YÖRESEL ÜRÜNLERİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ BURADA

Hepsiburada, yöresel ürünlerin dijital dönüşümüne öncülük ediyor.

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 18 Şubat 2022
YÖRESEL ÜRÜNLERİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ BURADA

ELLE Türkiye olarak Şubat sayımızda "Lokal is the New Global” konusunu işledik. Hande Erçel ile Mardin’in büyülü atmosferinde gerçekleştirdiğimiz fotoğraf çekimiyle lokal ruhunu hissedip ilham veren kadın girişimcilerin hikayelerini bulabileceğiniz sayımızda, Hepsiburada'da lokale ve kadınlara destek için bizimleydi. 

Türkiye’de özellikle lokaldeki kadın üretici ve girişimcileri destekleyen Hepsiburada'nın, Türkiye Odalar Borsalar Birliği ve TC Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde Türk Patent Kurumu iş birliğiyle yürütülen projesi HepsiTürkiye’den; ülkemizin zenginliği coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerin dijital dönüşümüne öncülük ediyor. E-ticaretten alışveriş yapan herkese yöresine özgü ürünlere il il, ilçe ilçe ulaşma imkanı tanıyor. 

Bu projenin parçası olan Nurhan Turan ve Emine Tuncer'in hikayeleri ilham veriyor... 

Nurhan Turan – FAM17S

Çanakkale Troida Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi… Çanakkale Belediyesi’nin Kırsal Kalkınma hedefleri doğrultusunda kuruldu. 4 kişi ile başlayan yolculukları 60 kişiye ulaştı. Onlar için kooperatif demek güç, dayanışma, birlikten kuvvet doğması aile olmak, emek, gözlerdeki ışık, ağacın yaprakları, motivasyon kendine yetmek, kadının özneliği, dayanıklılık demek. 

Pekmez, reçel, marmelat, salça ve sos üreten Fam17s markası, coğrafi işaretli Bayramiç Elması ve Bayramiç Beyazı Nektarı ile de farklı ürünler deniyor. Minimal atık, iyi tarım, katkısız gıda, ekosistem, biyo-çeşitlilik, kadın girişimi gibi değerleri benimsiyorlar.

E-ticaretle birçok kişiye ulaşırken sürdürülebilir ve güncel kalmayı, iyi gıdalar üretmeyi, başka şehirler ve kooperatiflere ilham kaynağı olmayı başka şehirler ve iyi uygulamalardan da ilham almayı arzu ediyorlar. 

Emine Tuncer – Zeytuni Emine Tuncer 

Edremit Yöresi ve Mardin Derik Zeytinyağları'nın Altın Madalyalı İlk Temsilcisi, Zeytuni Emine Tuncer markasının kurucusu Emine Tuncer, Batman’da Mardinli bir anne ve Urfa Siverekli girişimci tüccar bir babanın 7 çocucuğundan 3.çocuğu. Başarılı bir iş kadını evli ve 3 çocuk annesi. 

Edremit’te rastladığı 50 dönüm zeytinlik Emine Hanımın gönlünü hemen çalıvermiş. Ardından İzmir Kuşadası’nda katıldığı coğrafi işaretler çalıştayında ülkemiz zeytinyağının hak ettiği değeri neden bulamadığına ilişkin detaylara vakıf olunca çalışmalara başlamış. 

“Zeytuni Emine Tuncer” markalı zeytinyağı, dünyanın en prestijli yarışmalarından Londra Uluslararası Zeytinyağı Kalite Ödülleri (London Olive Oil Award) yarışmasından altın madalya sahibi. 

Bu süreçte daha iyi daha farklı ne yapabiliriz diye araştırmaya koyulunca yolu Hacettepe Gıda Mühendisliği Fakültesi'nden Prof. Dilek Sivri Özay ile kesilmiş ve Derik macerası başlamış. İkinci yılında Derik ilçesinde uluslararası arenada ilk altın madalyasını kazanmış. Başarı hikayesini kalbinde taşıyan tüm ürünleri Hepsiburada ile tüketiciye ulaşıyor. 

HepsiTürkiye'den ürünlerini keşfetmek için tıklayın... 


ETİKETLER
SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Türkiye 25 yaşında!

Mayıs sayımızda ELLE dergisi global kodlarıyla bir araya getirdiğimiz kendi alanlarında çok başarılı tam 8 isim ve 8 marka var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.