2023 MET GALA HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY

‘Dress code’ belli oldu!

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 19 Ocak 2023
2023 MET GALA HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY Getty Images

Karl Lagerfeld çok komplike bir insandı bu nedenle onun tasarımlarını ‘onore’ etmek Met Gala davetlileri için daha komplike olacak. Kısa bir süre önce 2023 Met Gala’nın temasını açıklayan Met Kostüm Enstitüsü, yeni moda sergisinin ‘Karl Lagerfeld: A Line of Beauty’ adını taşıyarak efsanevi tasarımcının kariyerini ve çalışmalarını anacağını duyurmuştu. 

Geçtiğimiz senenin geniş kapsamlı ‘Gilded Glamour’ temasının aksine, bu yıl Lagerfeld’in tasarımları hem ünlülere hem de stilistlere daha kısıtlı bir seçki sunacak. Lagerfeld’in tasarımlarını onore eden ünlüler ince bir çizgide hareket ediyor desek yalan olmaz! Kırmızı halı stilleri davetlileri her an ‘en iyiler’ ve ‘en kötüler’ listelerine taşıyabilir. 

Aşağıda 2023 Met Gala hakkında bildiğimiz her şeyi görebilirsiniz…

2023 MET GALA NE ZAMAN?

Kostüm Enstitüsü’nün her sene gerçekleştirdiği Met Gala, 1 Mayıs 2023’te New York’ta gerçekleşecek. Mayıs ayının ilk Pazartesi her sene olduğu gibi kırmızı halı şıklığı yarışı ile geçecek!

BU SENE KOMİTEDE KİMLER VAR?

18 Ocak'ta Met, gecenin komitesinde Michaela Coel, Penelope Cruz, Roger Federer ve Dua Lipa’nın da olacağını duyurdu. Dikkat çeken bir detay ise bu yıl eş başkan listesinde hiçbir tasarımcı bulunmaması oldu. Bunun 2023 Met Gala için ne anlama geldiğini Mayıs ayının ilk Pazartesi günü göreceğiz!

2023 MET GALA TEMASI NEDİR VE NE ANLAMA GELİYOR?

Met Gala teması veya daha doğrusu kıyafet yönetmeliği her yıl Kostüm Enstitüsü'nün bahar sergisiyle bağlantılı oluyor. Bu yılki sergi, Chanel, Fendi, Chlóe, Balmain, Patou ve kendi adını taşıyan markası için Kreatif Direktörlük yapmış olan Karl Lagerfeld’e adandı. Alman tasarımcının tasarım estetiğini onurlandıran serginin başlığı ‘Karl Lagerfeld: A Line of Beauty’ olarak adlandırıldı. Bu nedenle, Met Gala'nın kıyafet yönetmeliği basitçe "Karl'ın onuruna” olarak duyuruldu ve yorumlama konuklara sonuna kadar açık bırakır.

Met'in ayrıca hem serginin hem de Gala'nın Chanel, Fendi ve Karl Lagerfeld tarafından desteklendiğini açıkladığı göz önüne alındığında, muhtemelen bu markaların tasarımlarını giyen çok sayıda ünlü göreceğiz. Ama umalım ki Lagerfeld'i "onurlandırmak" konusunda eski tasarımlarını giymekten daha yaratıcı yaklaşımlar görürüz!

2023 MET GALA’YA KİMLER DAVETLİ?

Eşbaşkanlara ek olarak, elbette geçtiğimiz senelerde gördüğümüz yıldızları görmeyi bekleyebilirsiniz. Bu isimlerin arasında tabiiki de Kardashian-Jenner klanı, Jennifer Lopez ve Ben Affleck, Zendaya, Selena Gomez, Blake Lively ve Ryan Reynolds, Bella ve Gigi Hadid, Justin ve Hailey Bieber ve çok daha fazla ünlünün olacağına eminiz. Ancak şimdilik kimin kesin katılım göstereceğine dair bir bilgi yok.

MET GALA’YA GİDEBİLİR MİYİZ?

Bu soruya karşılık olarak “Ne kadar varlıklı ve şöhretlisiniz?” demek istiyoruz. Yeteri kadar şöhrete sahip olsanız bile büyük bir servetten vazgeçmeniz gerekebilir. Geçtiğimiz sene Met Gala biletinin adeti $35,000 ve masalar ise $200,000 ila $300,000 arasıydı. Bu nedenle Met Gala’nın keyfini uzaktan çıkarmayı tercih edebilirsiniz!


ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Türkiye 25 yaşında!

Mayıs sayımızda ELLE dergisi global kodlarıyla bir araya getirdiğimiz kendi alanlarında çok başarılı tam 8 isim ve 8 marka var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.