2022 ULUSLARARASI WOOLMARK ÖDÜLÜ FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

Modanın yükselen yıldızları aranıyor!

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 25 Kasım 2021
2022 ULUSLARARASI WOOLMARK ÖDÜLÜ FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

Dünyanın en özgün ve en prestijli moda ödülleri ve yetenek gelişim programı kabul edilen Uluslararası Woolmark Ödülü için 7 finalist belirlendi. Danışma Konseyi en umut verici tasarım yeteneklerini belirmek üzere yüzlerce başvuruyu inceledi.



Ralph Lauren, Yves Saint Laurent ve Karl Lagerfeld gibi dünyanın önde gelen tasarımcılarının keşfedilmesini sağlayan Uluslararası Woolmark Ödülü için uzman bir Danışma Konseyi, yüzlerce finalist arasından seçim yaptı. Yeteneğin kültürel veya coğrafi sınırları olmadığını kanıtlayan başvurular, Avustralya'dan Güney Afrika'ya, Fransa’dan Çin'e ve İngiltere'den ABD'ye birçok ülkeden geldi. Seçilen yedi finalistin çalışmalarının yenilik, tedarik zinciri şeffaflığı, sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık taahhüdünü vermesine dikkat edildi.  

2022 Uluslararası Woolmark Ödülü finalistleri:

• Ahluwalia, Birleşik Krallık
• EGONLAB, Fransa
• Jordan Dalah Stüdyosu, Avustralya
• MMUSOMAXWELL, Güney Afrika
• Peter Do, ABD
• Rui, Çin
• Saul Nash, Birleşik Krallık

The Woolmark Company'nin CEO'su John Roberts, “2022 Uluslararası Woolmark Ödülü için yarışan yeni nesil yaratıcı oyun değiştiricileri tanıtmaktan heyecan duyuyoruz” dedi. “Her geçen gün gelişmeye devam ederken, amacımız tasarımcıları bugünün ötesinde düşünmeleri için desteklemek, Merinos yününün yenilikçiliğini, çok yönlülüğünü ve sürdürülebilirliğini vurgulamak ve yarının müşterilerinin ayırt edici ihtiyaçlarını karşılamak için yeni teknolojilerin temelini sergilemektir.” diye sözlerini sürdürdü.

İleriye dönük tasarım ve inovasyonun gerçek bir kutlaması olarak bu yılın program teması “Play”. Finalistler, yarışma kapsamında daha parlak bir gelecek için değişimi ve yeniliği yönlendirmek için tekstil, tasarım ve iş uygulamaları ile oynamaya ve denemeye davet edildi.

Her finalist, bir Merinos koleksiyonunun geliştirilmesi için 60.000 Avustralya doları hibe alacak ve programın eğitim ve mentorluk girişimi olan İnovasyon Akademisi tarafından desteklenecek.  İnnovasyon Akademisi’nde ise Gabriella Karefa-Johnson (Stylist & Editor),  Holli Rogers (Chief Brand Officer, Farfetch), Sinéad Burke (Educator and Advocate), Sara Sozzani Maino (Head of Vogue Talents, Deputy Director Vogue Italia & Int Brand), Shaway Yeh (Founder YehYehYeh and Group Style Editorial Director Modern Media Group) and Tim Blanks (Editor-at-Large, Business of Fashion) gibi çok önemli isimler yer alıyor.

Ödül:
Yedi finalist, 2022 Sonbahar/Kış sezonu için tedarik zincirlerine şeffaf ve sürdürülebilir bir yol haritası ile Merinos yünün doğal çok yönlülüğünü, yenilikçi doğasını ve eko-kimlik bilgilerini vurgulayan bir kapsül koleksiyonu hazırlayacak. Kazananlar Nisan ayında açıklanacak.

Birinci 200.000 Avustralya Doları, Karl Lagerfeld İnovasyon birincisi ise 100.000 Avustralya  Doları ek para ödülünü kazanacak. Kazananlar ve finalistler ayrıca Merinos yün kapsül koleksiyonlarını Uluslararası Woolmark Ödülü'nün geniş Perakende İş Ortağı Ağı aracılığıyla dünyanın en iyi butiklerinde ve mağazalarında ticarileştirme ve satma fırsatına sahip olacaklar.


Bu yılki Uluslararası Woolmark Ödülü finalistleri, Karl Lagerfeld, Yves Saint Laurent, Emily Bode Aujla, Richard Malone, Angel Chen, Gabriela Hearst, Rahul Mishra ve son olarak Matty Bovan gibi etkileyici bir mezunlar ağına katılmış oluyor.

İnovasyon Akademisi :
The Woolmark Company, bu yılki İnovasyon Akademisi ortaklarının Tilting the Lens, Common Objective, Queen of Raw, Aquapak ve Close to Clothes. Program, BYBORRE, D-House, Knitwear Lab ve studioe dahil olmak üzere 47'den fazla ilerici uluslararası tedarik zinciri olduğunu açıkladı. İnovasyon Akademisi programı, finalistleri erken aşama yatırımla destekliyor, ürün araştırma ve geliştirme, mentorluk, ağ oluşturma ve ticaret desteği sağlıyor. 2022 İnovasyon Akademisi, gelişmekte olan tasarımcıları, işletmeleri ve öğrencileri masterclass'lar, dünya çapında endüstri uzmanlarıyla bir dizi canlı görüşmeler aracağılığyla işlerini büyütmeleri için benzersiz bilgiler ile destek sağlıyor.


ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

Baharı Hande Erçel ile karşılıyoruz.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.