“Bal gibi” dudaklar

Dudaklarınıza iyi bakın

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 03 Temmuz 2012
“Bal gibi” dudaklar
Dudak bakımının ilk adımı peeling'ten geçiyor. Peeling, dudaklardaki ölü deriyi arındırıyor, kan dolaşımının daha iyi olmasını sağlıyor. Böylelikle dudaklar daha sağlıklı ve bakımlı bir görünüme kavuşuyor. Bazı peeling ürünleri uygulama sonrasında dudaklarda koruyucu bir film tabakası bırakıyor, bu tabaka dudak bakımının süresini uzatıyor. 





Dudak peeling'inizi kendiniz de hazırlayabilirsiniz: 





•Bir miktar şeker ve balı bir kabın içine boşaltın. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Karışımı, içinde sıcak su bulunan bir kapta ya da hafif ısıda ayarlı mikrodalgada ılıtın. 





•Dudak yüzeyindeki ölü derileri, üzerine bir miktar ballı peeling sürdüğünüz yumuşak kıllı bir diş fırçası yardımıyla temizleyebilirsiniz. Dudak derisinin cilt derisine göre çok daha hassas olduğunu unutmayın. 





Yumuşak dudakların sırrı:





Mükemmel görünümlü dudaklar için ikinci adım, doğru bir bakımdan geçiyor. Ama dikkat! İçeriklerinde sentetik yağ bulunan bazı bakım kalemleri, zaman içinde dudakların kurumasına neden olabiliyor. Shea yağı, pantenol, arı sütü ve jojoba yağı gibi ekolojik içerikler dudakların en yakın dostları. 





Özel bir bakıma ihtiyaç duyan dudaklar için ayda bir kez kalın bir tabaka dudak kremini dudak yüzeyinize iyice yayın. Ertesi gün dudaklarınızın ne kadar yumuşak olduğuna inanamayacaksınız. 








Kırmızı rujun seksapeli:





Kırmızı ruj tüm kadınların favorisi, ama yine de kullanımının cesaret istemesi sebebiyle birçoğumuzun uzak durduğu bir ton. Bir de makyaj artistleri kırmızının kendi içinde farklı tonları olduğunu söylüyor ve uyarıyor; kırmızı her zaman bildiğimiz kırmızı değildir.





Bu ruj rengi dişleri beyaz ya da sarı gösterebilir, bu yüzden cilt tonuyla uyumlu olması önemli. Hafif bronz parlaklığında bir cilt tonuna mı sahipsiniz? O zaman size en uygun renkler mavimsi kırmızı tonları... Cildiniz buğday tonlarına yakınsa, o zaman seçiminizi sıcak kırmızı renkleri arasından yapmalısınız. Dişlerinizi sararttığını mı düşünüyorsunuz? Gri-sarı dişler, bakır ya da turuncu gibi sarımsı renklerle daha da sarı, pembe ya da vişne gibi mavimsi tonlarsa dişleri daha aydınlık ve beyaz gösterir. Bu durumda en uygun çözüm; renkli gloss'lar...




ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.