1968, DIOR İLE 2018’E TAŞINDI

Maria Grazia Chiuri, Dior’un Sonbahar Kış 2018 defilesinde spotları feminizm üzerine çevirdi…

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 01 Mart 2018
1968, DIOR İLE 2018’E TAŞINDI Getty Images

Christian Dior’un ilk kadın tasarımcısı Maria Grazia Chiuri, Dior’da çalışmaya başladığından beri feminizmi koleksiyonlarında kullanıyor. Sonbahar Kış 2018 koleksiyonu da öncekilerden farklı olmadı. “Bir tasarımcı olarak işim, kadınlara kendilerini görmek isteyeceği imaj için bir gardırop oluşturmak,” diyen Chiuri’nin “Hepimiz Feminist Olmalıyız,” tişörtlerini çıkaralı 4 sezon oldu. 

Paris’teki Museé Rodin’de gerçekleşen defilenin seti kadın gücü sloganları ile doluydu. Vintage dergi kapakları ve sloganlar ile dolu olan duvarlarda “Kadın Hakları, İnsan Haklarıdır,” yazısı dikkat çekti. 



Geçtiğimiz sene Roma’da National Gallery of Modern Art’da ziyaret ettiği 1968 hakkında olan sergiden ilham alan Chiuri daha sonra Dior arşivlerini incelemiş. Genç bir kadının “mini etekleri destekleyin” pankartından esinlenen Marc Bohan’ın etekleri kısaltması üzerine Chiuri, “Modanın kadınları dinlediğini görmek ilgi çekici. 1968’le günümüz arasında bir benzerlik var. Şuan herşeyin değiştiği anlardan biri,” diye ekledi. 

Defilenin setindeki sloganların yanı sıra, modellerin taşıdığı kıyafetler de ünlü tasarımcının protestosuna katılıyordu. Keskin hatlı takımlar, yazılı kazaklar veya transparan detaylar… Sonbahar Kış 2018 koleksiyonu ile Dior kesinlikle en feminist defilelerinden birine imza attı!





SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.