2020 PIRELLI TAKVİMİ TEMASI SHAKESPEARE’DEN

Paolo Roversi, dünyanın en klasik aşk hikayesini canlandırmak için ünlü isim seçimlerini yaptı!

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 05 Aralık 2019
2020 PIRELLI TAKVİMİ TEMASI SHAKESPEARE’DEN Pirelli Calendar

Shakespeare’in ‘Romeo ve Juliet’ oyunu, dünyanın en klasik aşk hikayelerinden biri. Yıllarca yönetmenlerin ve yazarların ilham aldığı Capulet ve Montague ailesinin doğurduğu imkansız aşk hikayesi bu sefer de Pirelli takviminin esin kaynağı oluyor. Trajik ve talihsiz bir aşk hikayesini anlatan Romeo ve Juliet, Paris’te yaşayan İtalyan fotoğrafçı Paolo Roversi’nin tercihi oldu. Pirelli 2020 takvimi için ‘Looking for Juliet’ (Juliet’i Ararken) konseptini seçen Roversi, takvim için ilk defa fotoğraf ve filmi bir araya getirecek.


18 dakikalık bir kısa film hazırlayan Roversi, kendisine yönetmen rolü vererek, Juliet’i oynayacak oyuncular ile röportajlar yapıyor. Teker teker kamera karşısına geçen ünlüler, farklı duyguları yansıtıyorlar. Tüm cinsel tercihlerden, ırklardan, vücut şekillerinden isimler ile çalışan Roversi, yarattığı çeşitlilik ile takdir topladı. Emma Watson, Kristen Stewart, Claire Foy, Mia Goth, Indya Moore, Yara Shahidi, Roversi’nin kızı Stella, Çinli şarkıcı Chris Lee ve İspanyol şarkıcı Rosalia gibi isimleri bir araya getiren Roversi, Juliet’ini arıyor. 

Kristen Stewart (2020 Pirelli Takvimi)

14. yüzyılda Verona İtalya’da geçen ‘Romeo ve Juliet’ oyununu orijinal yerinde çeken Roversi, Pirelli takviminin bir kısmını Verona’da bir kısmını ise Paris’te çekti. “Bu takvim fotoğrafçılar için çok özel. Daha önce yapılan tüm takvimleri gördüm. Hepsi muhteşem, hepsi en önemli fotoğrafçılar tarafından çekildi. Bu bir gelenek ve bu nedenle beklenti çok yüksek,” diyen Roversi üzerinde olan stresi anlattı. Romeo ve Juliet’in sinema ve tiyatroda yapılan versiyonlara atıfta bulunan Roversi, “Müthiş yönetmenler tiyatrolarda bunun için çalışıyor. Ben küçük bir versiyonunu yaptım” dedi. 

Yara Shahidi (2020 Pirelli Takvimi)

Hikayenin sonsuz olduğunun altını çizen Roversi, Romeo ve Juliet’in her zaman güncel olduğunu ekledi. “Juliet, düşmanına aşık olabilen bir kadın. O cesur, güçlü ama aynı zamanda narin,” diyen Roversi, “Bu iki kişinin—düşmanın— aşk hikayesi ve aşkın gücünü temsil eden bir hikaye. Birbirlerine güveniyorlar. Her şeyin ardında olan işte bu aşk,” diye ekledi. 

Emma Watson (2020 Pirelli Takvimi)

“Paolo her zaman çalışmak istediğim biriydi,” diyen Emma Watson, “Fotoğraflarımın bir hikayesi olması çok güzel, bu fotoğrafları daha zengin yapıyor. Bu hikaye benim için ilk aşkları temsil ediyor, duygularınızın teninize çok yakın olması. Çok narin olabilir ama aynı zamanda çok acı verici… Juliet bu ikisinin ortasında. Ben Juliet’i asla kırılgan olarak görmüyorum,” diye ekledi. 

Indya Moore (2020 Pirelli Takvimi)

“Onun fotoğrafları inanılmaz güzellikte resimleri andırıyor. Her yaştan ve tercihten kadın Romeo veya Juliet’i canlandırabilir çünkü ikisinde de feminenlik ve maskülenlik var. Aşk, umutsuzluk, umutsuz aşk… Bunu her yaşta deneyimleyebilirsiniz. Aşk için ölmek… bu benim kalbimi kırıyor” diyen Foy, hikayeye olan bakışını WWD’ye anlattı. 

Hala Juliet’i aradığını söyleyen Roversi, “Sanırım hayatım boyunca arıyordum, sonuçta Juliet bir hayal,” diyerek 2020 Pirelli takviminin sonsuz etkisini belirtti. 


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.