STELLA McCARTNEY'DEN GÖĞÜS KANSERİ FARKINDALIK KAMPANYASI

Stella McCartney, her yıl olduğu gibi bu sene de göğüs kanseri ile mücadele eden kadınları düşündü...

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 22 Ekim 2020
STELLA McCARTNEY'DEN GÖĞÜS KANSERİ FARKINDALIK KAMPANYASI Stella McCartney

Stella McCartney, her sene yaptığı gibi bu sene de Göğüs Kanseri Farkındalık Ayı olan Ekim için bir ‘Göğüs Kanseri Farkındalık’ kampanyası yarattı. Pulitzer Ödüllü fotoğraf gazetecisi Lynsey Addario tarafından çekilen kampanyanın yanı sıra aktivist ve belgesel filmi yönetmeni Alice Aedy tarafından bir film hazırlandı. Bu beklenmedik zamanlarda farklı geçmişlerden ve yaşlardan gelen kadınların yer aldığı kampanyanın iyileşmek için umut yaratması hedefleniyor. Kampanya ile birlikte göğüs kanseri hastalarının rahatlığını ve desteğini sağlamak için ürünler tasarlayan McCartney, Louise Listening ameliyat sonrası sütyenini ve Adidas by Stella McCartney spor sütyeni ile birlikte özel seri Whitney Popping iç giyim setini sundu. 

Stella McCartney 2020 Göğüs Kanseri Farkındalık Kampanyası

‘A Letter to My Loved Ones’ (Sevdiklerime Bir Mektup) adındaki kampanya filmi dünya çapındaki ve İngiltere’deki kadınların özel ve ilham kaynağı olacak hikayelerini anlatıyor. Hikayelerini anlatırken yazdıkları mektupları okuyan kadınlar, karantina sürecinde Stella McCartney tasarımlarını giyerek yaralarını cesurca sergiliyorlar. 

Teşhisten tedaviye ve kabullenmeye kadar giden yolculuklarını video ve fotoğraf çekimleri ile anlatan kadınlar sadece göğüs kanserini yenme hikayelerini değil ama aynı zamanda yükselen bir sesi temsil ediyorlar. Göğüs kanseri konusundaki stigmaları yıkarken aynı zamanda güçlerini gösteren kadınların hikayelerini Stella McCartney’nin internet sitesinden izleyebilirsiniz. 

Stella McCartney 2020 Göğüs Kanseri Farkındalık Kampanyası

“İnsanların ne kadar çok genç kadına göğüs kanseri teşhisi koyulduğunun farkında olduklarını düşünmüyorum. Bu kadınların pek çoğu doktorlar tarafından yollanıyor. Bu hikayeleri duymak çok zordu ama temamız her kadının pozitif, güçlü ve devrilmez olduğunu göstermekti. Hayatlarını yeniden göz önünde bulundurarak kendilerini mutluluk ve pozitiflik getiren insanlar ile çevreliyorlar ve bunu görmek inanılmazdı,” diyen Lynsey Addario, yeni Göğüs Kanseri Farkındalık Kampanyasını anlattı. 

Stella McCartney 2020 Göğüs Kanseri Farkındalık Kampanyası

2020 Göğüs Kanseri Farkındalık Kampanyasında: Mel Bastien, Caroline Boore, Emma Campbell, Lizzi England, Leanne Hughes, Jane Hutchinson, Keely Joseph, Gemma Longland, Sharon Marshall-Green, Louisa Rasmussen, Toral Shah ve Nisha Tanna gibi isimler var ve bu kadınların çoğu 35 yaşın altında, bazıları ise genç anneler. Güvenlik ve sağlığı göz önünde bulundurarak yeni Stella McCartney kampanyası, bu kadınları evlerinde karantinada çekti. Daha önce Kate Moss, Cara Delevingne, Chelsea Handler, Alicia Keys, Sofia Vergara ve Idris Elba gibi isimlerin yer aldığı Stella McCartney Göğüs Kanseri Farkındalık Kampanyasında bu sefer de uluslararası bir grup kadın öne çıkıyor. 

Stella McCartney 2020 Göğüs Kanseri Farkındalık Kampanyası

Karantina sürecinde 1 milyonun üzerinde İngiliz kadının mamogramlarını kaçırdığı belirtilirken, göğüs kanseri teşhis programlarının pandemi sebebiyle aksadığı söylendi. “Her gün hayatımdaki en önemli insanı, annem Linda’yı bu korkunç hastalığa kaybetmem beni çok üzüyor. Bu kadınlara karşı büyük bir hayranlığım ve minnettarlığım var. Hem hikayelerini paylaşanlar için hem de bu hikayeleri sizlere taşıyan Lynsey ve Alice için. Neredeyse 11,500 İngiliz her yıl göğüs kanseri yüzünden hayatını kaybediyor ve biz sevdiklerimizi kaybetmemek için erken teşhis ve tedavi adına sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Farkındalık yaratmak ve Whitney Popping iç giyim setimiz ile bağış toplamak için bana katılın,” diyen Stella McCartney, her yıl göğüs kanseri farkındalığı adında sesini duyurmaya çalışıyor. 


Kampanyada sunulan Louise Listening operasyon sonrası sütyeni, mastektomi ameliyatı olan kadınlar için özel olarak tasarlandı. Hem tarz hem de feminen olan bu sütyen, teknik kumaşı, rahatlığı ve yumuşaklığı için göğüs kanseri tedavisi gören kadınları düşünüyor. 2018’de modifiye ederek tasarlanan bu sütyen, yumuşak cepleri ve geniş askıları ile kapsamlı bir beden seçkisi sunuyor. 2018’den beri Stella McCartney Cares üzerinden ücretsiz olarak sunulan bu sütyen yine 2020’de sınırlı sayıda ihtiyacı olanlara ücretsiz olarak verilecek. 

Whitney Popping İç Giyim Seti (Stella McCartney)

Aynı zamanda 2020 Göğüs Kanseri Farkındalık Kampanyasında, Stella McCartney’nin her sene tasarladığı iç giyim set Whitney Popping var. Destek ve yumuşaklığı atletik silüeti ile birleştiren bu iç giyim takımı çiçekli dantelleri ile her gün kullanım için tasarlandı. Whitney Popping iç giyim setinin gelirleri Stella McCartney Cares vakfına bağışta bulunurken, bu vakıf ise Liverpool’da yer alan Linda McCartney Merkezi ve Londra’da bulunan Hello Beautiful Vakfı gibi dünya çapında göğüs kanseri farkındalığına destek olan organizasyonlara yardımda bulunacak. 


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.