COPPOLA’DAN SEVGİLERLE

Modadan kopamayan bir yönetmen

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 11 Şubat 2014
COPPOLA’DAN SEVGİLERLE






Sinema dünyasının usta ismi Sofia Coppola, elini moda dünyasına atalı çok oldu. Önce sofistike ve cool stili, sonra tasarım ruhu girdi mevzimize. Coppola'yla Louis Vuitton için yarattığı SC modelini ve yeni “BB”sini konuştuk.





Sofia Coppola, 2009 yılında özel bir sipariş vermek için Louis Vuitton'un Asnières'deki atölyesine gittiğinde, kısa süre sonra kendi tasarımını yapacağını büyük ihtimalle tahmin etmiyordu. Birkaç yıl sonra SC modeli, markanın ikonik sembollerinden biri haline geldi. SC çantaları; tasarımın dilinden sanatsal bir şekilde anlayan, zarif kıvrımlara, ince preporsiyonlara sahip olan ve detaylarıyla seslenen, renklere korkmadan dokunan bir koleksiyon. Şimdi küçük SC modeli, yeni aksanları, boyutu ve uzun askısıyla sunuluyor, üstelik gökkuşağının renklerinden ilham alıyor: Göz alıcı Violet, Clementine ve Bleu Canard modellerine yakın zamanda bordo Capucine ve cennetten bir parça gibi olan Bleu Azur ekleniyor.~





Sofia Coppola ve Louis Vuitton'un başka bir sürprizi daha var: Sadece Le Bon Marché Rive Gauche butiği için hazırlanan özel koleksiyon. Yönetmenin Paris'te alışveriş yapmayı en çok sevdiği mekanda fotoğraflanan kampanya görselleri gözlerimizin önünde, Coppola'nın sesi kulağımızdaydı...





ELLE: SC modelinin “BB” boyunu yaratmak nereden aklınıza geldi?


SOFIA COPPOLA: Biraz daha küçük bir boyut istedim; çünkü daha hanım hanımcık bir ifade taşıması ilginç olabilirdi. Bazen evden sadece size gerçekten gerekli olan şeyleri alıp çıkmak istersiniz; ama cepleriniz bunun için yetersizdir ve elbette bir hanımefendinin çanta taşıması daha uygun olur. BB boyutu, tam da bahsettiğim bu ihtiyacı karşılıyor ve üstelik uzun askısıyla çapraz şekilde de kullanılabiliyor.





ELLE: O halde SC “BB” modelini kullandığınızı tahmin ediyorum...


S.C.: Elbette! İçine cep telefonumu, dudak parlatıcımı, anahtarlarımı ve küçük not defterimi atıyorum.~






ELLE: Aslında ilk başta SC modelini karanlık, siyah tonlarda yarattınız. Ama şimdi daha canlı renkler ekliyorsunuz. Bu değişimin sebebi nedir? Bu yeni renkler modele ne kattı?


S.C.: İlk yaptığım o koyu ve klasik renkleri her zaman çok seveceğim; ama canlı renkleri katmak inanın çok eğlenceli oldu; aynı zamanda renk sever kadınları da düşünmek istedim. Daha çok koyu renklerden hoşlansam da, canlı renkleri, özellikle daha sıcak aylarda kullanmayı çok sevdiğimi eklemeliyim.





ELLE: Sizin favori renkleriniz hangileri?


S.C.: Kiraz kırmızısı, gök mavisi ve kırmızı kenarlı süt rengini seviyorum.





ELLE: Le Bon Marché için yarattığınız SC'yi sizden dinleyelim mi?


S.C.: Klasik ve lacivert; bu sebeple diğerlerinin içinde benim favorim. Yani stili klasik aslında; ama pembe kenar süsü işin içine biraz eğlence katıyor.





BON MARCHÉ RIVE GAUCHE ASLINDA NASIL DOĞDU?


Sofia Coppola ve Louis Vuitton'un flörtü 2008 yılına dayanıyor. Marc Jacobs'la yakın arkadaş olan yönetmen, markanın lüks valizleri için babası Francis Ford Coppola'yla kamera karşısına geçiyor. Bir moda tutkunu olan Sofia Coppola, Louis Vuitton'un Asnières'deki atölyelerini ziyaret ettiğinde bu ilişki yaratıcı boyuta geçiyor: Ortaya çıkansa gördüğünüz bu yeni serinin ilk tohumları oluyor.





Sıla GÜVEN

SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.