GERÇEKLİKLE KURGU ARASINDA

Alex Prager'in sinematik dünyasını keşfe çıkmaya ne dersiniz?

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 26 Nisan 2016
GERÇEKLİKLE KURGU ARASINDA
Bu yıl beşincisi gerçekleşen İST.Festival kapsamında İstanbul'a gelen Alex Prager, kurgu ve gerçeğin sınırlarını ortadan kaldıran bir fotoğraf sanatçısı. Onun sinematik dünyasını keşfe çıkmaya ne dersiniz? — SERLİ GAZER BOYACI





Los Angeles'lı sanatçı Alex Prager'in işlerine baktığınızda fotoğraflarının gerçek mi yoksa kurgu mu olduğunu anlayamıyorsunuz. İki olgu arasındaki sınırları o kadar profesyonel şekilde harmanlıyor ki insanda “yok artık” etkisi yaratıyor. Prager, aynı zamanda deneysel filmler de çekiyor. 2012 yılında Touch of Evil isimli film serisiyle Emmy ödülü kazandığını atlamayalım. Deneysel filmler, popüler kültür, sokak fotoğrafçılığı, insanı huzursuz eden duyguların cilalanmış şekilde işlenmesi belki de onu tanımlayan en önemli özelliklerden.





ELLE: İlk fotoğraflarınızı ebay'den satın aldığınız bir makineyle çektiğinizi duydum. O günkü çekimleriniz hakkında ne düşünüyorsunuz?


ALEX PRAGER: İkinci el aldığım fotoğraf makinesiyle altı ay boyunca sadece siyah-beyaz sokak fotoğrafları çekiyordum. O sıralar tuvaletimi karanlık odaya çevirmiştim ve bu tarz fotoğrafları kolaylıkla geliştirebiliyordum. Fotoğrafçılık sürecini anlayabilmek için iyi bir yoldu.



ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.