PAHA BİÇİLEMEZ İSTANBUL

PAHA BİÇİLEMEZ İSTANBUL

Gülşah ÖZTÜRK GÜLŞAH ÖZTÜRK 15 Mayıs 2015
PAHA BİÇİLEMEZ İSTANBUL
Şehrin en iyi mutfaklardan birini yöneten Şemsa Denizsel'le İstanbul turuna çıkmaya ve onun lezzet sırlarını keşfetmeye ne dersiniz?   MasterCard “Paha Biçilemez İstanbul” Projesi, İstanbul'u ve İstanbul'daki gizli lezzet duraklarını keşfetmek isteyenlere harika bir fırsat sunuyor.





Geçtiğimiz dönemde, şehrin tarihi ve modernizmi harmanlamış özgün semtlerini gezdiren, şehrin sembolü haline gelmiş isimleri de bu yolculuğa dahil eden “Paha Biçilemez Sohbetler” sonrası sıra daha ‘lezzetli' bir etkinliğe geliyor. Projenin ilk ayağına, yemeklerini yemeye doyamadığımız, gastronomi dünyasının en önemli isimlerinden Şemsa Denizsel rehberlik ediyor. İsmini bilmeyen azınlık için ekleyelim; kendisi Kantin'in kurucusu ve yediğiniz o lezzetli yemeklerin mimarı.





Gazeteciler ve editörler için yine Şemsa Denizsel rehberliğinde gerçekleşen ısınma turunda, İstanbul'lu olanlarımızın bile henüz keşfetmemiş olduğu lezzetlerle tanıştık. Gelin, iştahınızı kabartacak noktalara kısaca göz atalım.





YEDİKULE BOSTANLARI


Kaynaklara göre 1500 yıldan uzun süredir kentsel tarım alanı olan marullarıyla ünlü Yedikule Bostanları, İstanbul tarihinin en önemli miraslarından biri. Eskiden büyüklükleri 8 kiloya kadar ulaşan ve ‘yağlı diye tabir edilen lezzetli marullarıyla nam salan bölge, son dönemde peyzaj düzenleme tartışmalarıyla gündemde. Yapısının bozulmamasını umduğumuz bu tarihi mirası görmelisiniz.





EMİNÖNÜ TAZE BALIKÇI


Mısır Çarşısı'nın yanında, 50 yılı aşkın süredir hizmet veren bu balıkçı, MasterCard ve Şemsa Denizsel'in lakerda ve balık yumurtası sevenlere taktimidir. ‘Lakerda sevmem.' demeden önce mutlaka tadın, fikriniz değişecek.~ KURUKAHVECİ NURİ TOPLAR


En az hepimizin bildiği kahve markaları kadar lezzetli bir kahveyle tanışmaya hazır mısınız? Girdiğiniz anda kokusuyla esir alan, 125 yıldır aynı mekanda hizmet veren Kurukahveci Nuri Toplar her duyuya hitab ediyor. Aromasının sırrıysa, teknolojiden nasibini almaması, kahvenin hala odun ateşinde ağır ağır kavruluyor olmasıymış.



FATİH KARADENİZ PİDECİSİ



Baştan söyleyelim: yemek sonrasında sütlaça mutlaka yer ayırın. 1957 yılında Fatih'te Tirebolu'lu Mehmet Yazıcı tarafından kurulan ve hala o yıllardaki tadı ve sunumu sürdüren aile üyeleri tarafından işletilen pidecide, doyma hissinizi kaybediyorsunuz. Tamamı yöresel lezzetlerden oluşan, daha önce hiç tereyağı yememiş gibi hissedeceğiniz pidelerden ıspanaklı olanını mutlaka deneyin. Bir de itirafımız var; baştaki öneriyi ne yazık ki uygulayamadık ama kapanışı yine sütlaçla yaptık!





20 Mayıs Çarşamba ve 6 Haziran Cumartesi tarihlerinde gerçekleşecek “Paha Biçilemez İstanbul” turuna katılmak için MasterCard sahibi olmanız ve www.pahabicilemezistanbul.com'a kayıt yaptırmanız yeterli. 





Bu ‘pahabilçilemez' tur için MasterCard ekibine ve Şemsa Denizsel'e tekrar teşekkürler.

ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Haziran Sayısı Çıktı!

Kapağımızda ise Oral-B ile yepyeni bir işbirliğine başlayan oyuncu Yağmur Tanrısevsin var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.