bütçenizi gerçekten ayarladınız mı? Yoksa bu keyfi yaşamak için kendinize epey bir borçlanıyor musunuz? Çantanızın borcunu ödemeye çalışırken onu omzunuzda taşımak pek de zevkli gelmeyecekse durun deriz!





3 ETİKETİ OLMASA ALIR MIYDIM?


Hadi kabul edin! Bazı sezonlarda ‘arzu nesnesi' olan ve herkesin hedefine giren bazı parçalar var ki, aslında üzerinde ‘designer' etiketi olmasa arzu nesnesinden ziyade ‘alay malzemesi' olurdu. Sizin seçtiğiniz çanta bu kategoride demiyoruz. Ama üzerindeki tasarımcı etiketi olmasaydı yine almayı bu kadar koyar mıydınız kafaya? Eh, o zaman, bu iş için ayırdığınız parayla Avrupa seyahati daha cazip değil mi?





4 ZAMANSIZ BİR PARÇA MI?


Bütçenizi buna göre ayarlamış olsanız bile, bu kadar para vereceğiniz bir parçanın sadece bir sezonluk (yani topu topu 5-6 aylık) bir ömrü olması hiç de mantıklı değil. Bu nedenle seçtiğiniz tasarım parçanın daha zamansız ve ‘evladiyelik' olması daha doğru olmaz mı?





5 NE KADAR SIK KULLANIRIM?


Gözünüzü karartınız ve peşine düştüğünüz parçayı aldınız diyelim. Peki ne kadar sık kullanacaksınız? Her gün kolunuza takıp eskitin demiyoruz ama altı ayda bir kullanmanız da biraz ölü bir yatırım olabilir.

SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.