2020 CFDA MODA ÖDÜLLERİ ADAYLARI AÇIKLANDI!

Ertelenen Moda Ödülleri, dijital olarak gerçekleşecek…

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 21 Temmuz 2020
2020 CFDA MODA ÖDÜLLERİ ADAYLARI AÇIKLANDI! Getty Images

Birçok sektör gibi moda sektöründe de birçok etkinlik iptal oldu, ertelendi veya dijitale taşındı. CFDA de pandemi etkisi sebebiyle 2020 Moda Ödülleri konusunda yaptığı açıklama ile törenin dijital olarak gerçekleşeceğini duyurdu. Birkaç ay önce törenin Coronavirüs tedbirleri nedeniyle ertelendiğini duyuran CFDA, yeni tarihin 14 Eylül olduğunu ve kazananların internet sitesinden ve sosyal medya üzerinden açıklanacağını söyledi. 

CFDA başkanı Tom Ford, yaptığı açıklamada, "Sektörümüz için benzeri görülmemiş bir zorluk ve değişim zamanında, moda yaratıcılığının en iyisini temsil eden adayları tanımanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. 2021'de Amerikan moda endüstrisini onurlandıran fiziksel bir kutlamaya dönmeyi dört gözle bekliyoruz,” dedi. 







View this post on Instagram









Breaking News! We are pleased to announce the nominees for the 2020 CFDA Fashion Awards, beginning with American Womenswear Designer of the Year. And the nominees are…Ashley Olsen and Mary-Kate Olsen for The Row, Brandon Maxwell, Gabriela Hearst, Marc Jacobs, and Tom Ford.⠀ ⠀ Originally set for Monday, June 8th, the glamorous event was indefinitely postponed due to Covid-19. The winners will be announced on CFDA.com and our social channels on Monday morning, September 14th, kicking off the Official New York Fashion Week Schedule.⠀ ⠀ “In this time of unprecedented challenge and change for our industry, we feel very strongly that it is it important to recognize the nominees representing the best of fashion creativity,” CFDA Chairman Tom Ford said. “We look forward to returning to an in-person celebration honoring the American fashion industry in 2021.”⠀ ⠀ Congratulations to all #CFDAAwards nominees! Head to link in bio for more. ⠀ ⠀ .⠀ ⠀ #AshleyOlsen #MaryKateOlsen #TheRow #BrandonMaxwell #GabrielaHearst #MarcJacobs #TomFord

A post shared by cfda (@cfda) on



2020 Dijital Moda Ödülleri için senenin en yetenekli isimlerini onurlandıracak olan CFDA, kadın giyim, erkek giyim, aksesuar, yeni yetenekler ve küresel tasarım gibi kategorilerde ödül verecek. Geçtiğimiz senelerde ‘Kurucu,’ ‘Pozitif Değişim,’ ‘Yaşam Boyu Başarı’ ve ‘Moda İkonu’ gibi ödül kategorileri yer alırken, bu sene sadece marka ve tasarımcılara odaklanılacak. Pandemi sebebiyle etkilenen markalara ve tasarımcılara destek olmayı amaçlayan CFDA, 2020 için sadece tasarımcıları göz önünde bulunduracak. 

“Yüz yüze etkinlik yerine, küresel salgın sırasında tasarımcı topluluğumuzu desteklemek için yeni ve mevcut programlara öncelik vereceğiz. Yeni nesil burslara yönelik çabaları yeniden yönlendirerek ve moda endüstrisine ırksal eşitlik getirmek için önemli değişiklikler yapmayı planlıyoruz,” diyen CFDA Başkanı ve CEO'su Steven Kolb, “Her yıl gerçekleştirdiğimiz gala, en büyük bağış etkinliğimiz olarak hizmet ediyor ve umudumuz, endüstri katkılarıyla bu işi desteklemek için para toplamaya devam etmek,” diye ekledi. 

Bu senenin adayları arasında daha önce aday olan veya ödül kazanan isimler var. 2020 CFDA Moda Ödüllerinin sunumu farklı olsa da, liste yine de tanıdığımız isimlerden oluşuyor. Aşağıda 2020’nin Moda Ödülü adaylarını görebilirsiniz…

YILIN AMERİKAN KADIN GİYİM TASARIMCISI

Marc Jacobs, Tom Ford, Ashley Olsen ve Mary-Kate Olsen (The Row), Gabriela Hearst ve Brandon Maxwell.

YILIN AMERİKAN ERKEK GİYİM TASARIMCISI

Kerby Jean-Raymond (Pyer Moss), Thom Browne, Emily Adams Bode (Bode), Todd Snyder ve Tom Ford.

YILIN AMERİKAN ERKEK GİYİM TASARIMCISI

Telfar Clemens (Telfar), Ashley Olsen ve Mary-Kate Olsen (The Row), Gabriela Hearst, Stuart Vevers (Coach) ve Jennifer Fisher (Jennifer Fisher Jewelry).

YILIN AMERİKAN YENİ YETENEĞİ

Peter Do, Christopher John Rogers, Kenneth Nicholson, Reese Cooper, Sarah Staudinger ve George Augusto (Staud)

YILIN KÜRESEL KADIN GİYİM TASARIMCISI

Daniel Lee (Bottega Veneta), Dries Van Noten, Miuccia Prada (Prada), Pierpaolo Piccioli (Valentino) ve Rick Owens.

YILIN KÜRESEL ERKEK GİYİM TASARIMCISI

Craig Green, Dries Van Noten, Jonathan Anderson (Loewe), Kim Jones (Dior) ve Virgil Abloh (Louis Vuitton).


ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.