
SAAT KAÇ?
Saat Kaç? Selçuk Demirel’in zaman temalı minimalist desenleri ile John Berger’in her daim sahici olmayı pusula edinen metinlerinin “eşzamanlı birlikteliği”.
Saat Kaç? imge ile sözcükler birbirinden habersiz, birbirini açıklamadan buluştuklarında ne olacağını Zaman’ın merceğiyle birlikte keşfetmenin büyüsüne ilişkin özgün bir çalışma. (Tanıtım Bülteninden.)

Kazanmanın Anatomisi
Merakla beklenen Kazanmanın Anatomisi, Portekizli teknik direktör Jose Mourinho’nun yaşadığı deneyimlerle, spor kültür ve felsefesini birleştirdiği harika bir kitap. Kitabı okurken Porto Mourinho’nun futbol taktiklerini de bulabilirsiniz.

Söz Uçar ScreenShot Kalır
Taşınacak bir şeyler bulmalısınız. Bavulunuza sığmalı hayalleriniz. Geride bırakın her şeyi. Yaşam çok hızlı. Çok, çok hızlı, biliyorsunuz siz de; inkâr etmeyin! Bedeninizde gizlediğiniz bütün yalanları, büyük yaşamları, bütün kaygılı düşüncelerinizi, plansız ve kimyasız argümanlarınızı doldurun ruhunuza ve terk edin kâinatı... (Tanıtım Bülteninden)

Tehlikeli Temayüller
Ellilerde, altmışlarda "cool" olmak mühimdi; zira az bulunan bir özellikti "cool"luk. Şimdi herkes, Ölü Canlar kastingi için hazırmış gibi dolanıyor ortalıkta." Sadece bu kitap için kaleme alınan yazılardan oluşuyor, Tehlikeli Temayüller. Ancak bu kez, malzemesini farklı bir şekilde işliyor Mağden. Küçük detaylardan, anekdotlardan yola çıkıp hayati meselelere uzanıyor. (Tanıtım Bülteninden)

BABA HAKLARI BİLDİRGESİ
Élisabeth Brami’den, çocuk, genç, yetişkin her bireyi düşündürecek, eğlendirecek ve gülümsetecek bir kitap daha!
Babaların da anneler gibi kusursuz olmama, çocukları altını ıslattığında gece yarısı yataklarından kalkma, babalık iznine çıkma, atletik ya da kaslı olmama, tamir işlerinden anlamama, hayatlarının gidişatını değiştirme ve hayatı diledikleri gibi yaşama hakkı vardır. Uluslararası Af Örgütü, kabul görmüş basmakalıp fikirleri yıkıp geçen bu “bildirge”yi destekliyor. Şiddetin temelini oluşturan basmakalıp fikirler ve ayrımcılıkla küçük yaşlardan itibaren mücadele edilmesi gerektiğini mizahi bir dille anlatan bu kitap, kız erkek ayırmaksızın herkes arasında eşitliğe saygının önemini hatırlatıyor. (Tanıtım Bülteninden)

Kum ve Köpük
Halil Cibran’ın 1926’da yayınlanan aforizmalarını derlediği kitapta, Cibran’ın felsefi fikirlerine, duygu ve düşüncelerine, hâlâ tartışmaya devam ettiğimiz pek çok konu hakkındaki kişisel görüşlerine rastlamak mümkün.

Adam Sandıklarımız
Tuba Ezici’nin kaleminden çıkan Adam Sandıklarımız, hayal kırıklığı yaratan erkeklerin iz bıraktığı kadınlara yazılmış bir kitap. Yazar okuyuşunu nazikçe uyarıyor ve diyor ki; “Sen de o adam sandığımız erkeklerden biriysen, lütfen o elindeki kitabı sakince rafa bırak… Zira içinde görmek istemeyeceğin gerçekler var”.