2020 OLİMPİYATLARININ YENİ TARİHİ BELLİ OLDU

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Pazartesi günü, Tokyo'da düzenlenmesi planlanan 2020 Yaz Olimpiyatları'nın 23 Temmuz-8 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı...

Deniz Akkaya DENİZ AKKAYA 31 Mart 2020
2020 OLİMPİYATLARININ YENİ TARİHİ BELLİ OLDU Getty Images

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, ” Bu yeni tarihler, sağlık yetkililerine ve oyunların organizasyonunda yer alan herkese, covid-19 pandemisinin neden olduğu aksaklıklar ile başa çıkmak için gereken zamanı kazandıracaktır. Yeni tarihler, başlangıçta 2020 için planlanan tarihlerden tam 1 sene sonra ve ayrıca ertelemenin uluslararası spor takviminde yol açacağı herhangi bir bozulmanın, sporcuların ve Uluslararası Yaz Olimpiyat Sporları Federasyonu'nun çıkarlarını da koruma avantajına sahip” dedi.

24 Mart'ta Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, 2020 yaz oyunlarının erteleneceğini doğruladı. 

Paralimpik Oyunları ise 24 Ağustos- 5 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenecek.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından yayınlanan bildiride liderlerin, Tokyo'daki Olimpiyat Oyunlarının bu sıkıntılı zamanlarda dünyaya bir umut ışığı olabileceğini ve Olimpiyat alevinin dünyanın kendisini şu anda bulduğu tünelin sonunda ışık haline gelebileceği konusunda anlaştıkları, bu nedenle Olimpiyat alevinin Japonya'da kalacağı açıklandı. 

Açıklamada ayrıca oyunların yine Olimpik ve Paralimpik Oyunları Tokyo 2020 olarak adlandırılacağı belirtildi.

2020 Yaz Olimpiyatları, covid-19 salgını nedeniyle iptal edilen yılın en önemli olaylarından biriydi. Son birkaç hafta içinde virüs nedeniyle, Cannes Film Festivali, Coachella, Met Gala ve SXSW dahil olmak üzere diğer büyük ölçekli uluslararası etkinlikler de iptal edildi veya ertelendi.


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.