SAĞLIKLI IŞILTI: ARGAN YAĞI

Argan yağını kullanmanız için birçok sebep var. Faslı kadınların güzellik sırrı olan argan yağı hakkında bilmeniz gerekenler için okumaya devam edin.

Argan yağı, Fas’ta Argan ağacının çekirdeklerinden üretilen bir bitki yağıdır. Fas kültüründe hem güzellik hem de mutfak yağı olarak kullanılan bu bileşen, el ile çıkarılıp işlenmesi gerektiği için, üretim süreci oldukça zahmetlidir. Ürünlerin büyük bir kısmı kadın kooperatifleri tarafından üretildiği için, Argan yağı kullananların, otantik bir kültürü kısmen desteklediğini söyleyebiliriz. Son yıllarda artan popülerliği sayesinde, Argan yağının ünü Fas'ı aşarak birçok önde gelen güzellik markası tarafından kişisel bakım ürünlerinde nemlendirici veya ana bileşen olarak kullanılmaya başlandı. Argan yağı, yüksek düzeyde E vitamini içerir ve cildi nemlendiren, saçların kabarmasını önleyen nem arttırıcı özelliklere sahiptir. Yani genel olarak cildiniz, saçlarınız, çevre ve Fas halkı için faydalı, bu bakımdan çok yönlü bir yağdır.

Fas'ın Berberi kadınları yüzyıllardır ciltlerini sağlıklı ve genç tutmak için argan ağaçlarından üretilen bu yağlara güveniyorlardı. Mucizevi etkiler nedeniyle şimdi batı dünyasında da büyük bir sükse yaptı ve argan ağaçları bu sayede  Unesco’nun ekosistem projesinin bir parçası haline geldi.

Argan Yağı Nasıl Popüler Oldu?

Argan yağı, yüksek seviyelerde oldukça faydalı vitaminler ve antioksidanlar içeren tamamen doğal bir maddedir. Isıyla zarar görmüş saçları onarmak için harikadır ve aynı zamanda fön makinesi, düzleştirici veya bukle maşası hasarlarına karşı güçlü bir koruyucu maske görevi görür. Parlak saçlar istiyorsanız, Fas yağı ile aşılanmış doğal saç bakım ürünlerinin herhangi birini denemenizde bir sakınca yok. Birçok kişi zaten Argan yağının saç için harika olduğunu biliyor ve muhtemelen bugünlerde tezgahlarda birçok saç bakım ürününde ana bileşen halini aldığının siz de farkındasınız, ancak Argan yağının faydaları yalnızca saçlarla sınırlı değildir. Mesela cilt hatta yüz için kullanıldığında Argan yağı ne işe yarar ya da bir işe yarar mı?

Argan yağı yüzyıllar boyunca çok sayıda güzellik ve kozmetik ihtiyacını karşılamak için kullanıldı. Saç bakımının yanı sıra, şaşırtıcı doğal nemlendirme özelliği nedeniyle, cilt tonunu ve yağ üretimini dengeleyerek muhteşem bir görünüm kazanmanıza yardımcı olabilir.

Argan Yağını Yüzünüze Uygulamayı Denediniz mi?

Antioksidanlar, linoleik asitler, E vitamini ve omega yağ asitleri içeren bir bileşenden bahsediyoruz. Bunlar en kuru cilt tiplerini bile nemlendirmeye yardımcı olan doğal içeriklerdir. Kış aylarında veya tüm yıl boyunca yüzünüzde kuru bir his varsa, makyajınızın altında nemlendirici olarak kullanmak veya gün sonunda yüzünüzü yıkadıktan sonra cildinizi nemlendirmek için harika bir doğal bileşendir.

Argan yağı, cildi nemlendirmek ve yumuşatmak için harika bir ürün olduğu için yaygın olarak cilt nemlendiricisi olarak da kullanılır ve artık diğer pek çok güzellik ürününün içeriklerinde de sık sık karşılaşmanız mümkün görünüyor. Yüksek E vitamini içermesi, cilde doğal bir destek vermek için harika bir bakım maskesi olmasını da sağlar. Bir yüz yağı olarak, insanların bilmediği birçok faydası var. Saf argan yağı, organik argan yağı, hassas ciltlerde kullanabileceğiniz en iyi nemlendiricilerden biridir.

Etİketler