DİKİŞ OLMADAN YÜZ GERİLİR Mİ?

Lazerle yüz germe sayesinde iz kalmıyor, şişlik ve morluk minumum düzeye iniyor.

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 31 Temmuz 2014
DİKİŞ OLMADAN YÜZ GERİLİR Mİ?






Medikal teknoloji, hastaların daha konforlu tedavilerle mükemmel sonuçlar elde etmesi amacıyla vazgeçilmez yenilikler sunmaya devam ediyor. Bunlardan biri olan lazer uygulamalarındaki en son yenilikleri Superplast Aesthetic Surgery Clinic doktorlarından Ali Duman'la konuştuk.





Peki bu sistemi klasik germe ameliyatlarından ne ayırıyor?


Klasik yüz germe ameliyatlarında olduğu gibi ağız kenarlarına, gözaltlarına kadar açılan, kaldırılan, kesilen deriler yok artık. İnce lazer kanülleriyle 1 milimetrelik üç adet küçük delikten girilerek yüz ve boyun cilt altı dokularına uygulanan belirli dalga boyu ve frekanstaki lazer enerjisiyle yağ dokusu eritiliyor, diğer dokular gerginleştirilip sıkılaştırılıyor. Eritilen yağ dokusu da aynı anda dışarı çekilerek bölgelerden yani gıdı, çene kenarları veya yanak alt kısımlarından uzaklaştırılıyor.





Sonrasında ne oluyor?


Kulağın alt bölümünden başlayıp arkasına dönen 3-4 santimetrelik küçük bir kesiyle, sıkılaşan ve gerginleşen cilt altı dokuların üzerinde gevşek bir örtü şeklinde kalan deriyi de gerip asabiliyoruz.





Nasıl bir ortamda bu uygulama yapılıyor?


Lazer face-lift operasyonu tamamen lokal anestezi altında uygulanan ve yaklaşık 1.5 saat süren bir işlem. Hastalar operasyondan 1 saat sonra sadece iki yanak ve gıdı bölgesini içeren bantlarla evlerine gönderiliyor ve ertesi gün günlük yaşamlarına rahatlıkla dönebiliyorlar. Üçüncü gün bantları çıkarıyoruz ve hastalarımıza duşlarını alıp makyajlarını yapabileceklerini söylüyoruz.~

Doğal görünüm kadınlar için çok önemli. Bu sistemin böyle bir avantajı var mı?



Artık 1980-1990'ların “Ben estetik ameliyat oldum” görüntüsü kimse tarafından kabul görmüyor. Amaç doğal, orantılı ve abartısız bir dirilik, sağlıklı bir görünüm yakalamak ve bunu yaparken de insanları aylarca sosyal yaşamdan uzak tutmamak; her gün “Bugün de geçmedi mi morluklar, şişlikler?” diye aynaya baktırmamak. Dolayısıyla bu sistemle de bunların mümkün olduğunu söyleyebilirim.





Bu operasyonla kaç yaş gençleşmek mümkün olabiliyor?


Aslında kaç yaş gençleşildiğinden çok ne kadar doğal, sağlıklı ve size ait bir gençlik elde edildiği önemli. Yani aynada çok genç çok diri ama tamamen başka mimiklere sahip, farklı bakan, farklı gülen bir yüzü görmektense kendi 30'lu yaşlarınızdaki yüzünüzü görebiliyorsanız operasyon başarılı olmuş demektir. Bizim lazer face lift operasyonuyla elde etmeye çalıştığımız gençlik, kendi gençliğiniz.





DAYANMA SÜRESİ DEĞİŞİYOR


Operasyonun etkisi ne kadar sürüyor?


Her operasyonda rakibimiz zaman ve yerçekimi... Bunlar sabit etkenler gibi görünse de insanlara farklı davrandıkları bir gerçek. Zamanla dokuların elastik yapısı geri gelecek, gevşemeler olacak, çizgiler belirecek; amaç bunların geç ve doğal görünümde olması. Yani ağız çevreniz gülümsemenizi engelleyecek kadar gerginken, boynunuzun sarkması istenen bir şey değildir.





ESRA ÖZÜBEK

SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.