2019 İNGİLİZ MODA ÖDÜLLERİ KAZANANLARI

Daniel Lee, dört ödül alarak Bottega Etkisini resmileştirdi!

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 05 Aralık 2019
2019 İNGİLİZ MODA ÖDÜLLERİ KAZANANLARI Getty Images

Bu hafta moda dünyası için oldukça etkin günler oldu! Sektörün en önemli isimleri Elle Style Awards ile İstanbul’da ödüllendirilirken, Londra’da da İngiliz Moda Ödüllerinde yılın markaları ve tasarımcıları ödüllerine kavuştu. İngiliz tasarımcını Daniel Lee’nin Bottega Veneta’nın Kreatif Direktörü olması ile başlayan ‘Bottega Etkisi’ alınan ödüller ile geceye damgasını vururken, Rihanna da Fenty markası ile Urban Luxe ödülünü kazandı. Yılın Markası, Yılın İngiliz Kadın Giyim Tasarımcısı, Yılın Tasarımcısı ve Yılın Aksesuar Tasarımcısı ödüllerini alan Daniel Lee’nın Bottega’ya olan etkisi inkar edilemez! Geçtiğimiz ay, Lyst tarafından 2019’un en çok konuşulan tasarımlarına imza attığı söylenilen Daniel Lee, geçtiğimiz seneye göre 21 yer atlayarak ilk defa ilk 20’ye girmeyi başarmıştı. ‘Lido’ ayakkabısı ile 2019’un en çok aranan tasarımına sahip olan Bottega Veneta, Rihanna gibi isimlerin favorisi oldu. 



İngiliz Moda Konseyi tarafından Londra’daki Royal Albert Hall’da düzenlenen ‘British Fashion Awards’ yılın en önemli isimlerini taçlandırırken, geçtiğimiz Şubat ayında hayatını kaybeden Chanel ve Fendi Kreatif Direktörü Karl Lagerfeld de unutulmadı. Anna Wintour ve Leydi Amanda Harlech, duygusal bir konuşma ile Lagerfeld’in kariyerinin ve mirasının önemini anlattılar. Tracee Ellis Ross’un sunumu ile gerçekleşen geceye Julia Roberts, Sandra Oh, Cate Blanchett ve Rihanna gibi Hollywood’dan birçok isim katıldı. 



Rihanna’ya Urban Luxe Ödülünü vermek için sahneye çıkan Janet Jackson baştan aşağı Stella McCartney giyerek seyircileri kendine hayran bıraktı. Fenty’den mint yeşili bir elbise giyen Rihanna, müzikten modaya geçiş yapan kariyerinin en önemli ödüllerinden birine sahip oldu. 



Yılın Modeli ödülünü alan Adut Akech’in yanı sıra Giorgio Armani, ‘Olağanüstü Başarı’ ödülünü ve Kim Jones ise ‘Yılın İngiliz Erkek Giyim Tasarımcısı’ ödülünü aldı. Moncler Genius pazarlama stratejisi ile adından söz ettiren Remo Ruffini, ‘Sektör Lideri’ ödülünü aldı. ‘Moda İkonu’ ödülünü alacağı önceden duyurulan Naomi Campbell, ‘Fashion for Relief’ projesi ve kariyerindeki başarılarını resmi olarak taçlandırmış oldu. 




Modanın son sezonlarda en önemli konularından biri olan sürdürülebilirlik, İngiliz Moda Ödüllerinde açılan kategoriler arasında yer aldı. Birleşmiş Milletler ile bir araya gelen İngiliz Moda Konseyi, ‘Pozitif Değişim Ödülünü’ ‘Fashion Industry Charter for Climate Action’ grubuna verdi. Aralarında Alexander McQueen’den Emmanuel Gintzburger, Stella McCartney’den Gabriele Maggio, Farfetch’ten Jose Neves, Puma’dan Stefan Seidel ve Mulberry’den Thierry Andretta’nın bulunduğu isimler, bu yıl modada en önemli pozitif değişimleri yaptıkları için ödül sahibi oldular. İngiliz Moda Ödüllerinin tüm kazananlarını aşağıda görebilirsiniz…

YILIN AKSESUAR TASARIMCISI: BOTTEGA VENETA İÇİN DANIEL LEE

YILIN MARKASI: BOTTEGA VENETA

YILIN İNGİLİZ ERKEK GİYİM TASARIMCISI: DIOR MEN İÇİN KIM JONES

YILIN İNGİLİZ KADIN GİYİM TASARIMCISI: BOTTEGA VENETA İÇİN DANIEL LEE

YILIN YÜKSELEN ERKEK GİYİM YETENEĞİ: BETHANY WILLIAMS İÇİN BETHANY WILLIAMS

YILIN YÜKSELEN KADIN GİYİM YETENEĞİ: REJINA PYO İÇİN REJINA PYO

SEKTÖR LİDERİ: MONCLER İÇİN REMO RUFFINI

YILIN TASARIMCISI: BOTTEGA VENETA İÇİN DANIEL LEE

YILIN MODELİ: ADUT AKECH

URBAN LUXE ÖDÜLÜ: FENTY 

MODA İKONU: NAOMI CAMPBELL

OLAĞANÜSTÜ BAŞARI ÖDÜLÜ: GIORGIO ARMANI


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

Baharı Hande Erçel ile karşılıyoruz.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.