2021 MET GALA HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Mayıs’ın ilk Pazartesi günü olmayacak…

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 13 Nisan 2021
2021 MET GALA HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER Getty Images

Her sene Mayıs’ın ilk Pazartesi günü gerçekleşen Met Gala, 2020’de ertelenmişti. Şimdi ise moda takvimine tekrar dönüş yapan Met Gala, Entertainment Weekly’nin haberine göre Eylül 2021’de gerçekleşecek. Metropolitan Sanat Müzesi’nin her sene gerçekleştirdiği bu bağış gecesi, 2021’de önceki senenin temasını da birleştirecek. Önümüzdeki iki Met Gala hakkında bilmeniz gerekenleri aşağıda görebilirsiniz…

2021 MET GALA TEMASI NEDİR?

‘In America: A Lexicon of Fashion’ (Amerika’da: Bir Moda Sözlüğü) başlığındaki 2021 Met Gala teması, 2019’daki ‘Notes on Camp’  temasına kıyasla çok daha direkt. Kostüm Enstitüsü’nden sorumlu Küratör Andre Bolton’a göre bilinçli bir şekilde alınan bu karar, Met Gala’daki tek değişim değil. İki bölümden oluşacak olan 2021 Met Gala’nın ilk fazı 13 Eylül’de gerçekleşirken ‘In America: An Anthology of Fashion’ (Amerika’da: Bir Moda Antolojisi’ başlığındaki ikinci fazı ise 2 Mayıs 2022’de gerçekleşerek Mayıs ayının ilk Pazartesi gününe geri dönecek. New York Moda Haftasının sonuna denk gelen yeni Met Gala tarihi aynı zamanda Kostüm Enstitüsü’nün 75. yıldönümünü kutlayacak. 


GALA DİJİTAL Mİ OLACAK?

People dergisine göre geçtiğimiz senelere göre daha “samimi” olacak olan Met Gala, hükümetin önlemlerine ve kararlarına saygı duyacak. “Geçtiğimiz sene, pandemi sebebiyle, evlerimiz ile olan bağımız çok daha duygusal oldu, tabii kıyafetlerimizle de” diye açıklama yapan Andrew Bolton, “Amerikan modası için bu, pratiklik üzerine duyarlılığın artması anlamına geliyordu. Bu değişime yanıt olarak, serginin Birinci Bölümü, giyimin etkileyici niteliklerine ve eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık konularıyla daha derin ilişkilere dayanan modern bir Amerikan modası sözlüğünü oluşturacak.” diye ekledi. 

SERGİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Met Gala’nın ilk bölümünde sergi Eylül’de açılırken, ikinci fazındaki sergi ise 5 Mayıs 2022’de açılacak. 18. Yüzyıldan günümüze kadar hem kadın hem de erkek modasını öne çıkaracak olan sergide, filmlerde, müzikte ve televizyonda ikonlaşan yıldız kıyafetleri gösterilecek. “İkinci Bölüm, Met'in dönem odalarındaki bitmemiş hikayeleri görselleştirecek ve Amerikalı film yönetmenleri ile işbirlikleri yoluyla Amerikan modasının gelişen dilini daha da araştıracak” diyen Andrew Bolton, sergide ve galada sürpriz konukların olabileceğinin sinyallerini verdi. 

2020 MET GALA GERÇEKLEŞMEYECEK Mİ?

2020’de ‘About Time: Fashion and Duration’ (Zaman Hakkında: Moda ve Süreç) temasındaki 2020 Met Gala’sı pandemi sebebiyle ertelendikten sonra asla yeni bir tarihe kavuşamamıştı. Bunun yerine Youtube üzerinden ‘A Moment with the Met’ (Met ile bir An) adlı bir canlı yayın yapan müze, gala yerine canlı yayın ile bir bağış gecesi düzenlemişti. Son yapılan duyurulara göre 2020’nin Met Gala teması fiziksel olarak gerçekleşmeyecek. 


ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

Baharı Hande Erçel ile karşılıyoruz.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.