DIOR'LA DESEN OYUNLARI

Christian Dior 2013 sonbahar-kış

ELLE Online ELLE ONLİNE 04 Mart 2013
DIOR'LA DESEN OYUNLARI
Raf Simons, Christian Dior için tasarladığı üçüncü koleksiyonda da bizi hayal kırıklığına uğratmadı ve unutulmayacak bir koleksiyona imza attı. Paris Moda Haftası'nın en çok merakla beklen olaylarından olan 2013 sonbahar-kış defilesi, Dior ve Simons iş birliğinden zaten yüksek olan beklentilerimizi bir üst seviyeye taşıyacak nitelikte.





Simons, 1950'ler zarafetini yansıtan klasik kesimleri, desen ve çizimlerle özgürce oynadığı koleksiyonun kanvası olarak kullanmayı tercih ediyor. Ağırlıklı olarak siyah ve beyazdan oluşan renk paleti, yer yer uçuk pembe, kırmızı ve indigo dokunuşlarıyla hareketleniyor. Koleksiyonun en çok dikkat çeken parçaları, kesinlikle Warhol elbiseleri. Birer eskiz defteri olarak kullanılan beyaz ve siyah sade kesimli elbiseler, Andy Warhol'un çok bilinmeyen erken dönem çizimleriyle bezeli. Aynı çizimler, bir Dior klasiği olan Lady Dior çantalarda da karşımıza çıkıyor. Koleksiyonun bir diğer yıldızıysa, son derece deneysel biçimlerde yorumlanan piyedepul. Simons, piyedepul desenini kesip biçiyor, büküyor, boyutuyla oynuyor, çiçek işleme ve dantellerle üst üste koyarak kullanıyor.





Moda çevrelerinin hayranlığını kazanan defilenin tüm görünümleri için podyum galerisine davetlisiniz.

SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Ekim 2026 Sayısı Çıktı!

ELLE Ekim 2026 Sayısı Çıktı!

Zamanın ötesinde bir duruş, çok katmanlı bir ruh ve kanatlanan hayaller. Eylül Lize Kandemir, Tiffany & Co. “Bird on a Rock” koleksiyonuyla ELLE Türkiye Ekim sayısının kapağında.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.