2019 MODA ÖDÜLLERİNDE OLAĞANÜSTÜ BAŞARI ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ BELLİ OLDU

Giorgio Armani, İngiliz Moda Konseyi tarafından onore edilecek…

ALYA BARUTOĞLU ALYA BARUTOĞLU 19 Eylül 2019
2019 MODA ÖDÜLLERİNDE OLAĞANÜSTÜ BAŞARI ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ BELLİ OLDU Getty Images

Giorgio Armani, bu senenin sonunda gerçekleşecek olan 2019 İngiliz Moda Ödüllerinde ‘Olağanüstü Başarı’ ödülünü alacak. Aralık ayında Royal Albert Hall’da gerçekleşecek olan yıldız dolu seremoni, ünlü tasarımcıyı onore edecek. 

“Uluslararası moda sektörüne olağanüstü katkısı, yaratıcılığı, zamansız stil vizyonu ve detaya olan özeni, sektöre ilham kaynağı oldu,” diyen İngiliz Moda Konseyi, yaptıkları basın açıklaması ile Armani’nin başarılarını kutladılar. 



Emporio ve Giorgio Armani markalarının Kreatif Direktörü olan Giorgio Armani, aynı zamanda Armani Group’un CEO’su ve Başkanı. Ünlü tasarımcı ve iş adamı Armani, tasarım sürecinden stratejik kararlara kadar her şeyi yönetiyor. Markanın 40 senelik geçmişinde, Armani’yi en ünlü lüks markalardan biri yapan ünlü tasarımcı, estetiği ve stili ile takdir topluyor. 

Sadece giyinme gücünü devrimleştirmekle kalmayan Armani, aynı zamanda kırmızı halıda çekici bir sade şıklık vizyonu yarattı. ‘Less is more’ konseptini sürdüren ünlü tasarımcı, minimalist ama zamansız tasarımları ile giyinme sanatına yön verdi. Aslında Milano’ya taşınmadan önce tıp okuyan Armani, daha sonra La Rinascente mağazasında satın almacı olarak işe başladı. Bir çok marka için freelance tasarımcı olarak çalışan Armani, 1975’te kendi markasını kurma kararı alarak hem erkeklere hem de kadınlara kıyafetler tasarladı. Sofistike ve zamansız bir estetiği olan Giorgio Armani hızlıca insanların sevdiği bir marka oldu. Cate Blanchett, Angelina Jolie, Naomie Watts, Lauren Hutton ve Nicole Kidman gibi ünlülerin çok sevdiği Armani, kırmız halı stillerini süsledi. 



1982’de ilk parfümünü çıkaran ünlü iş adamı ve tasarımcı, 2000’de ev koleksiyonu, 2005’te haute couture koleksiyonlarını çıkardı. Modadaki girişimlerinin yanı sıra 2010’da Dubai’de Armani Otel açan ünlü iş adamı, 2011’de ikinci otelini Milano’da açtı. 

Daha önce Miuccia Prada, Ralph Lauren, Karl Lagerfeld, Manolo Blahnik gibi isimlerin aldığı ‘Olağanüstü Başarı’ Ödülü listesine Armani de katılıyor. “Giorgio Armani’yi ‘Olağanüstü Başarı Ödülü’ ile onore edeceğimiz için çok heyecanlıyız,” diyen İngiliz Moda Konseyi Baş Yöneticisi Caroline Rush, “Sektörde 40 seneyi aşkın bir süredir çalışan Armani’nin moda endüstrisine olan katkısı gerçekten olağanüstü. Zamansız stil vizyonu ve sürekli güncel kalma başarısı ile öncülük eden Armani’yi Aralık ayında Londra’da kutlamak için sabırsızlanıyoruz,” diye ekledi. 



Moda sektörünü aşan başarıları ile anılan Armani, 2016’da ‘Giorgio Armani Vakfını’ kurarak sosyal sorumluluk projeleri yürütmeye başladı. UNICEF ve Green Cross gibi kuruluşlar ile çalışan ünlü tasarımcı, yardım amaçlı bir çok işe imza attı. 


SON HABERLER

Dergide Bu Ay

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

ELLE Nisan Sayısı Çıktı!

Yeni sayımızın kapağında oyuncu Hazar Güçlü var.

BU SAYIDA NELER VAR?

E-Bülten Aboneliği

E-bültenimize şimdi abone olun,
magazin dünyasındaki tüm gelişmelerden anında haberiniz olsun.