2021 OSCAR ÖDÜLLERİ REHBERİ

Bu seneki Akademi Ödülleri hakkında tüm sorularınızı yanıtlıyoruz!

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 04 Aralık 2020
2021 OSCAR ÖDÜLLERİ REHBERİ Getty Images

Tarihte Oscar Ödülleri bize birçok popüler kültür anısı armağan etti. 2017’deki yanlış ‘En İyi Film’ duyurusundan Jennifer Lawrence’ın ‘En İyi Kadın Oyuncu’ Ödülünü alırken merdivenlerde düşmesine kadar… Aynı zamanda kırmızı halıda da pek çok ‘En İyi’ ve ‘En Kötü’ stiller gördük! Geçtiğimiz sene Oscar Ödüllerine Bong Joon Ho’nun ‘Parasite’ filmi damgasını vurduktan sonra 2020’de konuştuğumuz tek şeyin bu tarihi Akademi Ödülleri olacağını düşünüyorduk! Ancak 2020, ‘Parasite’ filminin yılı olacak gibi görünürken, pandemi her şeyi geride bıraktı diyebiliriz. Met Gala ve Cannes Film Festivali gibi birçok etkinlik ertelenirken, 2021 Oscar Ödülleri konusunda aklınızda soru işaretleri oluşmuş olabilir. Başka yere bakmanıza gerek yok, tüm sorularınızın yanıtları burada!

Aşağıda 2021 Oscar Ödülleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi görebilirsiniz…

2021 OSCAR ÖDÜLLERİ NE ZAMAN?

Pandemi sebebiyle iki ay ertelenen 2021 Oscar Ödül töreni, orijinal tarihi 28 Şubat yerine 25 Nisan’da gerçekleşecek. 2000’li yılların başına kadar Mart veya Nisan ayında gerçekleşen Akademi Ödülleri, son yıllarda Şubat ayına taşınmıştı. Şimdi ise pandemi ile Oscar Ödülleri, 2000’li yılların başındaki tarihine uyum sağlıyor. BBC, etkinliği ertelemenin yanı sıra, töreni düzenleyenlerin ödüller için eleme penceresini 31 Aralık'tan gelecek yılın Şubat ayı sonuna kadar genişlettiğini bildirdi. Akademi üyelerinden biri kısa süre önce Variety'ye, "Bu, post prodüksiyon sırasında takılan filmler için çok ihtiyaç duyulan bir destek” dedi.

(Getty Images)

2021 OSCAR ÖDÜLLERİ NEREDE GERÇEKLEŞECEK?

Ertelenmeye ve filmler için değişikliklere rağmen Hollywood’un en görkemli gecesi olan Oscar Ödülleri, geleneksel törenlerden farksız olacak. Variety’nin haberine göre fiziksel olarak gerçekleşmesi beklenilen ödül töreni, oturma düzeninde değişimler ile Los Angeles’taki orijinal lokasyon olan Dolby Theatre’da gerçekleşecek. Töreni seyircilerle yapmayı planlayan Akademi, 2020’nin başından beri ilk fiziksel törenlerden birini hazırlıyor. Bu sene 2020 Emmy Ödülleri gibi birçok ödül önceden çekilmiş kayıtlar ile yayınlanırken, törenler seyircisiz ve dijital olarak gerçekleşmişti. 

(Getty Images)

AKADEMİ, ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIRMAK İÇİN NE GİBİ DEĞİŞİMLER YAPIYOR?

Awkwafina, Zendaya, Ryan Murphy, Cynthia Erivo, Kaitlyn Dever, Constance Wu, Florence Pugh ve Olivia Wilde’ın, çeşitliliği geliştirmek için Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisine katılmaya davet edilen 819 sanatçıdan sadece birkaçı olduğu bildiriliyor. The Hollywood Reporter’a göre davet edilen üyelerin %36’sı farklı ırklardan, %45’i kadın ve %49’u Amerika Birleşik Devletleri dışından geliyor.  Akademi Başkanı David Rubin, bir açıklamada, "Akademi, Sinema Sanatları ve Bilimlerindeki bu seçkin yolcuları ağırlamaktan mutluluk duyuyor. Küresel film topluluğumuzun zengin çeşitliliğini yansıtan olağanüstü yetenekleri her zaman kucakladık ve şimdi çok daha fazla” dedi. 2016’daki #OscarsSoWhite (Oscar’lar Çok Beyaz) eleştirilerinin ardından bu değişime giden Akademi, geçtiğimiz aylarda eşitlik ve çeşitlilik insiyatifini ‘Academy Aperture 2025’ adı altında duyurmuştu. Akademi aynı zamanda 2021 Oscar'larından başlayarak 10 ‘En İyi Film’ adayının bilinçsiz önyargı eğitimleri ile birlikte yapılacağını belirtti.

(Getty Images)

2021 OSCAR ADAYLARI AÇIKLANDI MI?

Bu yıl hangi filmlerin, müzisyenlerin, yönetmenlerin, yapımcıların ve oyuncuların aday olduğu bilinmiyor. 2021 Oscar Ödülü adaylarının 15 Mart’ta canlı yayın ile duyurulacağı açıklandı. 

2021 OSCAR ÖDÜLLERİNİ KİM SUNUYOR?

Yıllar süren Oscar Ödül sunucu eleştirileri ve olaylarının ardından 2020 Ödül Töreni sunucusuz gerçekleşmişti. Tek bir sunucu yerine tören boyunca farklı yıldızlara yer veren Akademi, etkinliği farklı performanslar ile doldurmuştu. Geçtiğimiz sene sunucular arasında: Jane Fonda, Josh Gad, Tom Hanks, Oscar Isaac, Sandra Oh, Natalie Portman, Chris Rock, Mahershala Ali, Zazie Beetz, Timothée Chalamet, Olivia Colman, Penélope Cruz, Beanie Feldstein, Will Ferrell, Gal Gadot, Salma Hayek, Mindy Kaling, Regina King, Shia LaBeouf, Brie Larson, Spike Lee, Julia Louis-Dreyfus, Rami Malek, Steve Martin, Lin-Manuel Miranda, Keanu Reeves, Maya Rudolph, Mark Ruffalo, Kelly Marie Tran, Sigourney Weaver, Kristen Wiig ve Rebel Wilson yer almıştı. 2021 Oscar Ödülleri'nin de aynı etkide olması bekleniyor. 

Brie Larson, Sigourney Weaver ve Gal Gadot 2020 Oscar Ödüllerinde (Getty Images)


2021 OSCAR ÖDÜLLERİNDE KİMLER SAHNE ALACAK?

Oscar Ödülleri'nde unutulmaz performanslar olmazsa olmazlar arasında! 2021 töreninde kimin sahne alacağını bilmesek de 2020 töreninde Cynthia Erivo, Elton John, Idina Menzel, Chrissy Metz ve Randy Newman Oscar Ödül adaylı şarkılarını söylemişlerdi. Aynı zamanda sürpriz bir şekilde sahne alan Eminem, ‘Lose Yourself’ şarkısını seslendirmişti. 

Elton John 2020 Oscar Ödüllerinde (Getty Images)


ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.