MARC’IN VEDASI

MARC'IN VEDASI

ELLE ONLINE ELLE ONLINE 14 Ocak 2014
MARC’IN VEDASI






Gülşah Öztürk





Geride bırakmaya hazırlandığımız 2013'ün üzücü ayrılıklarındandı Marc Jacobs'unki . Paris'teki ilkbahar-yaz 2014 şovu sonrası, bunun tam 16 yılını verdiği Fransız modaevi için yaptığı son koleksiyon olduğunu açıklaması tüm modaseverleri üzmüştü ama şaşırtmamıştı. Çünkü Louis Vuitton'dan ayrılmak ve kendi markasına daha çok yoğunlaşmak istediği bilgisi duyulmuş ve çok geçmeden de tasarımcı tarafından doğrulanmıştı. Ama Marc Jacobs'tan bahsediyoruz: Normal bir veda ona yakışmaz değil mi?





Steven Meisel'ın fotoğrafladığı ilkbahar-yaz 2014 kampanya çekiminde ‘yaratıcı zeka' Marc Jacobs ‘muse'u olan 6 isimle çalışıyor: Catherine Deneuve, Sofia Coppola, Gisele Bündchen, Fan Bingbing, Caroline de Maigret and Edie Campbell. Markanın en popüler tasarımlarıyla poz veren bu birbirinden cool kadınlar çekimin ruhunu bakışlarıyla yansıtmıyor mu? Louis Vuitton'un İletişim Direktörü Frederic Winckler'in dediği gibi: ‘Melenkolik değil ama duygusal.' Hal böyle olunca ortaya harika bir ‘veda kampanyası' çıkıyor.





Louis Vuitton'daki Marc Jacobs imzasını özelyeceğiz ama gözümüz arkada kalmayacak çünkü -haberi daha önce canlı canlı verdiğimiz üzere- Balenciaga'dan ayrılan Nicolas Ghesquire Marc'ın pozisyonunu dolduran isim olacak. Merakla bekliyoruz.

SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.