MURAT BOZOK'TAN ŞEF TAKTİKLERİ

MURAT BOZOK'TAN ŞEF TAKTİKLERİ

ELLE: Mutfakta alttan en üste kadar basamakları tırmandınız. O yolculuk ne kadar meşakkatliydi?
M.B.:
Aşçılık çok antisosyal bir iş. Zor bir yolculuk olduğunu itiraf etmeliyim. Yurtdışındaki iyi restoranlarda sabah 8'den gece 1'e kadar çalışılıyor. Hafta sonları, yılbaşları, Noel'ler dahil her zaman çalışmak zorundasınız. İngiltere'de yapılan bir araştırmada intihar oranı en yüksek mesleğin aşçılık olduğu ortaya çıktı. Mutfakta askeriyeden daha öte bir disiplin var. Bunun için büyük bir aşkla yapılması gerekiyor.

ELLE: Yurtdışında star muamelesi gören şeflerin sayısı artıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
M.B.: Ünlü olmalarının kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Aynı anda yönetemeyeceğiniz kadar fazla restoran açmakta problem var bence. Dünyanın en zor işlerinden biri, lüks restoran zinciri açmak. Her yerde aynı kaliteyi tutturma zorunluluğu var. Alain Ducasse, bunu restoranlarının tümünde başarıyor.