BERNARD ARNAULT (KISA BİR SÜRE İÇİN) DÜNYANIN EN ZENGİNİ OLDU

LVMH CEO’su Arnault, Amazon kurucusu Jeff Bezos’u geçti!

Alya Barutoğlu ALYA BARUTOĞLU 18 Aralık 2019
BERNARD ARNAULT (KISA BİR SÜRE İÇİN) DÜNYANIN EN ZENGİNİ OLDU Getty Images

Fransız milyarder Bernard Arnault, Pazartesi günü kısa bir süre için dünyanın en zengin ismi oldu. LVMH’in CEO’su ve hissedarı olan Arnault, Amazon kurucusu Jeff Bezos’u geçerek Pazartesi gününü dünyanın en zengin insanı olarak geçirdi. Forbes listesinde öne çıkan Arnault, gün sonunda zirveyi yeniden $110.1 milyar ile Bezos’a devretti. Yine de Microsoft kurucusu Bill Gates’in $107.8 milyar servetini geçen Arnault, $109.3 milyar ile dünyanın ikinci en zengin isnanı. 

LVMH’in stok değeri sayesinde geçtiğimiz Kasım ayında birkaç defa Gates’i geçen Arnault, Tiffany & Co.’yu satın alması ile beraber iki gün içerisinde $3.3 milyar daha zengin oldu. 

Forbes’un Kasım sayısının kapağı olan Arnault, 1970’li yıllarda LVMH’i kurma sürecini anlatmıştı. $52 milyar değerindeki LVMH an itibariyle Louis Vuitton, Moet & Chandon, Christian Dior gibi 75 markanın ve dünya çapında 4,590 mağazanın sahibi. $16.2 milyar değerindeki Tiffany & Co. satın alımı ile LVMH, tarihinin en büyük işlerinden birine imza attı. 2020’nin ortasına kadar tamamlanması beklenen satış ile Arnault’un yeniden dünyanın en zengin ismi olacağı tahmin ediliyor. 


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Mayıs 2026 Sayısı Çıktı!

ELLE Mayıs 2026 Sayısı Çıktı!

Sümeyye Aydoğan, Messika’nın Türkiye'deki yeni marka elçisi olarak ikonik 'Move' koleksiyonu ile karşınızda.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.