MODA ONLARDAN SORULUR!

MODA ONLARDAN SORULUR!

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 15 Ağustos 2014
MODA ONLARDAN SORULUR!

Defilelerin ilk sıralarına oturan, her daim asistanlarıyla gezen, lüks modaevlerinin kraliçeler gibi karşıladığı, giyimleri ve stilleriyle fark yaratan bu kadınların sinema yıldızları ya da birer diva olduğunu düşünebilirsiniz. Onların moda danışmanları olduğunu öğrenince, kulağa ilk aşamada “alelade” gelen bu sıfat belki sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Ama acele etmeyin, dev bir endüstriye dönüşmüş olan modaya fikirleri ve önerileriyle yön veren, koleksiyonların oluşmasına katkıda bulunan, tasarımcıların gölgesinde yaşayan bu kadınlar, günde 15 bin avroya kadar kazandıkları rakamlarla güçlerine güç katıyor.

CARINE ROITFELD
EN ÜNLÜ MODA DANIŞMANI

Moda danışmanlarının tarihini yazmaya kalkarsak işe bir zamanlar Fransız Vogue dergisinin yayın yönetmenliğini yapan Carine Roitfeld'le başlamak isabetli olur. 90'lı yıllarda Gucci'nin kreatif direktörü Tom Ford'la birlikte çalışan, markanın o yıllarda yakaladığı çıkışın arkasındaki isim olarak da okunabilecek Roitfeld, ayrıca 2012'de Karl Lagerfeld'in kampanyalarının styling'ini de üstlendi.

Harper's Bazaar'da “Global Editor”

Siyaha boyanmış göz kapakları, kalın kaşları ve kalem etekleriyle birçok tasarımcıya ilham veren, “porno-chic”in yaratıcısı bu cool kadın, 2010 yılında Fransız Vogue'dan ayrıldıktan sonra da büyük markalarla işbirliği yapmaya devam etti. Barneys'in vitrinlerine imzasını atan Carine Roitfeld, 2012 yılında M.A.C için bir makyaj koleksiyonu hazırladı. Yüzünde cazibeli ve karşısındakini hafifçe alaya alan gülüşüyle bir eteğin hangi ayakkabı ve üstle giyilebileceğini, o kombini defilede kimin nasıl bir makyaj ve saçla taşıyacağını anında öngören bir yeteneğe sahip olan Roitfeld, şu sıralar “CR Fashion Book” adlı kendi dergisini çıkarırken bir yandan da Harper's Bazaar'da “Global Editor” olarak görev yapıyor.

KATIE GRAND
MARC JACOBS DEFİLELERİ ONA EMANET

Kimlere danışmanlık veriyor?

Daily Telegraph'ın “Dünyanın en parlak stylist”i, New York Times'ın “Dünyanın en çok aranan danışmanı” olarak nitelediği, Birmingham aksanlı, 43 yaşındaki Britanyanlı Katie Grand, şu sıralar Marc Jacobs ve Stella McCartney'nin defile ve reklam kampanyalarının styling'ini yapıyor. Provokatör bir dergi olan Love'ın genel yayın yönetmenliği görevini de yürüten Grand, geçmişte Miuccia Prada ve Bottega Veneta'yla çalıştı.

Moda tasarımcılığına da soyundu

Ayrık dişleriyle dikkat çeken, asla makyaj yapmayan ve güzellik ürünü kullanmayan, Central Saint Martins mezunu Katie Grand, bu açıdan meslektaşlarına pek benzemiyor. A Alaia, B Balenciaga şeklinde kıyafetlerini gardırobunda alfabetik sıraya göre dizen Grand, tasarımcı olmadığını iddia etse de geçtiğimiz yaz İtalyan markası Hogan için bir kapsül koleksiyon hazırladı. Katie Grand Loves Hogan, renkli çanta ve ayakkabılardan oluşuyor.~

CAMILLE BIDAULT WADDINGTON
ASİ PARİZYEN

Yaratıcılığını Hermes'in baş tasarımcısı Christophe Lemaire ve Chloe markası için kullanan Camille Bidault Waddington, yaptığı işi şöyle özetliyor: “Genellikle markalar koleksiyonlarına son halini vermeden önce konsept ve renkler üzerine çalışıyor, look book çekimleriyle uğraşıyorum.” Chloe'nin Phoebe Philo, Yvan Mispelaere, Hannah MacGibbon ve Clare Waight Keller gibi farklı tasarımcılarına danışmanlık yapan Waddington, ayrıca Marc by Marc Jacobs'ın defile look'larını hazırlıyor ve Victoria Beckham'ın koleksiyonlarına ruh katıyor.

Mankenlik de yapıyor

Waddington'ın imzasını ayrıca Another Magazine, Vogue, Purple Fashion gibi dergilerde fotoğrafçı ve stylist olarak görebilirsiniz. Marc Jacobs, Veronique Leroy ve Sonia Rykiel'in tasarımlarını beğendiğini anlatan Waddington, “onları sadece yaptıkları kıyafetler için değil ilham veren kişilikler olduğu için seviyorum” diyor. Tasarımcıların defilelerinde mankenlik de yapan Waddington, Marc Jacobs için podyumda yürürken, çanta tasarımcısı Olympia Le-Tan için de poz verdi. Kendisinin sadece “perde arkasındaki danışman” kimliğiyle yetinmeyeceği kesin!



SELİN MİLOŞYAN


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

ELLE Mart Sayısı Çıktı!

Baharı Hande Erçel ile karşılıyoruz.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.